Home Π.Ε. Φωκίδας Στις εκθέσεις Λονδίνου και Φιλοξένια – Απούσα η Φωκίδα
Π.Ε. Φωκίδας - 19 Νοεμβρίου, 2019

Στις εκθέσεις Λονδίνου και Φιλοξένια – Απούσα η Φωκίδα

 Στις εκθέσεις Λονδίνου και Φιλοξένια

Απούσα η Φωκίδα

-Με κάποια λίγα φυλλάδια της Άμφισσα υποδήλωνε την παρουσία της η Φωκίδα στο τουριστικό περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας.

-«Εμείς τους ειδοποιήσαμε όλους», δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπρούμας. –«Δεν πάμε ταξίδια αναψυχής», δηλώνει ο Δήμαρχος Δωρίδας. –«Μόλις χθες συνεδρίασε πρώτη φορά η Επιτροπή Τουρισμού», δηλώνει ο πρόεδρός της κ.Ν.Κατσικούλης.

 

 

Στο γνωστό και πανάρχαιο φιλοσοφικό ερώτημα «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα», καταλήγει για ακόμη μια φορά η τουριστική προβολή της περιοχής μας, η οποία ήταν εξίσου ανύπαρκτη από δυο μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, του Λονδίνου και τη Φιλοξένια.

 

Η συγκεκριμένη περίπτωση

 

Για άλλη μια φορά δεχτήκαμε τα παράπονα φίλων ξενοδόχων, εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων, οι οποίοι εξηγούν ότι επί του πρακτέου δεν υπήρχε Φωκίδα. «Όλες οι περιοχές είχαν υλικό να δείξουν και κόσμο να το προβάλει. Η Φωκίδα υπήρχε με κάποια λίγα φυλλάδια της Άμφισσας. Ούτε Δελφοί, ούτε Γαλαξίδι, ούτε Τριζόνια. Τίποτε από τις γνωστές και ευπώλητες τουριστικά περιοχές», μας λέει γνωστός επιχειρηματίας.

Δυστυχώς όμως δεν απουσίαζε μόνο το υλικό που όφειλαν να στείλουν οι δήμοι. Σύλλογοι Ξενοδόχων και Εστιατόρων επίσης έλαμψαν δια της απουσίας τους. 

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μπρουμάς τόνισε ότι από τις 14/10/2019 είχαν ενημερωθεί όλοι. «Από εμάς κεντρικά έφυγαν email προς τη Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και το Τμήμα Τουρισμού αυτής, όπως και τους δυο δήμους. «Το περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας ήταν το μεγαλύτερο και το πιο καλαίσθητο», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι όλες οι τουριστικές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας είχαν στείλει υλικό και κόσμο. «Πάλι τα ίδια με τη Φωκίδα. Εμείς ειδοποιούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», μας είπε φανερά ενοχλημένος. «Πάντως δε μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι δεν ενημερώθηκε», επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δωρίδας εξηγεί ότι είναι συνειδητή επιλογή η μη ενεργή συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, καθώς ο δήμος φαίνεται να έχει άλλες προτεραιότητες.

«Όταν θα έχουμε υλικό κατάλληλο για την προβολή της περιοχής θα πάμε. Ταξίδι αναψυχής εμείς δεν κάνουμε», τόνισε ο Γιώργος Καπεντζώνης, για την απουσία της Δωρίδας. Στην ερώτησή μας αν ο δήμος δεν έχει καθόλου έντυπο ή άλλο διαφημιστικό υλικό, απαντά ότι «όπου έχει ενημερωθεί έχει στείλει», ενώ όταν ζητήσαμε διευκρίνιση για το αν ενημερώθηκε για τις δυο αυτές εκθέσεις, η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κατσικούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού δήμου Δελφών τονίζει ότι μόλις χθες συνεδρίασε πρώτη φορά η Επιτροπή Τουρισμού. «Ακόμη δεν ξέρουμε πραγματικά ούτε τι υλικό έχουμε, ούτε τι μας λείπει. Αυτό το διάστημα θα ξεκινήσουμε την καταγραφή και θα προγραμματίσουμε τις ανάγκες μας, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να είμαστε σε θέση να έχουμε την παρουσία που αρμόζει στον τουριστικό δήμο Δελφών. Μακάρι στο μέλλον να έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε πολλές εκθέσεις, με την προϋπόθεση η παρουσία μας να είναι παραγωγική», τόνισε.

 

Η γενική εικόνα

 

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά θα πρέπει πρώτα από όλα να χαρακτηρίσουμε «απαράδεκτη» την έλλειψη διαφημιστικού υλικού, την ώρα που το Δίκτυο Πολιτισμού και Τουρισμού υπάρχει και διαχειρίζεται μισό εκατομμύριο ετησίως. Είναι πραγματικά αδιανόητο και εξοργιστικό από αυτό το 1/5 εκατομμύριο αν μην διατίθενται 20.000 ευρώ για την παραγωγή documenters και την εκτύπωση χαρτών και φυλλαδίων.  

Επίσης είναι ακατανόητο να τρέχουν οι δήμοι (;) προγράμματα τουριστικής προβολής και να μην έχουν υλικό να τροφοδοτήσουν την περιφέρεια. Φεύγοντας όμως από τους θεσμικούς φορείς, αναρωτιόμαστε πραγματικά γιατί οι ίδιοι οι επαγγελατικοί σύλλογοι και φορείς απαξιώνουν την παρουσία τους σε αυτές τις ομολογουμένως μεγάλες και γνωστές εκθέσεις. Σύλλογοι ξενοδόχων, εστιατόρων, ενοικιαζομένων δωματίων, Επιμελητήρια αποφασίζουν να είναι απόντες από δράσεις που γίνονται αποκλειστικά για αυτούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…