Home Δήμος Δωρίδας Διαμαρτύρεται η Δωρίδα για την ανάθεση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτη
Δήμος Δωρίδας - 20 Νοεμβρίου, 2019

Διαμαρτύρεται η Δωρίδα για την ανάθεση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτη

 Σε συλλογή υπογραφών και παράσταση διαμαρτυρίας καλεί τους πολίτες η Λαϊκή Συσπείρωση Δωρίδας, την Πέμπτη 28/11/2019 στις 13:00, προκειμένου να μη δώσει μέρος της καθαριότητας η Δημοτική Αρχή σε ιδιώτη.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

Για την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Δωρίδας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας, που πραγματοποιήθηκε στις 13-11-2019, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ο οποίος εμπεριείχε κωδικό ύψους 24.000 ευρώ για την αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτη για την Δ.Ε. Ευπαλίου. Το πρόσχημα για την πρόταση αυτή αποτέλεσε  η έλλειψη εργατών και η συχνή βλάβη των απορριμματοφόρων, ενώ η μόνη αντιπαράθεση των άλλων παρατάξεων αποτέλεσε το γεγονός της απευθείας ανάθεσης σε αντιδιαστολή της διαδικασίας του διαγωνισμού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε αρνητικά για το γεγονός ως εξής:

“Τα αποθεματικά του Δήμου Δωρίδας φτάνουν και επαρκούν για την ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων και διαφωνούμε για οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση. Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε για την άμεση ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και να παρθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη μόνιμη πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.”

Η επιλογή αυτής της Δημοτικής Αρχής ,που σαν καλός μαθητής, έρχεται να εφαρμόσει αμέσως το άρθρο 179 του πρόσφατου “αναπτυξιακού” νόμου της ΝΔ, (πριν μια βδομάδα ψηφίστηκε), πατώντας στο θεσμικό πλαίσιο που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας ανοίγει το παράθυρο για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών σε καθαριότητα, πράσινο και ηλεκτροφωτισμό με το δικαίωμα ψήφισης από το Δημοτικό Συμβούλιο. χωρίς καμία αιτιολογική έκθεση.

Ο ισχυρισμός πως η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα οδηγεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουν τα νοικοκυριά των συνδημοτών μας. Ήδη πριν την ψήφιση του αντιδραστικού “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου, το 30% των δήμων έχει παραχωρήσει την αρμοδιότητα της καθαριότητας στους εργολάβους και παρόλα αυτά τα τέλη και οι φόροι ανεβαίνουν και λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων δεν υπάρχει για σειρά από περιοχές και δήμους ανά την χώρα.

Αλλά και η εμπειρία στο Δήμο μας από προηγούμενες εργολαβίες δείχνει ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στους δημότες θα είναι υποβαθμισμένες. Πιο αραιή συγκομιδή των απορριμμάτων από τα χωριά, με εργαζόμενους υποασφαλισμένους, με φτηνό μεροκάματο, συνήθως ανειδίκευτους και αναλώσιμους. Και αυτό γιατί οι εργολάβοι θέλουν να βγάλουν κέρδος. Και το κέρδος βγαίνει με λιγότερες υπηρεσίες προς τους δημότες και παράλληλα ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους κάνοντας τους συχνά πυκνά αναλώσιμους από εργολάβους και δημάρχους. Η αλληλεγγύη μας στο Σύλλογο εργαζομένων Δήμου Ναυπακτίας Δωρίδας είναι δεδομένη.

Καλούμε όλο τον κόσμο να αντιδράσει, να μην εφαρμοστεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!!

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ ΣΤΙΣ 28-11-2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τριάντα τρεις χιλιάδες (33.000) ευρώ για το τρέχον έτος η δαπάνη

Τριάντα τρεις χιλιάδες (33.000) ευρώ για το τρέχον έτος η δαπάνη Ανακοίνωσε τα ονόματα των…