Home Δήμος Δωρίδας Σύνοψη των δυο τελευταίων συνεδριάσεων κάνει ο κ.Θάνος Ασημάκης
Δήμος Δωρίδας - 13 Απριλίου, 2021

Σύνοψη των δυο τελευταίων συνεδριάσεων κάνει ο κ.Θάνος Ασημάκης

 Σύνοψη από τα 2 τελευταία δημοτικά συμβούλια. 

 

   Στα τελευταία 2 Δημοτικά συμβούλια του δήμου Δωρίδος, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του,  έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι δεν θέλουν καμία βοήθεια γιατί ξέρουν να διαχειρίζονται, μόνοι τους, όλα τα  θέματα, σωστά. Αυτοί και μόνο αυτοί. (Για αυτό είναι ο δήμος μας σε αυτή την κατάσταση) Έτσι όταν σαν συνδυασμός καταθέτουμε προτάσεις για ψήφιση στο συμβούλιο είτε τις αρνούνται είτε τις απαξιώνουν κατηγορώντας μας, πως δεν θέλουμε το καλό της Δωρίδας και των πολιτών, παρά μόνο θέλουμε να χαϊδεύουμε αυτιά.

    Όταν λοιπόν ζητάμε σαν “Όραμα για τη Δωρίδα” να συμπεριληφθούν διαδρομές της Δωρίδας στο Rally Acropolis που διεκδικεί η περιφέρεια, δεν νοιαζόμαστε για τις επιχειρήσεις και την τουριστική προβολή του δήμου, αλλά καλοπιάνουμε προέδρους.

   Όταν ζητάμε να διεκδικήσουμε σαν δήμος, τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων στα δυσπρόσιτα ορεινά χωριά της Δωρίδας που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν,  όπως οι νησιωτικές περιοχές, δεν νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους μας, που κρατάνε τα χωριά μας ζωντανά, αλλά χαϊδεύουμε αυτιά, μιας και όπως χαρακτηριστικά δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι της παράταξης Καπεντζώνη δήλωσαν “Όποιος ήθελε, έχει εμβολιαστεί μιας και στο δήμο δεν ζήτησε κανείς βοήθεια”.

    Όταν ζητάμε να απευθυνθούμε σαν δήμος στον ΟΑΕΔ γιατί ορισμένα προγράμματα επιδότησης για πρόσληψη άνεργων, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν λόγω χωροταξικής ιδιομορφίας των υπηρεσιών, από επιχειρήσεις της ενότητας Ευπαλίου, θεωρούν, πως δεν είναι επείγον, ασχέτως αν πλησιάζει το καλοκαίρι και οι πληττόμενες οικονομικά επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να ενταχθούν.

   Όταν όμως στην ίδια συνεδρίαση  αναβάλουν για μια ακόμη φορά θέμα σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη, που οι ίδιοι έφεραν, αλλά τελικά δεν είχαν ετοιμάσει, όλα είναι καλά. Ευτυχώς, που δεν μας κατηγόρησαν, πως και για αυτό φταίμε εμείς!!!

  Τέλος, την Πέμπτη, στην ειδική συνεδρίαση ψήφισης του ισολογισμού του δήμου, του έτους 2019, αναρωτιέται η ομάδα Καπεντζώνη, γιατί μια “τυπική” διαδικασία, (όπως  το βαφτίζουν) δεν έχει ευρεία συναίνεση. Μάλλον ξεχνάνε πως το 2019 ήταν χρονιά δημοτικών εκλογών, το οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα οικονομικά του δήμου με σχεδόν διπλάσιες δαπάνες σε σχέση με το 2018, για τις οδοποιίες (όπως πάντα βουλώνουμε λακκούβες φορώντας κουστουμάκι). ‘Η οι  δαπάνες «καθαριότητας» παραλιών που από 18ιλ το 2018 έφτασαν 45χιλ το 2019. Όπως και άλλες προεκλογικές δαπάνες και προμήθειες που είναι ανεβασμένες.

  Σαν παράταξη, θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε το «τυπικό» της υπόθεσης, αν και η δημοτική αρχή ήταν τυπική και φρόντιζε να απαντήσει στα γραπτά αιτήματα που έχουμε καταθέσει, για τα έργα, για τη συντήρηση των οχημάτων, για την ασφάλεια και τις πιστοποιήσεις των σχολικών μονάδων, για τα αναπάντητα γραπτά αιτήματα των προέδρων, για τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής. Αιτήματα που εδώ και ενάμιση χρόνο η δημοτική αρχή δεν απαντά, είτε γιατί δεν θεωρεί πως είναι υποχρεωμένη είτε γιατί έχει κάτι να κρύψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…