Home Δήμος Δελφών “Εντέλλεσθε κε Ταγκαλή!”
Δήμος Δελφών - 30 Ιουνίου, 2020

“Εντέλλεσθε κε Ταγκαλή!”

 Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ο τ. αντιδήμαρχος κ Λουκάς Αναγνωστόπουλος επιτίθεται στην δημοτική αρχή και προσωπικά στο δήμαρχο κ Ταγκαλή με αφορμή τις ανακοινώσεις του τελευταίου για το παρκινγκ βαρέων οχημάτων της Άμφισσας.

Συγκεκριμένα, ο τέως “Τσάρος της Οικονομίας” απευθυνόμενος προσωπικά στο κ Δήμαρχο συνδέει ευθέως το έργο με τους εγκατεστημένους στην περιοχή Ρομά ενώ  χαρακτηρίζει ως το “…..μεγαλύτερο πολιτικό ψέμα της τοπικής πολιτικής ιστορίας, υποσχόμενος δηλαδή ότι γνωρίζεις τον ιδανικό χώρο για την μετεγκατάσταση των Ρομά” στη συνέχεια”

Επιπλέον ο κ Αναγνωστόπουλος αφού χαρακτηρίζει ως “σύγχρονη Μόρια” τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή προτρέπει τους πολίτες της Άμφισσας να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν από τη δημοτική αρχή αυτό που χρειάζονται, την κατασκευή του παρκινγκ βαρέων οχημάτων.

 

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Αναγνωστόπουλου:

 

 

Εντέλλεσθε  κε Ταγκαλή!

 

 

Όταν έχεις εκλεγεί Δήμαρχος βασίζοντας την όποια επιχειρηματολογία σου στο μεγαλύτερο πολιτικό ψέμα της τοπικής πολιτικής ιστορίας, υποσχόμενος δηλαδή ότι γνωρίζεις τον ιδανικό χώρο για την μετεγκατάσταση των Ρομά και φυσικά διαφωνείς ριζικά με την μοναδική ρεαλιστική πρόταση που άλλωστε έχει αποτυπωθεί και στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης της Άμφισσας, τότε πρέπει κάτι να κάνεις ή και να εφεύρεις για να μαζέψεις τον «τραχανά».

Τελικά ο κύβος ερρίφθη και για να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα βρέθηκε ότι το Έργο Χώρου Στάθμευσης Βαρέων Οχημάτων στην Άμφισσα δεν μπορεί να εκτελεσθεί για κάποιους συγκεκριμένους λόγους και ανάμεσα σε αυτούς ότι δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία)  που …ανήκει στον Δήμο!

Ως εκ τούτου «μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια» όπως λέει και ο λαός. Οι Ρομά θα μείνουν εκεί που βρίσκονται μιας και κάποιοι επιθυμούν να βλέπουν σύγχρονες «Μόριες» και στην περιοχή μας, ενώ ένα από τα πιο σπουδαία αναπτυξιακά έργα για την πρωτεύουσα του Δήμου και του Νομού, παραπέμπεται στις καλένδες. Τελικά ο κος Ταγκαλής τον πήρε τον τίτλο του Δημάρχου και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, γιατί να καθίσει να ασχοληθεί περαιτέρω με τα μεγάλα και σημαντικά αυτού του τόπου; Μάλλον σκοτούρες  του δημιουργούν, είναι καιρός για προβλήματα;

Θα με ρωτήσουν πολλοί. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα, ή το θέμα είναι να γράφουμε για να γράφουμε μπας και αλλάξει κάποια στιγμή ο Δήμαρχος και έρθει κάποιος άλλος; Τα πράγματα είναι σχετικά απλά.

Πρώτα απ’ όλα ακόμη και εάν ίσχυε η απίθανη δικαιολογία που έχει εφεύρει ο κος Ταγκαλής – ότι η Υπηρεσία Δόμησης έχει στυλώσει τα πόδια και αρνείται να εκδώσει την οικοδομική άδεια  για ένα έργο που έχουν εγκρίνει όλοι οι τρίτοι: Αρχαιολογία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Ελεγκτικό Συνέδριο-, τότε υπάρχει πάντα το γνωστό ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ από τον Δήμαρχο προς την Υπηρεσία Δόμησης.

Στο κάτω κάτω της γραφής δεν μιλάμε ούτε για έκδοση αδείας κάποιου πολυώροφου κτηρίου ούτε για κάτι παρόμοιο (μια ψηλή περίφραξη είναι ουσιαστικά).

 

Το δεύτερο, πηγαίνεις αμέσως σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για κάποια θέματα που τροποποίησε ο νόμος και τους λες ότι εδώ έχω ανάδοχο του έργου μέσω δημοπράτησης, χρηματοδότηση από πρόγραμμα, άδεια αρχαιολογικής υπηρεσίας κ.α. Δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτείς για να  βρεις ευήκοα ώτα.

Τρίτο σημείο. Αυτά τα έργα τα εξόχως σημαντικά και αναπτυξιακά όπως είναι ο Περιφερειακός της Άμφισσας προς το Κάστρο και το Πάρκινγκ Βαρέων Οχημάτων, τα κάνεις Ευαγγέλιο σου. Άλλωστε τι χρειάζεται σήμερα η Άμφισσα για να μπορέσει να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον; Αύξηση της επισκεψιμότητας της και για να γίνει αυτό χρειάζονται σοβαρά έργα υποδομών που λείπουν σήμερα. Για να επισκεφθεί κάποιος ένα μνημείο πρέπει αυτό να είναι προσβάσιμο στο κοινό και για να αφήσει τα χρήματά του σε μια πόλη πρέπει να βρει κάποιο χώρο για να παρκάρει το αυτοκίνητό του με ασφάλεια.

Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση η τοπική κοινωνία της Άμφισσας οφείλει να ξεσηκωθεί και να ζητήσει από τον κο Ταγκαλή αυτά που δικαιούται. Πριν είναι πολύ αργά. Όταν ηγείσαι ενός τόσο σημαντικού οργανισμού όπως είναι ο Δήμος Δελφών είναι επιβεβλημένο να μπορείς να λάβεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις, αλλιώς  δεν σου αξίζει  ο τίτλος του ηγήτορα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…