Home Δήμος Δελφών Το Ι.Ε.Κ. Γαλαξιδίου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 19 Ιανουαρίου, 2024

Το Ι.Ε.Κ. Γαλαξιδίου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη

Ομάδα εργασίας για την εξέταση της δυνατότητας επαναλειτουργίας του Οικοτροφείου

Το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας στο Γαλαξίδι επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, εκφράζοντας τη βούληση της πολιτείας για την επαναλειτουργία του Οικοτροφείου, εξέλιξη η οποία θα συμβάλει τα μέγιστα στη βιωσιμότητα του Ι.Κ.Ε.

Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της πρόσκλησης του Δημάρχου Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, η οποία είχε κατατεθεί στην Υφυπουργό τον Οκτώβριο του 2023, σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Υπουργείο Τουρισμού, παρουσία του πρώην Αντιδημάρχου Δ.Ε. Γαλαξιδίου, Ευθύμιου Γρίβα, του Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Γαλαξιδίου, Στέλιου Μοσχονά, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Το «παρών», κατά την παρουσία της Υφυπουργού στις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Κ. Γαλαξιδίου έδωσαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γεώργιος Δελμούζος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου, Ιωάννης Βαρβάτος, ο Αντιδήμαρχος Τμημάτων Παιδείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλαος Γιογάκης, ο Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Γαλαξιδίου, Στέλιος Μοσχονάς, και Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο κ. Ταγκαλής και ο κ. Στέλιος Μοσχονάς έθεσαν στην κ. Ράπτη το σύνολο των δεδομένων που ισχύουν σήμερα για τα δύο Τμήματα του Ι.Ε.Κ. (Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), επαναλαμβάνοντας πως ο μικρός αριθμός σπουδαστών αποτελεί παράμετρο που θα οδηγήσει σύντομα σε αναστολή της λειτουργία του, παρότι διαθέτει εξαιρετικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, αλλά και αντικείμενο σπουδών με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και στην ευρύτερη περιοχή. Πάγια θέση του Δήμου, προς επίλυση του εν λόγω προβλήματος, είναι η αξιοποίηση των κλειστών σήμερα διαμερισμάτων, για δωρεάν διαμονή σπουδαστών, καταθέτοντας μεταξύ άλλων και πρόταση διαμέσου σύμπραξης Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με περαιτέρω αξιοποίησή τους.

Η Υφυπουργός εξέφρασε την χαρά της για την παρουσία της στο Γαλαξίδι και τις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Κ., σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πρόθεση του Υπουργείου είναι η συνεχής βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών, προκειμένου οι σπουδαστές να καταρτιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εκάστοτε αντικείμενο σπουδών, ενώ αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας για την εξέταση της δυνατότητας επαναλειτουργίας του Οικοτροφείου.

Με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Δελφών ευχαριστεί την κ. Ράπτη και την κυβέρνηση για την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου για τη δρομολόγηση λύσης, η οποία θα σημάνει την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ι.Ε.Κ., προσφέροντας επιπλέον κίνητρα σε εν δυνάμει σπουδαστές να το επιλέξουν για τη φοίτησή τους. Παράλληλα ευχαριστεί τον Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Γαλαξιδίου για την άριστη έως σήμερα συνεργασία, μέσω της οποίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το Ι.Ε.Κ. να διασφαλίσει την παρουσία του, προσφέροντας αξιόλογες επιλογές επαγγελματικής σταδιοδρόμησης σε νέες και νέους της περιοχής και όχι μόνο.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Ταγκαλής, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Ι.Ε.Κ., δώρισε στην κ. Ράπτη, εκ μέρους του Δήμου Δελφών, το ημερολόγιο του 2024, το οποίο είναι αφιερωμένο στο «Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξιδίου», έναν φάρο της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνειδητά ο δήμος Δελφών «κρεμάει» τα έργα

Δεν έχει τέλος η κακοποιητική συμπεριφορά του δήμου Δελφών απέναντι σε έργα που έχουν σχεδ…