Home Δήμος Δελφών Οι προτεραιότητες των Αντιδημάρχων στον Δήμο Δελφών
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 19 Ιανουαρίου, 2024

Οι προτεραιότητες των Αντιδημάρχων στον Δήμο Δελφών

Με τέσσερις Αντιδημάρχους του Δήμου Δελφών μίλησε η «Ώρα της Φωκίδας» προκειμένου να μας εκθέσουν τις προτεραιότητές τους στον τομέα που τους αναλογεί.

Συγκεκριμένα, για τους στόχους της επόμενης μέρας μίλησαν οι Νίκος Γιογάκης, Αστερινός Δημητρίου, Θανάσης Αδαμάκος και Λιάνα Πιλάλα – Τσακίρη.

Επισημαίνεται ότι οι υπόλοιποι Αντιδήμαρχοι βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης και μας παρέπεμψαν στο εγγύς μέλλον ή δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί τους τη στιγμή που γινόταν το ρεπορτάζ.

Νίκος Γιογάκης

Ο Νίκος Γιογάκης είναι Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας και αρμόδιος στα Τμήματα Παιδείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παρότι βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσης και πρέπει να κλείσουν κάποιες εκκρεμότητες, τόνισε πως έχει γίνει συζήτηση για πολλά θέματα, αλλά η καθημερινότητα δεν αφήνει να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός. Όπως είπε, «για τον αθλητισμό στόχος είναι να γίνει επίσκεψη σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου, ώστε να σχηματιστεί συνολική εικόνα. Ήδη έχουμε μιλήσει με τον κ. Σπανό και του έθεσα τα προβλήματα, έχω επισκεφθεί το κολυμβητήριο, υπάρχουν φθορές, συντηρήσεις. Την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) έχουμε την επίσκεψη της κας Ράπτη, κατόπιν αιτήματός μας, για να δούμε πως θα λειτουργήσει η Σχολή».

Αστερινός Δημητρίου

Ο Αστερινός Δημητρίου είναι Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Δελφών.

«Το μέλημά μας είναι η καθημερινότητα και μετά τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για τη Δ.Ε. Δελφών. Είναι ένα στοίχημα για μας η καθημερινότητα αυτή την πενταετία και πιστεύω πως θα τα πάμε αρκετά καλά. Η καθημερινότητα πρέπει να φανεί και στους δημότες και στους επισκέπτες. Γνωρίζετε πως καθημερινά επισκέπτονται τους Δελφούς 1500-2000 άτομα, άρα οι ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αυξημένες, άρα η προσπάθεια του Δήμου πρέπει να είναι μεγαλύτερη τόσο στο Χρισσό, στους Δελφούς, όσο και γενικότερα στον Δήμο. Πρέπει η εξωστρέφεια να είναι πρωταρχικό μέλημά μας. Αυτό γίνεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις γιατί οι Δελφοί χρειάζονται αυτά τα πράγματα και ο Δήμος θα βελτιώνεται καθημερινά και όσο περνά ο χρόνος, φέροντας αποτέλεσμα», σημείωσε.

Αθανάσιος Αδαμάκος

Ο Αθανάσιος Αδαμάκος είναι Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Παρνασσού και αρμόδιος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Αρχικά ο κ. Αδαμάκος υπογράμμισε τα εξής: «Όσον αφορά τη Δ.Ε. Παρνασσού, μιλάμε για τη συνέχιση της δουλειάς που έχει γίνει ως σήμερα, με συνεχή βελτίωση των υποδομών και με ιδία μέσα και μέσω του Τεχνικού Προγράμματος, κάτι που αναγνωρίζουν όλοι στην περιοχή. Άρα κάνουμε καλύτερο τον τομέα της καθημερινότητας και φυσικά ενισχύουμε την εξωστρέφεια του τόπου, ο οποίος χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει όλο και περισσότερο τουριστικά. Σε συνδυασμό και με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Δ.Ε., στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα πλέγμα επισκέψιμων σημείων που θα αναδειχθούν και θα αναβαθμιστούν».

Αναφορικά με το περιβάλλον και το πράσινο, ο Αντιδήμαρχος τόνισε: «Καταλαβαίνετε ότι το μεγάλο βάρος στην καθημερινότητα πέφτει στη δική μας Διεύθυνση. Είναι ένας τομέας που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές, γνωρίζουμε και τα προβλήματα. Ο βασικός τομέας είναι αυτός της καθαριότητας. Είναι αδιαπραγμάτευτα στην κορυφή της λίστας της Δημοτικής Αρχής. Βασικό είναι πως με τις αποφάσεις που λάβαμε και με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε, θα είμαστε σίγουροι και ενισχυμένοι σε επίπεδο προσωπικού για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών. Είναι μια μάχη που σε θέλει κάθε μέρα εκεί. Δεν εφησυχάζεις, καθώς ανακύπτουν συνεχώς προβλήματα.

Εδώ ζητάμε και τη συνεργασία των πολιτών. Απ’ την ευσυνειδησία τους εξαρτάται το τελικό αποτέλεσμα. Ο Δήμος θα κάνει αυτά που πρέπει, αλλά χωρίς τη συνεργασία των πολιτών, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Υπάρχει πρόγραμμα για το οποίο ενημερώνεται συνεχώς ο κόσμος. Πότε περνάει φορτηγό για τα ογκώδη αντικείμενα, τα κλαδιά κλπ. Να μην βγάζουμε έξω ασύστολα γνωρίζοντας ότι θα περάσει μετά από μια βδομάδα. Αυτή είναι η συνεργασία με τον πολίτη.

Συνεργασία χρειαζόμαστε και στο κομμάτι των αδέσποτων. Στο πλαίσιο των όσων ορίζει ο νόμος, για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, εμείς προχωράμε στη δημιουργία καταφυγίου. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υποδομή για τον Δήμο», εξήγησε.

Λιάνα Πιλάλα – Τσακίρη

Η Λιάνα Πιλάλα – Τσακίρη είναι Αντιδήμαρχος αρμόδια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Όπως σημείωσε η κα Πιλάλα – Τσακίρη, «το δικό μας κομμάτι περιλαμβάνει τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται λόγω της κλιματικής κρίσης και αλλαγής. Δηλαδή, αυτή την περίοδο έχουμε να κάνουμε με εκχιονισμούς και πλημμυρικά φαινόμενα. Φυσικά είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα από τη δουλειά που είχε γίνει από τον προηγούμενο Αντιδήμαρχο. Έχω ενημερωθεί ότι υπάρχουν παντού αναθέσεις σε εργολάβους για εκχιονισμούς σε όλο το ορεινό τμήμα του Δήμου Δελφών, εκεί δηλαδή που εμπλέκεται και η δική μας αρμοδιότητα. Αλλά και για τα πλημμυρικά φαινόμενα. Αυτό είναι το άμεσο. Τον Απρίλιο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να έχουμε αποφυγή πυρκαγιών και φυσικά ενημερωνόμαστε για τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιο λάθος η νέα μελέτη από την παλιά! -Το…