Home Αθλητικά Ανταπάντηση του Αστέρα Ιτέας στον Δήμο Δελφών
Αθλητικά - Εικόνες Αρχικής - 21 Δεκεμβρίου, 2023

Ανταπάντηση του Αστέρα Ιτέας στον Δήμο Δελφών

«Πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου Δελφών και της ομάδας του Αστέρα Ιτέας, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη εργασιών ηλεκτροφωτισμού του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Πολύδροσο (φώτο).

Το Δ.Σ. του Αστέρα, με ανακοίνωσή του την Κυριακή (17/12), άφηνε αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής, κάνοντας λόγο για οικονομική αιμορραγία για βελτίωση και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, κάτι που δεν αγγίζει τον Δήμο.

Τόνιζε παράλληλα πως δόθηκε χρόνος στον Δήμαρχο, προκειμένου να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε και ξεκαθάριζε ότι στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ανακοίνωση για όλες τις λεπτομέρειες των συζητήσεων με όλους τους παράγοντες του τόπου.

Τη Δευτέρα (19/12) ήρθε η απάντηση από τον Δήμο Δελφών, όπου ανέφερε πως μέλημά του είναι η ισόρροπη ανάπτυξη του αθλητισμού σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Αφού υπογράμμιζε τις παρεμβάσεις που αφορούν τον αθλητισμό, έκλεινε λέγοντας πως η προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων θα συνεχιστεί και πως η προσπάθεια αυτή χρειάζεται χαμηλούς τόνους, εργατικότητα, σύνεση, υπομονή και πάνω από όλα συνεργασία.

Πριν λίγη ώρα ο Αστέρας εξέδωσε ανταπάντηση, στην οποία αναφέρει αναλυτικά:

Ισόρροπη ανάπτυξη, χαμηλοί τονοι, εργατικότητα, σύνεση, υπομονή, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Αυτές είναι φράσεις που χρησιμοποιεί ο Δήμος Δελφών στην ανακοίνωση του, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τις επιλογές του για τα αθλητικά έργα της επικράτειας του.

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι του Δήμου και όσοι συμμετείχατε στην συγγραφή αυτής της ανακοίνωσης αντί να αναλογισθείτε τις ευθύνες που έχετε, μας εγκαλείτε ως ανυπόμονους, αδιάλλακτους, τεμπέληδες, άφρονες και μη συνεργάσιμους. Για να δούμε λοιπόν τι από όλα αυτά ισχύει.

Ισόρροπη ανάπτυξη.

Ιτέα: δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Δήμου.

Παραλαβή γηπέδου Αθ. Νοικοκυράκης το 1999-2000. Έκτοτε καμία παρέμβαση πλην υποτυπωδών έργων συντήρησης. Αποτέλεσμα: Το μοναδικό γήπεδο του δήμου που χρησιμοποιείται από ομάδα που πρωταγωνιστεί διαχρονικά στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας αλλά και κατά περιόδους εκπροσωπεί ολόκληρο τον νόμο στις εθνικές κατηγορίες, χωρίς ηλεκτροφωτισμό, χωρίς τουαλέτες, με ακατάλληλα αποδυτήρια, ακατάλληλες κερκίδες ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο και έναν περιβάλλοντα χώρο εντελώς αφιλόξενο.

Χαμηλοί τόνοι.

Επί τέσσερα χρόνια προσπαθούμε με προσωπικές επαφές, παρακάλια σε αιρετούς, ώρες εργασίας ατέλειωτες, οικονομικό κόστος μεγάλο, χωρίς να έχουμε αντιδράσει δυναμικά ποτέ.

Εργατικότητα.

Εδώ πραγματικά υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο να περνάμε περισσότερο χρόνο στο γήπεδο από ότι στα σπίτια μας. Καθαριότητα στις εγκαταστάσεις μόνοι μας, βοήθεια στην συμμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, λειτουργία Ακαδημίας 70 παιδιών με ότι αυτό συνεπάγεται, οργάνωση εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και τόσα αλλά πράγματα για τα οποία δεχόμαστε συνεχώς συγχαρητήρια.

Υπομονή

Εδώ μόνο μια ερώτηση. Πείτε μας σε πόσες γενιές παιδιών θα χρειαστεί να απολογούμαστε για τις άθλιες συνθήκες που γυμνάζονται;

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Πολύ σωστά στην ανακοίνωση σας λέτε ότι ο Δήμος έχει και πρέπει να έχει συνέχεια. Θα επιτρέψετε να κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή για να κρίνουν οι συμπολίτες μας πως αντιλαμβανόμαστε εμείς την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και πως ο Δήμος.

Μέχρι και το 1999 η πόλη μας δεν διέθετε ποδοσφαιρικό γήπεδο παρόλο που η ομάδα μας ιδρύθηκε την δεκαετία του 30. Όλο αυτό το διάστημα ο Αστέρας αγωνιζόταν στην Κίρα (Αρμυρες) και σε ένα πρόχειρα διαμορφωμένο χώρο στους Γαλικους μώλους.

Το 1999-2000 που παραλήφθηκε το γήπεδο δεν είχε ούτε δοκάρια ούτε πάγκους ούτε αποδυτήρια. Η ομάδα μας αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και χρησιμοποιούσε ως έδρα το Εθνικό στάδιο Άμφισσας με μεγάλη οικονομική ζημιά. Ο Δήμος απάντησε ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ολοκλήρωση του γιατί δεν προβλέπονταν στην μελέτη του έργου. Το τότε συμβούλιο αφού φρόντισε μέσω έκτακτης επιχορήγησης να τοποθετηθούν έστω προσωρινά αυτά τα εμπορευματοκιβώτια ως αποδυτήρια αγόρασε τα δοκάρια και τους πάγκους και έτσι η ομάδα κατάφερε να αγωνιστεί στο γήπεδο της.

Το 2007-2008 που η ομάδα θα αγωνιζόταν στην Δ’ Εθνική κατηγορία πάλι το ΔΣ φρόντισε ώστε να τοποθετηθεί το στέγαστρο πάνω από τα αποδυτήρια καθώς επίσης και προβολείς περιμετρικά του γηπέδου προκειμένου να γίνονται οι προπονήσεις.

Το 2015-2016 η περιφέρεια ενημέρωσε την διοίκηση της ομάδας ότι εξασφάλισε κονδύλι 50000€ για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και απλά περίμενε την μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για να υλοποιηθεί. Η μελέτη αυτή από τον Δήμο δεν έγινε ποτέ.

Το 2017-2018 η ομάδα μας αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική κατηγορία και πάλι η διοίκηση φρόντισε να ανακατασκευάσει τον χλοοτάπητα γιατί πάλι ο Δήμος αδυνατούσε. Όπως επίσης αδυνατούσε να δώσει το ποσό των 3000€ που υποσχέθηκε για μουσική εκδήλωση στο θέατρο των Δελφών και που ακόμη οφείλει.

Τέλος σας θυμίζουμε ότι όταν εκλεγήκατε για πρώτη φορά

ήρθαμε σε επαφή μαζί σας και σας παρουσιάσαμε τα προβλήματα αυτής της αθλητικής εγκατάστασης τα οποία αμέσως αναγνωρίσατε και υποσχεθήκατε ότι αφού μελετήσετε το θέμα θα επανέλθετε. Όχι μόνο δεν επανήλθατε ποτέ αλλά δεν ανταποκρίνεστε ούτε στα ελάχιστα.

Ζητήσαμε να επισκευάσετε το γήπεδο στην πλατεία Ιτέας  για να αθλούνται τα μικρά παιδιά και να πραγματοποιήσουμε εκδήλωση που συγκέντρωσε μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού (κόστος επισκευής 1500€) αρνηθήκατε τα πληρώσαμε μόνοι μας. Σας ζητήσαμε να συνδέσετε τους προβολείς που εμείς τοποθετήσαμε και που εσείς (ως Δήμος) αποσυνδέσατε και μάλιστα κάποιους από αυτούς τους μεταφέρατε σε άλλο σημείο λες και ήταν δικοί σας και μας εμπαίζετε εδώ και τόσα χρόνια.

Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο στην δική σας Δημοτική αρχή να προτείνουμε να μας φέρετε εσείς τα υλικά και όλες τις εργασίες να τις επιβαρυνθούμε εμείς και πάλι ακόμη περιμένουμε απάντηση.

Το καλοκαίρι του 2022 ο χλοοτάπητας του γηπέδου ξεράθηκε ολοσχερώς. Στην επιτόπου αυτοψία συμφωνήσαμε ότι αν δεν αλλαχτεί το χώμα το γήπεδο δεν θα επανέλθει ποτέ. Και ενώ μας είπατε ότι το προχωράμε μετά μας ενημερώσατε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Τελικώς και αφού με δικά μας έξοδα έγινε η συντήρηση και η αποκατάσταση των μπεκ του ποτίσματος κόστους 4000€ μπορέσαμε να το φέρουμε σε μια υποφερτή κατάσταση. Την ίδια περίοδο με δικό μας πάλι κόστος (3000€) κατασκευάσαμε καθίσματα και ντουλάπια στα «αποδυτήρια» για να μπορούν να αλλάζουν οι αθλητές μας.

Το μόνο σημαντικό έργο που έκανε η δημοτική αρχή σε αυτή την αθλητική εγκατάσταση ήταν η τοποθέτηση στρωμάτων ασφαλείας στην περίφραξη του αγωνιστικού χώρου. Γεγονός για το οποίο σας έχουμε ευχαριστήσει και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας αλλά και δημοσίως με ανακοινώσεις.

Επειδή λοιπόν κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσετε να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας απαντήστε μας απλά και ξεκάθαρα.

Τι πλάνο έχετε για το γήπεδο Αθ. Νοικοκυράκης; (Αντικατάσταση χλοοτάπητα, ηλεκτροφωτισμός, κατασκευή αποδυτηρίων, αντικατάσταση κερκίδων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, πάρκινγκ).

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι περιμένουμε με αγωνία την απάντηση σας όχι μόνο εμείς αλλά όλη η πόλη μας.

Υποσημείωση: Πολύ χαμηλού επιπέδου οποιασδήποτε προσπάθειας δημιουργίας αντιπαράθεσης με το Διαγόρα Πολυδρόσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνειδητά ο δήμος Δελφών «κρεμάει» τα έργα

Δεν έχει τέλος η κακοποιητική συμπεριφορά του δήμου Δελφών απέναντι σε έργα που έχουν σχεδ…