Home Συνεντεύξεις-Άρθρα Ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Πάνος Ευσταθίου σε συνέντευξή του τονίζει «Αφήνουμε πίσω πολλά…. προχωρούμε μπροστά για όλα !!!!»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 6 Ιουλίου, 2019

Ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Πάνος Ευσταθίου σε συνέντευξή του τονίζει «Αφήνουμε πίσω πολλά…. προχωρούμε μπροστά για όλα !!!!»

 

Ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Πάνος Ευσταθίου σε συνέντευξή του τονίζει

«Αφήνουμε πίσω πολλά….    προχωρούμε μπροστά για όλα !!!!»

-«Η έκδοση ΚΥΑ θα είναι άμεση προτεραιότητά μου», τονίζει και εξηγεί ότι για να ισχύσουν τα οικονομικά αντίμετρα και η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων είναι απαραίτητη η έκδοσή της.

-«Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών δεσμεύομαι να είμαι κοντά στον λαό της Φωκίδας», υποστηρίζει.

 

Ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ κ. Πάνος Ευσταθίου είναι γιατρός με βαριές επιστημονικές περγαμηνές και αυτό είναι γνωστό, όπως εξίσου γνωστή είναι και η εμπιστοσύνη πολλών προέδρων της ΝΔ, καθώς δε στήνει απλώς τα προγράμματα, αλλά χαράσσει και την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Ευσταθίου σε συνέντευξή του στην ΩτΦ εξηγεί τις απόψεις του και τονίζει πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών θα παραμείνει στο πλευρό του λαού της Φωκίδας, ενώ εξηγεί πως ό,τι και αν γίνει θα δ΄ψωσει απόλυτη προτεραιότητα στην έκδοση της ΚΥΑ που θα ενεργοποιεί το «άγονο Α» και θα δίνει κίνητρα στους νοσοκομειακούς γιατρούς που θα θελήσουν να έρθουν στην περιοχή.  

 

ΩτΦ: Διαβάζοντας το βιογραφικό σας, πραγματικά απόρησα, γιατί ένας άνθρωπος με τόσες περγαμηνές δοκιμάζει τις δυνάμεις του στη Φωκίδα, όταν άνετα μπορεί να διεκδικήσει ένα καλό κυβερνητικό πόστο;

 

Π.Ε.: Ως τεχνοκράτης στον τομέα της υγείας και υπεύθυνος της Δημόσιας Υγείας στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και έχοντας την εμπειρία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ο κυβερνητικός στόχος για  εμένα έχει ολοκληρωθεί. Τώρα το όνειρό μου και ο στόχος μου είναι η ανανέωση της περιοχής της Φωκίδας, η ανάπτυξή της ,η επίλυση πολλών προβλημάτων στην περιοχή, στον χώρο στον οποίον γεννήθηκα και μεγάλωσα, αυτό αποτελεί για μένα τον μεγαλύτερο στόχο στην καριέρα μου.

 

ΩτΦ: Γιατί άργησε τόσα χρόνια αυτή η υποψηφιότητα;

 

Π.Ε.: Γιατί μέχρι τώρα σε όλη μου τη ζωή είχα αξιοποιηθεί λόγω των γνώσεων μου σε κυβερνητικές θέσεις τεχνοκρατικού χαρακτήρα. Την χρονιά αυτή και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της υγείας στη Νέα Δημοκρατία, με προσωπική επιλογή  και επιθυμία του Προέδρου  Κυριάκου Μητσοτάκη,  μου προτάθηκε να εκπροσωπήσω το νομό μου ως υποψήφιος βουλευτής. Στόχος μου η εκπλήρωση των ονείρων μου για τη νέα Φωκίδα.

 

ΩτΦ: Τι δεσμεύεστε απέναντι στο Φωκικό Λαό, ότι θα παλέψετε, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών;

 

Π.Ε.: Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών δεσμεύομαι να είμαι κοντά στον λαό της Φωκίδας,  όπως ήμουν πάντα από τις θέσεις που κατείχα, προσπαθώντας να επιλύσω, όλα τα προβλήματα στο βαθμό και την δυνατότητα που μπορώ. Αφήνουμε πίσω πολλά….    προχωρούμε μπροστά για όλα !!!!

 

ΩτΦ: Το νοσοκομείο έγινε «άγονο Α», αλλά γιατροί εξακολουθούν να μην έρχονται. Γιατί συμβαίνει αυτό;

 

Π.Ε.: Ο χαρακτηρισμός του Νοσοκομείου της Άμφισσας ως  άγονο Α, αποτελεί το πρώτο βήμα στην ολοκλήρωση της ενίσχυσης της συγκεκριμένης Ιατρικής μονάδας με ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτικό. Για  ολοκληρωθεί χρειάζεται η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, ώστε να υπάρξουν τα οικονομικά αντίμετρα και η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων. Ακριβώς αυτή η λεπτομέρεια θα είναι από τις πρώτες μου προσπάθειες ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα ο υγειονομικός τομέας στη Φωκίδα.

 

ΩτΦ: Ένα από τα πιο πολυδιαφημιζόμενα «έργα» του απερχόμενου βουλευτή είναι η διασύνδεση του νοσοκομείου Φωκίδας με το Αττικό. Μπορεί κάθε νοσοκομείο που έχει μια κλινική κλειστή να διασυνδέεται με κάποιο άλλο και «ούτε γάτα ούτε ζημιά»;

 

Π.Ε.: Η διασύνδεση του νοσοκομείου με άλλα νοσοκομεία και η δυνατότητα της διαλειτουργικότητας του τομέα υγείας ,αφορά την υγειονομική περιφέρεια της περιοχής. Σίγουρα το νοσοκομείο ως δευτεροβάθμιο θα πρέπει να υποστηρίζεται από τριτοβάθμια μονάδα στο πλαίσιο της πλήρους κάλυψης όλων των ειδικοτήτων της Ιατρικής επιστήμης. Οποιαδήποτε διασύνδεση κάτω από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό είναι επωφελής.

 

ΩτΦ: Από τη συνάντησή με τον δήμαρχο Δωρίδας κ. Γιώργο Καπεντζώνη, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για τα πολύ σοβαρά προβλήματα της περιοχής;

 

Π.Ε.: Η συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Καπεντζώνη ήταν εξαιρετική. Συζητήσαμε όλα τα προβλήματα της Δωρίδας και αποφασίσαμε από κοινού να βοηθήσουμε στην επίλυση όλων των λεπτομερειών έτσι ώστε η περιοχή της Δωρίδας να μπορέσει να ανακάμψει και να εξελιχθεί όπως αξίζει στον ιστορικό αυτό χώρο.

 

ΩτΦ: Ποια πρέπει να είναι η σχέση του Βουλευτή με τους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης;

 

Π.Ε.: Η σχέση του αιρετού βουλευτού με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της θα πρέπει να είναι υποστηρικτική και δυναμικά  διαλειτουργική . Δεν υπάρχει περίπτωση κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και τους εκλεγέντες δημάρχους και κοινοτικούς προέδρους να μην υπάρξει συνεργασία προς όφελος του νόμου της Φωκίδας .Άλλωστε ο στόχος του εκπροσώπου στη Βουλή των Ελλήνων από το νόμο είναι συμπληρωματικός και υποστηρικτικός στις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…