Home Συνεντεύξεις-Άρθρα Ο νεοεκλεγείς σύμβουλος κ. Μανώλης Μαυρομάτης σε συνέντευξή του τονίζει: «Η ανάδειξη της περιοχής μας το μεγάλο στοίχημα»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 24 Ιουλίου, 2019

Ο νεοεκλεγείς σύμβουλος κ. Μανώλης Μαυρομάτης σε συνέντευξή του τονίζει: «Η ανάδειξη της περιοχής μας το μεγάλο στοίχημα»

 Ο νεοεκλεγείς σύμβουλος κ. Μανώλης Μαυρομάτης σε συνέντευξή του τονίζει:

«Η ανάδειξη της περιοχής μας το μεγάλο στοίχημα»

-«Υπάρχει μεγάλη ανανέωση στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ο κόσμος φάνηκε πως ήθελε να δώσει μια ευκαιρία και σε νέους ανθρώπους», τονίζει.

-Εκφράζει την άποψη ότι «όλοι μαζί συγκροτημένα πρέπει να κινηθούμε στοχευμένα και με πρόγραμμα για να αρθούν επιτέλους οι περιορισμοί που θα δώσουν τεράστια ανάπτυξη στην περιοχή με την τροποποίηση της Α5 υγειονομικής διάταξης».

 

Δεν οπισθοχωρεί ούτε βήμα, από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Μαυρομάτης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ΩτΦ αναφέρει ότι ο αγώνας που έδωσαν όλες οι παρατάξεις, κινήθηκε εντός των ορίων του πολιτικού πολιτισμού.

Ο κ. Μανώλης Μαυρομάτης αποτελεί μια από τις μεγάλες εκπλήξεις των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς κατάφερε να εκλεγεί πρώτος στη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου, παρότι κατέβηκε για πρώτη φορά και με ανεξάρτητη παράταξη.

Υποστηρίζει ότι όλες οι παρατάξεις προεκλογικά κινήθηκαν στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και τονίζει ότι «το άψογο κλίμα που υπήρχε προεκλογικά υπάρχει και τώρα και η συνεργασία μας για το καλό του τόπου είναι δεδομένη και μονόδρομος».

Βασική του επιδίωξη είναι να κινηθούν στοχευμένα και με πρόγραμμα ώστε να αρθούν επιτέλους οι περιορισμοί που θα δώσουν τεράστια ανάπτυξη στην περιοχή με την τροποποίηση της Α5 υγειονομικής διάταξης.

Προσωπικό του στοίχημα αποτελεί η τουριστική αξιοποίηση και προβολή του δήμου μέσα από στοχευμένες δράσεις που ήδη επεξεργάζονται, όπως λέει, καταθέτοντας την εκτίμηση ότι θα αρχίσουν να υλοποιούνται σύντομα.

 

«Όλες οι παρατάξεις κινήθηκαν μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού»

 

ΩτΦ: Και τώρα οι εκλογές τελείωσαν. Πόσα από όσα ειπώθηκαν προεκλογικά γενικά από τις παρατάξεις αναθεωρούνται κατά τη γνώμη σας;

 

Μ.Μ.: Όσο αφορά την παράταξή μας αυτά που ειπώθηκαν βασίζονταν σε γεγονότα και δράσεις είτε που είχαν γίνει είτε που είναι προγραμματισμένες να γίνουν. Έγινε δηλαδή ένας απολογισμός του μέχρι τώρα έργου, ο προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια με έργα που έχουν δρομολογηθεί, ο  εντοπισμός και η διόρθωση τυχόν αδυναμιών σε θέματα που αφορούν κυρίως την καθημερινότητα και την επικοινωνία . Γενικά αυτό που φάνηκε παρόλο που ήταν η πρώτη εκλογική διαδικασία για εμένα είναι ότι όλες οι παρατάξεις κινήθηκαν μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού.

 

ΩτΦ: Πρώτος στο Λιδωρίκι. Το περιμένατε; Πως σκοπεύετε να διαχειριστείτε αυτή την πρωτιά;

 

Μ.Μ.: Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Βέβαια δεν ήξερα τι να περιμένω γιατί όπως σας είπα όλο αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα . Έβλεπα, ένιωθα και νιώθω την αγάπη του κόσμου που πραγματικά με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ πώς αυτή θα μεταφραστεί στην κάλπη. Αφού πω ακόμα μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους δίνω παράλληλα μια υπόσχεση ότι θα εργαστώ για την Δωρίδα με όλες μου τις δυνάμεις. Η αίσθηση της τεράστιας ευθύνης και υποχρέωσης που έχω απέναντι σε όλους  είναι ο γνώμονας για την διαχείριση της θέσης που μου επέτρεψαν οι συνδημότες μου να έχω.

 

ΩτΦ: Αν και κράτησε το βασικό κορμό της παράταξής του ο κ. Καπεντζώνης έχει καταφέρει μεγάλη ανανέωση. Πως κρίνετε όμως το γεγονός ότι δεν εκλέχθηκαν οι αντιδήμαρχοι;

 

Μ.Μ.: Πράγματι υπάρχει μεγάλη ανανέωση στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ο κόσμος φάνηκε πως ήθελε να δώσει μια ευκαιρία και σε νέους ανθρώπους. Πρέπει να πω ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας και οι ίδιοι έδωσαν μεγάλο έδαφος και σε εμάς τους νεότερους και πραγματικά μας καθοδηγούσαν. Το άψογο κλίμα που υπήρχε προεκλογικά υπάρχει και τώρα και η συνεργασία μας για το καλό του τόπου είναι δεδομένη και μονόδρομος.

 

ΩτΦ: Τη Β Κυριακή ο κ. Φλώρος σας πήρε το Λιδωρίκι, παρά τις αρχικές του δυσκολίες να κάνει συνδυασμό. Πως το ερμηνεύετε;

 

Μ.Μ.: Την πρώτη Κυριακή  ο κόσμος ψήφισε τα πρόσωπα που ήθελε να δει στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να επηρεάζεται από κομματικά ή αλλά κριτήρια γιατί πολύ απλά κατάλαβε ότι τέτοια δεν υφίστανται και αυτό φάνηκε από τα πολύ υψηλά ποσοστά του συνδυασμού μας τόσο γενικά όσο και ειδικά στην ενότητα Λιδωρικίου. Την δεύτερη Κυριακή υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αποχή και παρόλο που λένε ότι η αποχή ευνοεί τον πρώτο τελικά φάνηκε ότι ευνόησε τον δεύτερο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δουλέψουμε όσο πιο καλά μπορούμε, να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί έτσι ώστε να δικαιώσουμε όσους μας ψήφισαν και να φέρουμε κοντά και όσους δεν ήταν μαζί μας έτσι ώστε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μπροστά.

 

ΩτΦ: Μια σειρά από πολύ βασικά προβλήματα ζητούν λύσεις. Κορυφαίο η αδυναμία αδειοδότησης επιχειρήσεων πέριξ της λίμνης. Πως μπορεί να λυθεί αυτό;

 

Μ.Μ.: Πολύ πριν την υποψηφιότητα μου στις δημοτικές εκλογές μαζί με το διοικητικό συμβούλιο του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου ΑΕΤΟΣ Λιδωρικίου είχαμε αρχικά ξεκινήσει διαδικασίες για την αθλητική αξιοποίηση της λίμνης σύμφωνα με το πλαίσιο που διέπει την λίμνη Πλαστήρα βασιζόμενοι στο  ΦΕΚ: 3504/29-12-2014 που επιτρέπει ήπιας μορφής αθλητική δραστηριότητα εντός αυτής.  Στην πορεία μας αυτή αφενός βλέπαμε τις δυσκολίες που προέκυπταν  όχι μόνο στον αθλητικό τομέα αλλά και στην αδειοδότηση επιχειρήσεων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην τουριστική ανάπτυξη. Από την άλλη όμως για κάθε εμπόδιο που συναντούσαμε βρισκόταν και μια λύση. Ήδη ο δήμαρχος κ. Καπεντζώνης έχει θέσει το θέμα στα αρμόδια όργανα της Ευρώπης επικοινωνώντας το πρόβλημα στα ανώτατα επίπεδα για την οριστική λύση, και σε αυτό θα είμαστε όλοι μαζί του για συνέχιση της προσπάθειας τόσο σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνεργαστήκαμε με την Δωρική Αδελφότητα και τον αντιπρόεδρο αυτής και πολύ καλό μου φίλο κ. Δρίτσα Μιχάλη και διοργανώσαμε μια ημερίδα στο Λιδωρίκι στέλνοντας παράλληλα σχετικά έγγραφα στον Δήμο Δωρίδας τα οποία προωθήθηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτή η ημερίδα είχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν αρμόδιοι φορείς και  να ενημερωθεί ο κόσμος για τις δυνατότητες και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες συναντηθήκαμε με τον κ . Κύρκο Δημήτριο γενικό διευθυντή της ΕΥΔΑΠ παγίων καθώς και με τον μηχανικό που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο θέμα οι οποίοι μας κατατόπισαν πλήρως για τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αρθούν όλοι αυτοί οι περιοριστικοί όροι. Όπως καταλαβαίνετε αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενότητα όλων μαζί και αυτό έχουμε σαν στόχο, την συνάντηση εκπροσώπων όλων των φορέων, κτηνοτροφικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων μαζί με τον Δήμο Δωρίδας την Περιφέρεια και φυσικά τον Βουλευτή του Νομού έτσι ώστε όλοι μαζί συγκροτημένα να κινηθούμε στοχευμένα και με πρόγραμμα για να αρθούν επιτέλους οι περιορισμοί που θα δώσουν τεράστια ανάπτυξη στην περιοχή με την τροποποίηση της Α5 υγειονομικής διάταξης . Η προσπάθεια για  λύση λοιπόν όχι μόνο σε αυτό το πρόβλημα αλλά γενικά σε οποίο πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή μας είναι δουλειά, ενότητα και συνεργασία.

 

«Περισσότερη και πιο συχνή επικοινωνία»

 

ΩτΦ: Κατά την προεκλογική περίοδο είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα προβλήματα και των υπολοίπων περιοχών. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και ποιο κατά την άποψή σας δεν θα έπρεπε καν να έχει προκύψει;

 

Μ.Μ.: Η προεκλογική περίοδος ήταν ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους και την κάθε περιοχή σχεδόν σε όλο τον Δήμο. Προβλήματα όντως υπάρχουν αλλού μικρά αλλού μεγαλύτερα, προβλήματα που αφορούν συγκεκριμένη περιοχή ή που επηρεάζουν όλο τον δήμο. Δεν θα σας μιλήσω για τεχνικά έργα ή υποδομές που χρειάζεται να γίνουν ή να βελτιωθούν, αυτά έχουν αναφερθεί και αρκετά από αυτά έχουν δρομολογηθεί να γίνουν. Αυτό που εγώ εντόπισα ακούγοντας και συζητώντας με πολλούς ανθρώπους όλο αυτό το διάστημα είναι πως ήθελαν περισσότερη και πιο συχνή επικοινωνία. Αν αυτό υπάρξει τότε πιστεύω ότι αρκετά προβλήματα δεν θα είχαν δημιουργηθεί ή θα λύνονταν αρκετά πιο σύντομα.

 

ΩτΦ: Έχετε βάλει πλάνο ενεργειών, από πού ξεκινάτε;

 

Μ.Μ.: Από τα απλά πράγματα της καθημερινότητας των πολιτών που όμως τελικά φαίνεται  να είναι και τα σπουδαιότερα. Αυτό θα επιτευχθεί αφενός με την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε άμεσα και εύκολα οι πολίτες  να μπορούν να επικοινωνούν αναφέροντας τυχόν πρόβλημα ή απορία και αφετέρου με συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων. Σκέφτομαι ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να παρακολουθούν όλοι οι δημότες της Δωριδας ζωντανά κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσα από το site του Δήμου έτσι ώστε άμεσα να ενημερώνονται και να αρχίσει να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για τα κοινά.  Όπως σας είχα πει σε προηγούμενη συνέντευξη θα υπάρχει τακτική παρουσία στις κοινότητες έτσι ώστε να καταγράφονται τα οποία προβλήματα και να εργαζόμαστε για την λύση τους. Ένας ακόμα τομέας είναι η τουριστική αξιοποίηση και προβολή του δήμου μας μέσα από στοχευμένες δράσεις που ήδη επεξεργαζόμαστε και πιστεύω θα αρχίσουν να υλοποιούνται σύντομα.

 

ΩτΦ: Έχετε βάλει κάποιο προσωπικό στοίχημα, σε επίπεδο που να πείτε ότι αν δεν το καταφέρω θα είμαι αποτυχημένος και δε θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά;

 

Μ.Μ.:  Όπως σας είπα θέλω να κινηθώ στους τομείς της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου μας και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών  αλλά θέλω να γνωρίζετε και εσείς και οι αναγνώστες σας ότι περισσότερο έχω στο μυαλό μου να μην ξεχάσω ποτέ την υποχρέωση που γεννά όλη αυτή η αγάπη του κόσμου και να προσπαθώ πάντα για το καλό του τόπου μας ειδικά σε ότι αφορά ενέργειες που εξαρτώνται από εμένα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα μου.

 

ΩτΦ: Πως κρίνετε την εκλογή του νέου βουλευτή του νομού μας του κ. Μπούγα Ιωάννη. Τι ζητάτε από τον νέο βουλευτή;

 

Μ.Μ.: Η κρίση άλλαξε την νοοτροπία που είχαμε συνηθίσει να λειτουργούμε είτε σαν πολίτες είτε σαν πολιτικοί, πλέον ο κόσμος είναι πολύ αυστηρός και έχει σαν κριτήριο το ποσό αποτελεσματικός και τι έργο παράγει ένας πολιτικός σε όλες τις βαθμίδες ιδιαίτερα στο επίπεδο του βουλευτή. Από αυτό προκύπτει το τι ζητάω τόσο εγώ όσο νομίζω και οι περισσότεροι από τον πολιτικό – βουλευτή : να είναι μαχητικός, αποτελεσματικός, προσιτός, να έχει εργαστεί αποκτώντας βιώματα γιατί μόνο έτσι θα καταλάβει τις ανάγκες του κόσμου κινούμενος πάντα μέσα σε ένα ηθικό πλαίσιο. Νομίζω όμως ότι όλα αυτά τα περικλείει η αγάπη που πρέπει να έχει για την πατρίδα μας για τον συνάνθρωπο και για αυτό που κάνει. Από όσο γνωρίζω τον κ Μπούγα νομίζω έχει όλα τα παραπάνω και η συνεργασία μας να είστε σίγουρη είναι δεδομένη και πολύ σύντομα θα αρχίσει να παράγει αποτελέσματα.

 

«Πιστεύω πολύ σε μια ανεξάρτητη δημοτική αρχή»

 

ΩτΦ: Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές, νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το πούμε πια. Αν η ΝΔ έδινε τελικά στήριξη στον κ. Φλώρο, πως θα αντιδρούσατε; Θα σας έφερνε σε τόσο δύσκολη θέση που θα αποχωρούσατε από την παράταξή σας;

 

Μ.Μ.: Κα Γιαννούλη θέλω να ξέρετε ότι πιστεύω πολύ σε μια ανεξάρτητη δημοτική αρχή που μόνο μέλημα της είναι να αγκαλιάζει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα των δημοτών. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ότι πιο άμεσο και πιο κοντά στον πολίτη, και μόνο για αυτό οφείλει να είναι ανεξάρτητη. Η αλλαγή νοοτροπίας που σας είπα προηγουμένως έχει ήδη διεισδύσει στην βάση της διοίκησης της χώρας που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος πρέπει να εφαρμόζει πολιτική που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα και μόνο όλων των δημοτών του . Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίζονται ισότιμα αφενός οι δημότες από τον δήμο και αφετέρου ο Δήμος από την εκάστοτε κυβέρνηση. Νομίζω άλλωστε ότι και το πολιτικό σύστημα και οι πολίτες το έχουν καταλάβει αυτό. Για να σας απαντήσω ξεκάθαρα λοιπόν αφού λάβουμε υπόψιν τα παραπάνω πιστεύω ότι ειδικά η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να έκανε ένα τέτοιο πισωγύρισμα σε πρακτικές του παρελθόντος, και αυτό άλλωστε το απέδειξε με τα έγγραφα που έστειλε αλλά και τις παρουσίες αξιόλογων στελεχών στον Νομό μας όπως του κ. Αυγενάκη και του κ. Χαρδαλιά οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία και με όλους τους τόνους ξεκαθάριζαν την ελεύθερη επιλογή των στελεχών της να ενταχθούν στους συνδυασμούς που τους εκφράζουν

 

Με την ευκαιρία θέλω ξανά να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο που με την αγάπη και την στήριξη του μου έδωσε την τεράστια ευθύνη να τον εκπροσωπήσω στον δήμο Δωρίδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που μου στάθηκε και είναι πάντα δίπλα μου και στον Δήμαρχο Δωρίδος κ. Καπεντζώνη Γεώργιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε .

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και θέλω να ξέρετε πως τον τύπο και τα μέσα ενημέρωσης τα θεωρώ βασικό πυλώνα της δημοκρατίας. Επιτελείτε λειτούργημα υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του κόσμου αφενός  με το να τον ενημερώνετε για όποια θετικά έργα γίνονται και αφετέρου να είστε απέναντι σε όποια λάθη ή παραλείψεις με το να τα αναδεικνύετε και αυτά.
Έντυπη Έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…