Home Δήμος Δωρίδας Δεκατέσσερις μέρες μετά επείγουσες διευκρινήσεις του κ.Τ.Φλώρου
Δήμος Δωρίδας - 13 Ιουνίου, 2020

Δεκατέσσερις μέρες μετά επείγουσες διευκρινήσεις του κ.Τ.Φλώρου

Με δεκατέσσερις μέρες καθυστέρηση αποφάσισε να δώσει διευκρινήσεις για το έργο της παραλίας Τολοφώνος και τη στάση του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάσος Φλώρος, όπου και εξέδωσε ανακοίνωση – δήλωση με τονίζοντας ότι είναι επείγουσης σημασίας.
Υπενθυμίζουμε ότι και στα δυο θέματα που είχαν συζητηθεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Φλώρος είχε δηλώσει «καθ’ ύλην αναρμόδιος». Τα θέματα αφορούσαν την επέκταση των εργασιών τον Ιούνιο και την αντικατάσταση του υλικού με πιο χοντρόκοκκο, κατόπιν αιτήματος του δήμου Δωρίδας.
Στη δήλωσή του ο κ. Φλώρος αναφέρει τα εξής:
 
ΔΗΛΩΣΗ – ΕΠΕΙΓΟΝ

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/05/2020 και το θέμα για τη Λήψη Απόφασης για έκφραση σύμφωνης γνώμης σχετικά με συμπλήρωση υλικών επίχωσης στο έργο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΩΝ ΑΚΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ», θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
 
1)Στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι σαφείς και διακριτές – με τις ανάλογες ευθύνες – οι αρμοδιότητες του Δήμου και της Περιφέρειας.
2)Για τα εκτελούμενα εντός των ορίων του Δήμου έργα από την Περιφέρεια, την ευθύνη για την επιλογή των υλικών, την ποιότητά τους, και τον χρόνο διάρκειας των εργασιών φέρει αποκλειστικά η Περιφέρεια και οι αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν αναλάβει το έργο. Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να παρεμβαίνουμε με τις εισηγήσεις και τις προτάσεις μας σε καθυστερήσεις συμβάσεων και προφανείς κακοτεχνίες έργων και όχι να επιλέγουμε ή να εγκρίνουμε υλικά υποδομών. Η Δημοτική αρχή οφείλει να παρεμβαίνει μόνο όταν συντρέχει ειδικός λόγος με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου προς όφελος των δημοτών της.

Βέβαια, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, όπως τονίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου και να συγχαρούμε για άλλη μια φορά και την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, του Κώστα Μπακογιάννη και την τωρινή, του Φάνη Σπανού και όλους όσοι διαχρονικά βοήθησαν, ώστε επιτέλους να υλοποιείται ένα έργο για το οποίο αγωνιζόμασταν επί πολλά χρόνια, όταν κάποιοι όψιμοι υποστηρικτές δεν γνώριζαν ούτε πού είναι η παραλία Τολοφώνος, και το οποίο θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην προσέλκυση επισκεπτών όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο.

Ο επικεφαλής της Παράταξης
Αναστάσιος Φλώρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τριάντα τρεις χιλιάδες (33.000) ευρώ για το τρέχον έτος η δαπάνη

Τριάντα τρεις χιλιάδες (33.000) ευρώ για το τρέχον έτος η δαπάνη Ανακοίνωσε τα ονόματα των…