Home Δήμος Δελφών “Φιάσκο” με τις 148 θέσεις στο δήμο καταγγέλλει ο Λ.Αναγνωστόπουλος: “Έως 20 το πολύ, ο κάθε φορέας”
Δήμος Δελφών - 19 Μαρτίου, 2021

“Φιάσκο” με τις 148 θέσεις στο δήμο καταγγέλλει ο Λ.Αναγνωστόπουλος: “Έως 20 το πολύ, ο κάθε φορέας”

 Ανταπαντά ο κ. Λ.Αναγνωστόπουλος για τις 148 προσλήψεις στο Δήμο

«Δουλεύουν τον κόσμο»

-Δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προγράμματος, από τα οποία προκύπτει ότι κανένας δεν μπορεί να πάρει πάνω από 20 άτομα!

-Διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά τον λαϊκισμό και την προχειρότητα με τα οποία αντιμετωπίζει τα σοβαρά θέματα της περιοχής μας η σημερινή διοικούσα παράταξη.

 

 

Το σίριαλ ανάμεσα στη μείζονα μειοψηφία και τη Δημοτική Αρχή με αφορμή τις 148 προσλήψεις συνεχίζεται με τον κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο να ανταπαντά αυτή τη φορά, αποκαλύπτοντας προς έκπληξή μας πως ο δήμος, ανεξαρτήτως με τον αριθμό των αιτούμενων ατόμων πως τελικά δεν μπορεί να πάρει πάνω από 20!

Ακόμη αναδεικνύει τις παλινωδίες της Δημοτικής αρχής με την αστάθεια που παρουσιάζει τόσο ως προς τον αριθμό των ατόμων, όσο και ανάμεσα στα τρία προγράμματα.

 

Μας δουλεύουν όλους γενικώς…..Ανέργους και Δημότες!

 

Διαβάζοντας την απάντηση της δημοτικής αρχής, στην από 17 Μαρτίου ανακοίνωσή μας με τίτλο «Οικονομικές Επιτροπές κατά Παραγγελία….ενώ η Ανεργία  εξαφανίζεται με Μαγικά Κόλπα!», διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά τον λαϊκισμό και την προχειρότητα με τα οποία αντιμετωπίζει τα σοβαρά θέματα της περιοχής μας η σημερινή διοικούσα παράταξη.

Καταρχάς είναι φανερό ότι και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τι πράττουν, όταν στην απάντησή τους αναφέρονται σε 104 άτομα για το πρόγραμμα κάτω των 30 ετών, ενώ η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναφέρεται σε 117 άτομα! Από την άλλη πλευρά το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ (Δημόσια Πρόσκληση Νο 13/2020, αριθ. πρωτ. 63433, πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών) αναφέρεται σε 500 θέσεις για  κάθε είδους επιχειρήσεις, οργανισμούς, ΝΠΔΔ κ.λπ. σε όλη την Στερεά Ελλάδα, ενώ ο ανώτατος αριθμός εργαζομένων που μπορεί να πάρει ο κάθε φορέας είναι 20!

Όπως αναφέρει στην ανταπάντησή της η δημοτική αρχή « Η συμμετοχή μας στα προγράμματα, είναι πολιτική μας επιλογή, προκειμένου να στηρίξουμε τρεις σημαντικές κατηγορίες συμπολιτών μας, αυτούς που θέλουν λίγα ένσημα για να βγουν στην σύνταξη κι αδυνατούν να βρουν εργασία, τα άτομα με ειδικές ανάγκες που κι αυτά έχουν ίσα δικαιώματα στην εργασία και φυσικά τη νεολαία μας, που συνέπεσε να ξεκινά την επαγγελματική της σταδιοδρομία σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο».

Δηλαδή και με απλά λόγια, κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και με την κοινωνία ολόκληρη! Το χειρότερο είναι ότι δημιουργούμε προσδοκίες σε αυτούς που υποτίθεται ότι ενδιαφερόμαστε και που χρήζουν της άμεσης προσοχής μας, δηλαδή στους εκατοντάδες ανέργους της περιοχής μας, νέους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ανθρώπους που έχουν ανάγκη λίγων ενσήμων για να βγουν στην σύνταξη.

Βέβαια καμιά εντύπωση δεν μας προκαλεί η στάση αυτή της σημερινής διοίκησης του δήμου, όταν για περίπου κοντά στα δύο χρόνια έχει καταφέρει να αποδομήσει ότι καλό σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος, το μεγάλο θέμα με τους Ρομά που ακόμη περιμένουμε να το επιλύσει η δημοτική αρχή όπως προεκλογικά υποσχέθηκε, την απένταξη από τα προγράμματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα, την ανακατασκευή της πλατείας Ησαϊα με ένα νέο κακόγουστο αρχιτεκτονικό σχέδιο και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι του 2021 που αναμένουν πώς και πώς οι επιχειρήσεις επισιτισμού να βγάλουν τις ζημίες της πανδημίας, το έργο στάθμευσης οχημάτων στους Δελφούς που από 1,5 εκατομμύρια ευρώ εκτινάσσεται σε 3,5 εκατομμύρια σύμφωνα με τις νέες μελέτες της δημοτικής αρχής και που στο τέλος κινδυνεύει να απενταχθεί και αυτό.

 Θα μπορούσαμε να γράψουμε και να πούμε πολλά ακόμη, αλλά όλοι μας πλέον έχουμε καταλάβει τι γίνεται. Όλοι μας, εκτός από τον κο Ταγκαλή και την παρέα του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…