Home Δήμος Δωρίδας Το έγγραφο που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό κατήγγειλε ο Αντιδήμαρχος Στ.Πολίτης
Δήμος Δωρίδας - 7 Δεκεμβρίου, 2020

Το έγγραφο που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό κατήγγειλε ο Αντιδήμαρχος Στ.Πολίτης

 Το έγγραφο που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό κατήγγειλε ο Αντιδήμαρχος Στ.Πολίτης

Γνωστοποιήθηκε από δημοσίευμα της ΩτΦ

-Ζήτησε ευθύνες από τον καταγγέλλοντα πρόεδρο του ΤΣ Τολοφώνος και τους δημοτικούς συμβούλους που τον στηρίζουν ευθύνες για την παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Από την ΩτΦ πληροφορήθηκε ότι και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά τις άλλες υπηρεσίες που γνωμοδότησαν, επίσης με έγγραφό της διαπιστώνει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και δε διαπιστώθηκε καμιά παράβαση στην εκτέλεση του έργου της παραλίας Τολοφώνος, ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Πολίτης, όπως κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Κα Πρόεδρε προ δεκαημέρου ανέγνωσα με έκπληξη ένα άρθρο στην ΩτΦ το οποίο αναφερόταν σε ένα έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για το πολύπαθο έργο της παραλίας Τολοφώνος και το οποία δεν είχε περιέλθει ως τότε στην αντίληψή μου. Επειδή στην τελευταία συνεδρίαση το Σεπτέμβρη που πρότεινα την αλλαγή διατομής ακούστηκαν πολλά και περίεργα, για «ψήφο συγκάλυψης», για απόκρυψη εγγράφων», για παράνομες εκδόσεις αδειών και επειδή κάποιοι προέταξαν τις καταγγελίες αυτές και στα μέσα ενημέρωσης και στο Δημοτικό μας Συμβούλιο θεωρώ ότι έπρεπε να μας ενημερώσουν για οποιαδήποτε απάντηση έλαβαν και όχι να ενημερωνόμαστε από τις εφημερίδες. Δεν το έχουν κάνει έως και σήμερα. Και επειδή η προσπάθεια παραπλάνησης της Κοινής Γνώμης, αλλά και του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποτελεί τουλάχιστον για μένα μια καταδικαστέα πράξη, θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να διαβάσω εν συντομία ένα μικρό απόσπασμα από το έγγραφο αυτό, για όσους δεν το έχουν διαβάσει.  

Μάλιστα ο κ. Πολίτης διευκρίνισε πως ο κ. Γκίκας έχει λάβει το έγγραφο από τις 16 Ιουνίου και το απέκρυψε. Εξάλλου, όπως ήδη ενημέρωσε η Ώρα της Φωκίδας η επιμονή του προέδρου του τοπικού Συμβουλίου Τολοφώνος κ. Γιώργου Γκίκα να αποδείξει πως η αμμοληψία του υλικού είναι παράνομη, ότι το έργο της παραλίας δεν εκτελείται νομίμως και πως δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη, φαίνεται να μη βρίσκει συμμάχους μέχρι στιγμής στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και την Κτηματική υπηρεσία που δεν διαπίστωσαν πρόβλημα ή παράβαση κατά τις αυτοψίες, στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που επίσης με έγγραφό της διαπιστώνει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και δε διαπιστώθηκε καμιά παράβαση.

Για το εν λόγω θέμα που ο κ. Γκίκας προς το παρόν εισπράττει αρνητικές απαντήσεις, ενώ κανένας πλην κάποιων μεμονωμένων μελών της μειοψηφίας, δεν ασπάστηκε την άποψή του και δεν τον στήριξε στον πόλεμο κατά του έργου. Απεναντίας, η μανία του να σταματήσει το έργο του κόστισε την πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου, στο οποίο παραμένει μεν πρόεδρος, αλλά όλοι οι σύμβουλοι που τον στήριζαν βρέθηκαν απέναντί του. Να συμπληρώσουμε στο σημείο αυτό ότι εκκρεμεί μόνο η απάντηση του κ. Εισαγγελέα, καθώς έχει αποστείλει και εκεί την καταγγελία του ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.

Το έργο ωστόσο συνεχίζεται κανονικά, ενώ η καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του οφείλεται στα προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ, ενώ

φέρεται να έχουν ολοκληρωθεί οι αμμοληψίες. Σε καμιά φάση των καταγγελιών ο κ. Γκίκας δεν κατάφερε να το σταματήσει ούτε για μια μέρα.

 

Ο κ. Πολίτης έθεσε όμως και σοβαρά ερωτήματα προς προβληματισμό του Συμβουλίου, όπως αν πρωτοκολλήθηκε, γιατί δε γνωστοποιήθηκε στο δήμο. Να μας πει ο αποδέκτης και οι σύμβουλοι που στήριξαν τον καταγγέλλοντα αν το γνώριζαν και παραπλάνησαν σκοπίμως το δήμο και αν δεν το γνώριζαν γιατί τους αποκρύβει;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…