Home Δήμος Δωρίδας Τη συζήτηση απέφυγε η πλειοψηφία Φοβήθηκαν να συζητήσουν για την ανεργία στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας
Δήμος Δωρίδας - 7 Απριλίου, 2021

Τη συζήτηση απέφυγε η πλειοψηφία Φοβήθηκαν να συζητήσουν για την ανεργία στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας

 Τη συζήτηση απέφυγε η πλειοψηφία

Φοβήθηκαν να συζητήσουν για την ανεργία στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας

Το θέμα είχε θέσει προ ημερήσιας η παράταξη Ασημάκη επικεντρώνοντας στον ΟΑΕΔ.

 

 

Αρνήθηκε την έκδοση ψηφίσματος η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και την κατανομή των ανέργων, αν και θα μπορούσε εύκολα να το «γυρίσει» στην τεράστια ανεργία που ξεπερνά το 30%.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία στάθηκε στην ενημέρωση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πένυς Σπυροπούλου η οποία ισχυρίστηκε ότι η εισήγηση του κ. Ασημάκη είναι λάθος και δε θέλησε να συζητήσει το θέμα που ο σύμβουλο9ς είχε θέσει προ ημερήσιας.

Παράλληλα όμως, όχι μόνο δεν το σύνδεσε με τα αποτελέσματα της ανεργίας στη Φωκίδα που ανακοίνωσε η Ελληνική στατιστική αρχή, αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο μιας ξεχωριστής αναφοράς ή ενημέρωσης, ούτε και φυσικά αναφέρθηκε το οτιδήποτε προς την κατεύθυνση διεκδίκησης θέσεων εργασίας.

Στην εισήγησή του ο κ. Ασημάκης ανέφερε τα εξής: «Η Δωρίδα ανήκει στο νομό Φωκίδας και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Παρόλα αυτά οι υπηρεσίες στις οποίες απευθύνονται οι δημότες έχουν μια ιδιαίτερη κατανομή. Έτσι συμβαίνει και με τον ΟΑΕΔ όπου οι δημότες της ενότητας Ευπαλίου και μέρους της ενότητας Τολοφώνος εγγράφονται και διαχειρίζονται από το ΚΠΑ Ναυπάκτου. Παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις των αντίστοιχων περιοχών διοικητικά ανήκουν στο ΚΠΑ Άμφισσας.

Έτσι στη Δωρίδα που ανήκει στη Φωκίδα με 30% ανεργία, δημιουργείται το εξής πρόβλημα. Σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, επιχειρήσεις που ανήκουν στις παραπάνω περιοχές, εντάσσονται αλλά πρέπει να απασχολήσουν ανέργους από την περιοχή του δήμου Δελφών, άρα από χιλιομετρικές αποστάσεις μεγάλες όπου τα έξοδα μετακίνησης καθιστούν ασύμφορη την εργασία.

Ζητούμε λοιπόν να υπάρξει ρύθμιση ώστε να λυθεί η ιδιομορφία αυτή με την πλέον συμφέρουσα,  για τους ανέργους και επιχειρήσεις, λύση, άμεσα και ειδικά φέτος που πλήττονται ιδιαίτερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…