Home Δήμος Δωρίδας Την απορρόφηση του νομικού προσώπου από το δήμο, πρότεινε ο κ. Παπαγεωργίου
Δήμος Δωρίδας - 28 Φεβρουαρίου, 2019

Την απορρόφηση του νομικού προσώπου από το δήμο, πρότεινε ο κ. Παπαγεωργίου

 .Την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Οργανισμός Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δωρίδας» προτείνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάκης Παπαγεωργίου, σύμφωνα με τοποθέτησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και κείμενο που ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. 

Ο κ. Παπαγεωργίου τονίζει ότι οι αρμοδιότητες του νομικού προσώπου θα μπορούσαν να ανατεθούν σε έναν αντιδήμαρχο ή έναν εντεταλμένο σύμβουλο, ώστε να μην επιβαρύνεται ο δήμος τα λειτουργικά του έξοδα και τις αποζημιώσεις αιρετών. 
Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 25/2/2019
 
Στη συνεδρίαση της 25/2/2019 του Δ.Σ Δήμου Δωρίδος, μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και το υπ’ αριθμ. 2 θέμα με τίτλο «έγκριση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων οικονομικού έτους 2019 του ΝΠΔΔ Οργανισμός Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δωρίδος».
Στην τοποθέτησή μου ανέπτυξα τις πάγιες θέσεις της παράταξής μας και τους λόγους που είμαστε αντίθετοι στην ίδρυση και λειτουργία του παραπάνω νομικού προσώπου.
Τόνισα χαρακτηριστικά ότι οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα μπορούσαν να ανατεθούν από τον Δήμαρχο σε κάποιον Αντιδήμαρχο ή εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος θα εξοικονομούσε τόσο τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες του παραπάνω νομικού προσώπου, μισθοδοσία λογιστή, δαπάνες αιρετών (προέδρου και αντιπροέδρου- δεν είναι και ευκαταφρόνητο ποσό) όσο και πολύτιμο διοικητικό προσωπικό, που αναλώνεται σε περιττές γραφειοκρατικές εργασίες. Πρότεινα μάλιστα να ακολουθήσουμε το μοντέλο Δήμων που δεν έχουν αντίστοιχα νομικά πρόσωπα.
Θα μπορούσε ο Δήμος, για την πιο αποτελεσματική συνεργασία του με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, να αγοράσει π.χ 1000 καρέκλες ανά Δημοτική Ενότητα και σε συνεννόηση με τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων να καθοριστούν οι ημερομηνίες καλοκαιρινών εκδηλώσεων στις οποίες θα διατίθενται οι εν λόγω καρέκλες εκ περιτροπής σε όλους τους συλλόγους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απαλλαγή των συλλόγων από επαναλαμβανόμενα δυσβάσταχτα έξοδα.
Τόνισα ακόμη ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό δεν εκδηλώνεται με έμμισθες θέσεις αιρετών στα νομικά πρόσωπα και ότι έχουμε διαφορετικό αξιακό επίπεδο από την πλειοψηφία και πρότεινα την καταψήφιση του προϋπολογισμού.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε πέρασε δυστυχώς η πρόταση της πλειοψηφίας με την ψήφο του προέδρου, αφού οι δύο προτάσεις ισοψήφησαν (9 υπέρ-9 κατά).
 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…