Home Συνεντεύξεις-Άρθρα “Συνεργασίες και σκληρή δουλειά”
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 11 Νοεμβρίου, 2020

“Συνεργασίες και σκληρή δουλειά”

Το οδικό δίκτυο θέτει ως βασικότερο πρόβλημα της περιοχής ευθύνης του ο Αντιδήμαρχος Γραβιάς Γιάννης Μανανάς σε συνέντευξή του στην ΩτΦ, τονίζοντας πως “ο πολίτης αλλά και ο επισκέπτης πρέπει να έχει εύκολη, ομαλή και ασφαλή πρόσβαση στην περιοχή”.

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το μέλλον, υποστηρίζοντας ότι προέχει η υλοποίηση των σχεδιασμών της παρούσας θητείας   , ενώ υποστηρίζει ότι ο τομέας της εστίασης που έχει πληγεί θα πρέπει να ενισχυθεί από την κεντρική εξουσία. Αναφορικά με  το δήμο τονίζει ότι “…στο βαθμό που μας επιτρέπεται και δυνάμεθα είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε την ενίσχυση του τομέα της εστίασης…”.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα για την ορεινή περιοχή είναι η ασφάλεια. Από τη θέση του

αιρετού, αλλά κυρίως από αυτή του αστυνομικού υπαλλήλοπυ εξηγεί πως “για να δουλέψει όπως πρέπει η υπηρεσία στην ιδιαίτερη γεωμορφολογικά περιοχή του βορείου τομέα του Δήμου Δελφών, απαιτείται η αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού και επαναλειτουργία του ως Αστυνομικό Τμήμα”.

 
 

Το μικρόβιο της κοινωνικής προσφοράς

 

ΩτΦ: Πότε αποφασίσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Ι.Μ.: Από πολύ μικρή ηλικία, όντας δραστηριοποιημένος σε συλλόγους όπως ο Πολιτιστικός και Αθλητικός της περιοχής μου, μπήκε μέσα μου το μικρόβιο της κοινωνικής προσφοράς και της δημιουργίας. Βέβαια, σε αυτό έχει συμβάλει η κα. Μπαλωμένου Τρισεύγενη την οποία θεωρώ μία από τις πιο επιτυχημένους προέδρους πολιτιστικών συλλόγων ολόκληρης της περιοχής και έργα της τα έχουν καρπωθεί οι νεότερες γενιές.

 

ΩτΦ: Θα επιδιώξετε μια μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, όπως ο θείος σας και π.δήμαρχος Δελφών ή μπορεί να σας δούμε μελλοντικά να διεκδικείτε και άλλα αξιώματα;

Ι.Μ.: Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ νωρίς για τέτοια σχέδια και φιλοδοξίες καθώς πρωταρχικός στόχος είναι να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για την τρέχουσα αυτοδιοικητική μας περίοδο.

 
 

Απαιτείται ανταπόκριση από την κεντρική εξουσία

 

ΩτΦ: Είστε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εμπορίου, Επιχειρήσεων και Απασχόλησης. Ο τομέας έχει πληγεί σοβαρότατα. Πιστεύετε ότι οι ΟΤΑ Α βαθμού έχουν δυνατότητα να βοηθήσουν τους πληγέντες;

Ι.Μ.:  Όντως, το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα από τον Φεβρουάριο και έπειτα, οι πληγές που μετρά η εστίαση και το εμπόριο είναι αναρίθμητες. Πιστεύω πως στο βαθμό που μας επιτρέπεται και δυνάμεθα είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε την ενίσχυση του συγκεκριμένου τομέα. Όμως για να συμβούν αυτά που θέλουμε να διεκδικήσουμε θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση από την κεντρική κρατική διοίκηση διασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους στους Δήμους της χώρας.

 

ΩτΦ: Τι περιθώρια πολιτικού παρεμβατισμού έχουν οι δήμοι;

Ι.Μ.:  Οι αρμοδιότητες και οι παρεμβάσεις κάθε φορέα είναι συγκεκριμένες και καθορίζονται από το νομοθετικό πλαίσιο που τους διέπει, αλληλοσυμπληρώνονται και συνεργάζονται διατηρώντας ο καθένας τους ρόλους του.

ΩτΦ: Είστε αντιδήμαρχος εν ενεργεία, αλλά ασκείτε και το επάγγελμά σας. Συμβιβάζονται δυο πλήρους ωραρίου υποχρεώσεις;

Ι.Μ.:  Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για δύο απαιτητικά κομμάτια τα οποία χρήζουν αρκετής προσοχής προκειμένου να ανταποκριθεί κάποιος στις υποχρεώσεις που προκύπτουν.  Στην περίπτωσή μου, το γεγονός ότι υπηρεσιακά βρίσκομαι στη Γραβιά, μου δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστώ το χρόνο πολύ καλύτερα απ’ ότι εάν βρισκόμουν σε κάποια άλλη περιοχή και να μην δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα.

 
 

Απαιτείται η αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού

 

ΩτΦ: Όσες φορές επισκεφθήκαμε την περιοχή σας οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες πρότασσαν αίτημα για ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας. Εσείς που γνωρίζετε τα πράγματα εκ των έσω, πόσοι συνάδελφοί σας απαιτούνται για να καλυφθεί με επάρκεια η περιοχή σας;

Ι.Μ.:    Χωρίς δεύτερη σκέψη θα έλεγα πως για να δουλέψει όπως πρέπει η υπηρεσία στην ιδιαίτερη γεωμορφολογικά περιοχή του βορείου τομέα του Δήμου Δελφών, απαιτείται η αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού και επαναλειτουργία του ως Αστυνομικό Τμήμα. Αυτό σημαίνει στελέχωση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό το οποίο κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω της επισκεψιμότητας του Παρνασσού, θα αυξάνεται.

 

ΩτΦ: Ποια έργα απαιτούνται στην περιοχή σας και ποια προβλήματα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης;

Ι.Μ.: Το ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο, είναι πιστεύω από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, κάτι που ισχύει για τις περισσότερες ενότητες του Δήμου μας και χρήζει βελτίωσης προκειμένου ο πολίτης αλλά και ο επισκέπτης να έχει εύκολη, ομαλή και ασφαλή πρόσβαση στην περιοχή.

 
 

Δε χωρούν χρωματισμοί

 

ΩτΦ: Ποια είναι το πρόβλημα που θέλετε πάση θυσία να λύσετε εντός της παρούσας θητείας;

Ι.Μ.: Ως μόνιμος κάτοικος Δ.Ε. Γραβιάς, διαπίστωσα πριν καν ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα που εφάπτονταν της καθημερινότητας. Μέλημά μας ήταν από την πρώτη στιγμή να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Στο πλαίσιο αυτό, από την αρχή της θητείας μας, ενισχύσαμε την ενότητα Γραβιάς με εργατοτεχνικό προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες καθώς τα τελευταία χρόνια στην ενότητα που εκπροσωπώ δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος στον τομέα αυτό. Πέραν τούτου, στόχο αποτελεί η οργάνωση και υλοποίηση έργων που είναι αναγκαία για την περιοχή.

 

ΩτΦ: Η επιτυχία είναι θέμα ανθρώπου ή κόμματος;

Ι.Μ.: Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να έχει χρωματισμούς. Για να επιτύχεις θα πρέπει να συνεργαστείς και να δουλέψεις.

 

ΩτΦ: Υπάρχει κάτι για το οποίο θα αποφασίζατε να αποχωρήσετε από τα κοινά;

Ι.Μ.: Είμαι θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος αποφεύγοντας να σκέφτομαι και να προβληματίζομαι αρνητικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…