Home Συνεντεύξεις-Άρθρα “Στόχος μου ομάδα πρώτης κατηγορίας”
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 1 Νοεμβρίου, 2014

“Στόχος μου ομάδα πρώτης κατηγορίας”

 Όταν οι αθλητικοί συντάκτες  γράφουν  για έναν ποδοσφαιριστή συνήθως ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα αθλητικά του επιτεύγματα. 

Σε ποια ομάδα παίζει, ποια είναι τα ρεκόρ του, οι στόχοι του και οι φιλοδοξίες του. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης μπορεί να μάθει τα πάντα για τον αθλητή αλλά δεν μαθαίνει σχεδόν τίποτε για τον άνθρωπο.
Ο Νίκολα πάνω από όλα είναι επιστήμονας. Του απομένουν μόνο τέσσερα μαθήματα για να ολοκληρώσει τις σπουδές τους στις Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Ζάγκρεπ, πρωτεύουσα της Κροατίας όπου και γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1987. 
Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γερμανικά και λίγο Ιταλικά (τα έμαθε κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του θητείας σε ομάδα της Ελβετίας που βρίσκεται σε ιταλόφωνο καντόνι) και σκοπός του πλέον είναι να μάθει και ελληνικά.
 «Σε αυτή τη φάση για να μπορώ να συνεννοούμαι  , εκτός και  αν συνεχίσω την καριέρα μου στη Ελλάδα οπότε θα προσπαθήσω να μάθω και   τη γλώσσα» θα πει χαρακτηριστικά. 
Άνθρωπος με έντονη την αίσθηση της φιλομάθειας, χαρακτηριστικό που ελάχιστοι ποδοσφαιριστές έχουν. 
Μια από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι το διάβασμα, στις ώρες βέβαια που δεν έχει προπονήσεις ή άλλες υποχρεώσεις με την ομάδα του, το Φωκικό.
 

«Αγαπώ την Ελλάδα και την ιστορία της λατρεύω να την διαβάζω. Ακόμη θυμάμαι με θαυμασμό για τα όσα μας δίδαξαν στο σχολείο της πατρίδας μου»  θα απαντήσει 
αρχικά στην ερώτηση αν διαβάζει βιβλία και ποιό από αυτά  του έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο  θα συμπληρώσει ότι από τους σημερινούς  συγγραφείς ξεχωρίζει τον Ισπανό  Carlos Ruiz Zafón και το μυθιστόρημα του : «Η σκιά του ανέμου». Πρόκειται  για ένα βιβλίο ιστορικού μυστηρίου, μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και μια συγκλονιστική αποκάλυψη της μυστικής δύναμης των βιβλίων -ένας θρίαμβος της τέχνης της μυθοπλασίας.
Η Σκιά του Ανέμου είναι ένα μυθιστόρημα για το μαγικό ταξίδι ενός αγοριού, του Ντανιέλ, στα μυστικά και τα φαντάσματα μιας σκοτεινής πόλης, με αφετηρία την αναζήτηση ενός μυστηριώδους συγγραφέα που τα βιβλία του, ακατανίκητα σαγηνευτικά, είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος για όποιον τα κατέχει. ( Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη)
 

Eκτός από φανατικός βιβλιοφάγος είναι και σινεφιλ. Αν και παρακολουθεί αρκετά συχνά τις νέες κινηματογραφικές κυκλοφορίες εντούτοις θεωρεί το «Νονό» (The Godfather) με τον Μάρλον Μπράντο και Αλ Πατσίνο σε σκηνοθεσία Κόπολα (1972) ένα από τα κορυφαία έργα της έβδομης τέχνης.
 

Εκτός γηπέδου φαίνεται και είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων που πάντα μιλά στον πληθυντικό στους μεγαλύτερους συνομιλητές του. Ίσως για αυτό όταν μιλά για το παρελθόν της Γιουγκοσλαβίας και τους πολέμους που τη διέλυσαν τη δεκαετία του 1990 το κάνει μέ έντονο σκεπτικισμό , χωρίς καμιά εθνικιστική ρητορία.
“Εγώ ήμουν μικρός τότε και δεν έζησα τον πόλεμο όπως οι γονείς μου και οι άλλοι άνθρωποι της ηλικίας του. Από όσα έχω ακούσει έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι αυτόν τον πόλεμο τον ήθελαν κυρίως οι μεγάλες δυνάμεις και όχι ο απλός κόσμος. Από το αποτέλεσμα του πολέμου έχασαν όλοι. Σήμερα στην Κροατία, αν και μέλη της Ε.Ε., υπάρχει ανεργία περίπου 16% ενώ και οι μισθοπί δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί.” θα σχολιάσει επί τούτου ενώ στην ερώτηση αν σήμερα θα έκανε παρέα ένα Σέρβο χωρίς να το σκεφτεί απάντησε καταφατικά
“Βεβαίως και θα έκανα παρέα. Έχω φίλους Σέρβους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν “θα πει χαρακτηριστικά.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα
 
Ο Νίκολα είναι αυτό που ονομάζουμε κλασικό φορ. Με ύψος 1.84 cm και σχεδόν 72 κιλά μπορεί να σκοράρει το ίδιο άνετα με τα πόδια και το κεφάλι. 
Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΝΚ Zagreb , ομάδα της χώρας του ενώ στη συνέχεια πήγε και στην Dragovoljac , ομάδα επίσης της Κροατίας. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην FC CHIASSO στην δεύτερη κατηγορία της Ελβετίας και από εκεί στις  επίσης ελβετικές Wangen  και Kreuzihgen που αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία.
Όσο όμως και αν ακούγεται παράξενο για την Ελβετία οι οικονομικές συνθήκες για έναν ποδοσφαιριστή  στις μικρές κατηγορίες δεν είναι οι πιο ιδανικές και για αυτό πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Κροατία και στην ομάδα Lucko.
Από εκεί , μέσω μάνατζερ, ήρθε στην Ελλάδα και στο Φωκικό ενώ μας απεκάλυψε ότι για τη φετινή χρονιά είχε προτάσεις από την Πολωνία αλλά και το Κουβέιτ με καλές αποδοχές, αλλά θεώρησε ιδιαίτερα νωρίς να πάει σε αυτή τη χώρα μιας και αισθάνεται ακόμη πολύ ορεξάτος για ποδόσφαιρο ενώ όπως είναι γνωστό σε αυτές τις χώρες πάει κάποιος απλά για να συμπληρώσει τα συνταξιμά του χρόνια.  Όσο για το αν οι φιλοδοξίες του έχουν πιάσει ταβάνι με την ελευσή του στην ομάδα της Άμφισσας θα απαντήσει, όπως ήταν αναμενόμενο. αρνητικά λέγοντας ότι όνειρό του είναι να αγωνιστεί σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας, ανεξάρτητα αν αυτή είναι στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα.
 
Επιπλέον θα σημειώσει ότι στην Ελλάδα, λόγω του προπονητή και φίλου του Γιάννη Λύτρα , υποστηρίζει την ΑΕΚ αλλά και τον ΠΑΟ επειδή σε αυτόν παίζουν οι συμπατριώτες του Πράνιτς και Πέτριτς
 
Δεινός σκόρερ
 
Το πόσο δεινός σκόρερ είναι το αποδεικνύει  η μέχρι τώρα μικρή παρουσία του στο Φωκικό  καθώς μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός σκόρερ της ομάδας του με δύο γκολ, κάτι που ήδη έχει κάνει κάποιους μάνατζερ να στρέψουν τα βλεμματά τους προς αυτόν.
Όταν τον ρωτήσαμε αν είναι τυχαίο που σε δύο αγώνες έχει πετύχει δύο γκολ , έχοντας και ένα δοκάρι, χαμογέλασε και απάντησε ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι τυχαίο αλλά αυτό  οφείλεται τόσο στη συνεχή προσωπική του προσπάθεια όσο και στην ομαδική δουλειά που γίνεται αν και για το τελευταίο άφησε ένα μικρό παράπονο λέγοντας ότι δεν τροφοδοτείται όσο θα έπρεπε από τους συμπαίχτες του.
«Αυτό το γνωρίζουν και οι προπονητές μου κκ Μαραντάς και Λύτρας και προσπαθούμε , μέσω των προπονήσεων , να το λύσουμε.» θα απαντήσει κάπως διπλωματικά  στην ερώτηση για το αν φταίνε οι συμπαίχτες του ή το σύστημα που παίζει η ομάδα  για το γεγονός ότι η μπάλα δεν φτάνει συχνά σε αυτόν. 
 

Στο σημείο αυτό αξίζει να ειπωθεί ότι ο Κροάτης ποδοσφαιριστής στο παιχνίδι με τις Σέρρες έπαιξε έχοντας πρόβλημα στους προσαγωγούς , το οποίο ξεπερνά σιγά-σιγά με τη βοήθεια των φυσικοθεραπευτών που του παρέχει η ομάδα.
 

Επιπλέον , σε ότι αφορά τους φετινούς στόχους του Φωκικού σημείωσε ότι πρώτα από όλα είναι η ομάδα να παίζει καλό ποδόσαφαρο και να ευχαριστιούνται οι παίχτες και οι φίλαθλοι και αν από εκεί και πέρα προκύψει κάτι καλύτερο τότε σίγουρα θα το κυνηγήσουν.
 

Στα φαβορί της  κατηγορίας συμπεριέλαβε τον Ηρακλή, τη Ζάκυνθο, τη Λάρισα και τη Λαμία .
 

Τέλος , χαρακτήρισε κομβικής σημασίας το επόμενο παιχνίδι του Φωκικού στην Άμφισσα με την Αναγέννηση Καρδίτσας τονίζοντας ότι θα πρέπει πάση θυσία η ομάδα να κερδίσει το τρίποντο που θα την βοηθήσει να ανέβει αισθητά στην βαθμολογία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…