Home Συνεντεύξεις-Άρθρα «Στόχος μου η εμπιστοσύνη των δημοτών»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 13 Νοεμβρίου, 2020

«Στόχος μου η εμπιστοσύνη των δημοτών»

Ένα περίπου χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του και δυο lockdown μετά ο Αντιδήμαρχος Παρνασσού κ. Βαγγέλης Κούσουλας σε συνέντευξή του μιλάει για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής του,  και απαντά στο ερώτημα τι προσδοκά από Βουλευτή και Περιφερειάρχη.

Εξηγεί ότι για τον ίδιο το κλειδί της επιτυχίας  είναι η άριστη συνεργασία που έχει με τους υπαλλήλους και τους προέδρους των κοινοτήτων,  κάτι που  έχει ως  αποτέλεσμα να έχουν από κοινού κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας.

Αυτό που ζητά από τον Περιφερειάρχη αλλά και από τον Βουλευτή είναι να δώσουν προσοχή για το οδικό δίκτυο της περιοχής του Παρνασσού γιατί έχει πολλά προβλήματα, όπως επισημαίνει.

Θεωρεί καταστροφικό τους τοπικισμούς, υποστηρίζοντας πως «όποιος πιστεύει στους τοπικισμούς κάνει κακό στον τόπο του».

 

«Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα»

 

ΩτΦ:   Είστε αρμόδιος αντιδήμαρχος του αυτοτελούς τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας και Κτηνοτροφίας. Σε τι βαθμό μπορείτε να συμβάλετε οι εκπρόσωποι των δήμων για την επίλυση προβλημάτων;

Β.Κ.: Το τμήμα αγροτικής ανάπτυξης αλιείας και κτηνοτροφίας από τη σύσταση του το 2011 έως και σήμερα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να διευθετηθούν θέματα τα οποία απασχολούν μεγάλη  μερίδα του πληθυσμού του Δήμου Δελφών, αφου πολύ μεγάλο μέρος των κατοίκων ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα.

Μέλημα του τμήματος είναι να στηρίζουμε τους κατοίκους μας που κατά κύριο λόγο απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα και αξιοποιούμε τις δυνατότητες προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας το τμήμα έχει συνεχή επικοινωνία και άμεση, συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την διεύθυνση Δασών και με την διεύθυνση Π.Ε Φωκίδας.

 

ΩτΦ:   Γενικότερα, οι δήμοι τι περιθώριο παρέμβασης έχουν προς την κεντρική εξουσία και πόσο επηρεάζουν τις εξελίξεις;

Β.Κ.: Θεωρώ ότι με σύνεση και πλήρη συνεργασία μεταξύ Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής εξουσίας θα μπορούν να λυθούν τα καθημερινά προβλήματα που ανακύπτουν.

 

ΩτΦ:   Η περιοχή σας είναι ορεινή, δύσκολη, αλλά και τουριστική. Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε και πως σκοπεύετε να τα επιλύσετε;

Β.Κ.: Πάγιο αίτημα όλων μας είναι να στηρίξουμε τον τόπο μας στον τομέα του τουρισμού.

Ειδικά τώρα στην  covid εποχή που τα προβλήματα είναι πολλά

πρέπει να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να προσφέρονται οι καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να το εξασφαλίσουμε αυτό, μόλις βγούμε από το lockdown και επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας.

 

«Ευελπιστώ ο Βουλευτής θα κάνει της απαραίτητες ενέργειες για την επάνδρωση του Α.Τ Γραβιάς»

 

ΩτΦ:   Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που μου θέτουν οι κάτοικοι σε κάθε επίσκεψη στην περιοχή, είναι η ασφάλεια. Ως αντιδήμαρχος έχετε εξαντλήσει τα περιθώρια διεκδίκησης για την ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης;

Β.Κ.: Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι από τα σημαντικότερα θέματα της περιοχής μας η Δημόσια Ασφάλεια. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους μας και εμένα προσωπικά και το έθεσα στον Βουλευτή μας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.

Πιστεύω όμως ότι είναι καθαρά θέμα της πολιτείας και ευελπιστώ ο Βουλευτής θα κάνει της απαραίτητες ενέργειες ώστε να επάνδρωση το Α.Τ Γραβιάς από περισσότερα άτομα για την καλύτερη ασφάλεια της περιοχής.

 

ΩτΦ:   Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που έχετε φέρει από τότε που αναλάβατε;

Β.Κ.: Οι αλλαγές πραγματικά είναι πολλές γιατί ο τόπος είχε μείνει πίσω σε απλά θέματα της καθημερινότητας.

Το κλειδί όλης της υπόθεσης είναι η άριστη συνεργασία που έχω με τους υπαλλήλους και τους προέδρους των κοινοτήτων και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας.

 

«Πράττουμε το καλύτερο για τους πολίτες»

 

ΩτΦ:  Γυμνάσιο Πολυδρόσου. Πληροφορούμε ότι αντί για Δημαρχείο θα γίνει Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής. Πως φτάσαμε σε αυτή την ανατροπή και που θα πάει τελικά το Δημαρχείο και οι σύλλογοι;

Β.Κ.: Στόχος μας είναι να πράττουμε το καλύτερο για τους πολίτες της περιοχής μας.

Πραγματικά η μεταφορά της πυροσβεστικής στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου θα είναι ένα στολίδι για τον τόπο μας, άλλωστε είναι η μόνη υπηρεσία που έμεινε και πρέπει να την διαφυλάξουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Όσο αφορά το Δημαρχείο θα παραμείνει όπως έχει και οι Σύλλογοι θα μεταφερθούν στο κτίριο που είναι τώρα η πυροσβεστική.

 

ΩτΦ:  Παιδιά υπάρχουν. Μόνο που πάνε στην Αμφίκλεια. Αποκλείετε  το ενδεχόμενο να διεκδικήσετε την επαναλειτουργία του σχολείου;

Β.Κ.: Σαφώς και υπάρχουν αρκετά παιδιά στην Ενότητα Παρνασσού.

Στην Αμφίκλεια δεν πηγαίνουν πολλά παιδιά, τα περισσότερα πηγαίνουν στην Γραβιά.

Τώρα για το ενδεχόμενο για να επαναλειτουργήσει το Γυμνάσιο Πολυδρόσου είναι δύσκολο, γιατί δυστυχώς σήμερα ότι κλείνει στην χώρα μας δύσκολα ξανά ανοίγει.

Ελπίζουμε όμως κάποια στιγμή το κουδούνι του σχολείου να ξανά χτυπήσει.

 

“Είναι σημαντικό να μπορείς να κοιτάς τον κόσμο στα μάτια”

 

ΩτΦ:  Ποιο είναι το πρόβλημα που δεσμεύεστε πως σε κάθε περίπτωση θα λύσετε εντός της θητείας σας;

Β.Κ.: Για το μόνο πράγμα που είχα δεσμευτεί είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Είναι σημαντικό να μπορείς να κοιτάς τον κόσμο στα μάτια να του λες την αλήθεια και να είσαι δίπλα του και στα εύκολα και στα δύσκολα.

 

ΩτΦ:  Τι ζητάτε από τον Περιφερειάρχη για την περιοχή σας και τι ζητάτε από το Βουλευτή;

Β.Κ.: Η περιοχή μας λόγου του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού το ξέρουμε όλοι μας ότι δέχεται πολλούς επισκέπτες όλο το χρόνο.

Αυτό που ζητάω από τον Περιφερειάρχη αλλά και από τον Βουλευτή είναι να δώσουν προσοχή για το οδικό δίκτυο της περιοχής του Παρνασσού γιατί έχει πολλά προβλήματα.

 

ΩτΦ:  Θέλω την άποψή σας για τους τοπικισμούς που εκφράζονται μεταξύ περιοχών, κοινωνιών, αλλά και αυτοδιοικητικών.

Β.Κ.: Κοιτάξτε να δείτε, όποιος πιστεύει στους τοπικισμούς νομίζω ότι κάνει κακό στον τόπο του. Γενικά τα τελευταία χρόνια αυτό έχει ξεπεραστεί στην περιοχή μας και υπάρχει συνεργασία και αυτό είναι θετικό. Προσωπικά είμαι άνθρωπος που δημιουργώ σχέσεις στην ζωή μου.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…