Home Δήμος Δωρίδας Στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του υπουργείου ανάπλαση στο Κριάτσιο : Αλλάζει εικόνα ο χώρος Βρύσης στη θέση Δέση με 125.000 ευρώ
Δήμος Δωρίδας - 27 Μαρτίου, 2015

Στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του υπουργείου ανάπλαση στο Κριάτσιο : Αλλάζει εικόνα ο χώρος Βρύσης στη θέση Δέση με 125.000 ευρώ

 Δρομολογείται έργο ανάπλασης στο Κριάτσιο με προϋπολογισμό 125.000 ευρώ, η έγκριση του οποίου πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς με την αριθ. 23957/13-2-2015 απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντάχθηκε η πράξη “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΒΡΥΣΗΣ «ΔΕΣΗ» Τ.Κ. ΚΡΙΑΤΣΙΟΥ” στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α.2007-2013).

Το έργο αναμένεται να αλλάξει την όψη του κέντρου και να προσδώσει στην αισθητική του χωριού που είναι έτσι και αλλιώς υψηλού αισθητικού φυσικού κάλλους.
Στο έργο των 125.000 ευρώ θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:
Πρόκειται για την ανάπλαση του χώρου της βρύσης (παλιά, χώρος αναμονής για υδροληψία), καθώς και τις προσβάσεις σε αυτόν (πεζόδρομοι) που συνδέουν τον βασικό πολεοδομικό ιστό του χωριού με τη βρύση. Συγκεκριμένα, ο υπάρχον χώρος θα επιστρωθεί με φυσικές πέτρινες πλάκες, θα αποκατασταθούν οι παλαιές λιθοδομές (δέματα), οι παλαιές πεζούλες και οι παλαιοί τοίχοι, θα επιστρωθούν οι πεζόδρομοι – προσβάσεις στο χώρο της βρύσης και θα κατασκευασθούν καθιστικά. Όλα τα έργα θα είναι σύμφωνα με τα πρότυπα σχέδια, τις πρότυπες τεχνικές προδιαγραφές και τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν.
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι παρακάτω:
-Χάραξη του περιγράμματος του έργου στο χώρο. Καθορισμός υψομέτρων.
-Διαμόρφωση της στάθμης της σκάφης των έργων στις απαιτούμενες από τα σχέδια κλίσεις με εκσκαφή και εξυγιαντικό επίχωμα και πλήρη συμπύκνωσή της.
-Καθαίρεση του φθαρμένου και κατεστραμμένου κιγκλιδώματος.
-Αποκατάσταση – αναπαλαίωση της υπάρχουσας λιθοδομής της βρύσης.
-Αποκατάσταση της λιθοδομής των καταστραμμένων τοίχων «δέματα». 
-Επίστρωση με πέτρινες φυσικές πλάκες των υφιστάμενων προσβάσεων στο χώρο της βρύσης.
-Επίστρωση με πέτρινες φυσικές πλάκες του χώρου της βρύσης (παλαιός χώρος αναμονής για υδροληψία).
-Τοποθέτηση ξύλινου καθιστικού (παγκάκια με τραπέζι).
-Τοποθέτηση ξύλινων καλαθιών αχρήστων.
-Επισκευή της υπάρχουσας δεξαμενής (καθαρισμός – στεγανοποίηση – ενίσχυση – βάνα ελέγχου νερού – στόμιο υπερχείλισης – φρεάτιο επίσκεψης).
-Επικάλυψη της υπάρχουσας δεξαμενής με πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
-Πρόβλεψη φωτισμού του χώρου της βρύσης και των προσβάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…