Home Δήμος Δωρίδας Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας την ερχόμενη Τετάρτη ;Παραλαβή της μελέτης για την ύδρευση Σεργούλας – Γλυφάδας
Δήμος Δωρίδας - 8 Απριλίου, 2013

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας την ερχόμενη Τετάρτη ;Παραλαβή της μελέτης για την ύδρευση Σεργούλας – Γλυφάδας

Στην έγκριση και παραλαβή της τοπογραφικής μελέτης για την ύδρευση Σεργούλας – Γλυφάδας αναμένεται να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας, κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης.

Αντικείμενο της μελέτης, είναι η αποτύπωση του άξονα της διαδρομής του νέου αγωγού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από την Πηγή Παλυσταύρι έως τις υφιστάμενες δεξαμενές ανάντη της παραλίας Σεργούλας – Γλυφάδας.
Οι τοπογραφικές εργασίες υλοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Μαΐου 2012, ενώ κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου περί γνωμοδοτήσεως για την όδευση του αγωγού, συμφωνήθηκε η όδευση στη Δυτική πλευρά του ρέματος. Η μελέτη αυτή λοιπόν εναρμονίζεται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά την αποτύπωση της όδευσης στη Δυτική πλευρά του ρέματος.
Σύμφωνα με την Τεχνική έκθεση της μελέτης, γενικά επιδιώχθηκε στα πλαίσια των αποτυπώσεων να ευρεθούν υφιστάμενα τμήματα για την όδευση του αγωγού. Εντοπίσθηκαν με σημαντική δυσκολία λόγω του δύσβατου και δασώδους της περιοχής, μονοπάτια που χρησιμοποιούνταν επί δεκαετίες για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και η όδευση του αγωγού επιδιώχθηκε να υλοποιηθεί επί των μονοπατιών αυτών. Εν γένει αυτό κατέστη δυνατό στο μεγαλύτερο τμήμα της όδευσης του αγωγού, πλην κάποιων τοπικών προβλημάτων.
Στις θέσεις αυτές απαιτούνται κατά κύριο λόγο καθαρισμοί – διανοίξεις παλαιών μονοπατιών που λόγω ελλιπούς χρήσης τα τελευταία χρόνια έχουν αποκλειστεί. Στη θέση Γ η όδευση του αγωγού διέρχεται ρέματος με κατακρημνίσεις στα ανάντη της θέσης διέλευσης του αγωγού και απαιτείται τοπική λύση – παρέμβαση που δεν είναι αντικείμενο της παρούσας μελέτης.
Κατά την υλοποίηση των αποτυπώσεων, ταυτόχρονα γινόταν εξασφάλιση – πασσάλωση και υλοποίηση επί εδάφους των χαρακτηριστικών θέσεων για τον ακριβέστερο εντοπισμό του αγωγού. Τα σημεία αυτά φαίνονται με το χαρακτηρισμό R στο σχέδιο της οριζοντιογραφίας και δίδεται για τις θέσεις αυτές στο τεύχος φωτογραφικής τεκμηρίωσης φωτογραφία της πασσάλωσης.
Η αποτύπωση έγινε στο σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ ’87 – εγκάρσια μερκατορική προβολή. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…