Home Δήμος Δωρίδας Στη Α φάση για χρηματοδότηση για το «Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» Εντός και η Δωρίδα με 40 χιλιάρικα!
Δήμος Δωρίδας - 13 Ιανουαρίου, 2021

Στη Α φάση για χρηματοδότηση για το «Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» Εντός και η Δωρίδα με 40 χιλιάρικα!

 Στη Α φάση για χρηματοδότηση  για το «Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)»

Εντός και η Δωρίδα με 40 χιλιάρικα!

 

Αν και δεν το διαφήμισε καθόλου εντάχθηκε και ο δήμος Δωρίδας στην πρώτη φάση των εγκριτικών αποφάσεων του Πράσινου Ταμείου για χρηματοδότηση του έργου «Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)». Η δράση περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» και ο Δήμος έχει ενταχθεί με το ποσό των 39.680,00 ευρώ, αν και η απόφαση αυτή δεν αποτελεί οριστική ένταξη, καθώς θα ακολουθήσει και Β φάση.  

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα χωροθέτησης δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρονικών οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων. Θα εκπονηθεί το προσεχές διάστημα από το Δήμο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή.

Το «Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» θα περιλαμβάνει τη χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Η/Ο:

σε υφιστάμενους ή νέους υπαίθριους/στεγασμένους δημοτικούς χώρους στάθμευσης και υφιστάμενες παρόδιες ελεύθερες ή ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης (κατ’ ελάχιστο ενός ανά χίλιους κατοίκους)

σε τερματικούς σταθμούς και σε επιλεγμένα σημεία των δημοτικών και αστικών συγκοινωνιών, ώστε να διασφαλίζεται η ελάχιστη απαιτούμενη αναμονή επαναφόρτισης για την ομαλή λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών

για την εξυπηρέτηση τουριστικών λεωφορείων, με ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό

για την εξυπηρέτηση Η/Ο τροφοδοσίας, ομοίως με ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό

σε υφιστάμενα και νόμιμα καθορισμένα σημεία στάσης ή στάθμευσης (πιάτσες) αποκλειστικά Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ, με επίσης ελάχιστο οριζόμενο αριθμό

για οχήματα ΑμεΑ.

Με την εκπόνηση του Σχεδίου αυτού ο Δήμος Δωρίδας, αν ενταχθεί οριστικά θα  υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση, η οποία αποτελεί έναν από τους φιλικότερους προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…