Home Εικόνες Αρχικής Στάση πληρωμών στα έργα, βασανιστήρια στους εργολάβους κάνει η Περιφέρεια Στερεάς-Σταματούν τα έργα οι ανάδοχοι
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 12 Νοεμβρίου, 2021

Στάση πληρωμών στα έργα, βασανιστήρια στους εργολάβους κάνει η Περιφέρεια Στερεάς-Σταματούν τα έργα οι ανάδοχοι

Στάση πληρωμών στα έργα, βασανιστήρια στους εργολάβους κάνει η Περιφέρεια Στερεάς-Σταματούν τα έργα οι ανάδοχοι

-Οι συντηρήσεις, ο κόμβος Μαλαμάτων και άλλα έργα είναι σε «παύση» λόγω αδυναμίας πληρωμών.

-Η αταξία και οι επιλεκτικές πληρωμές φέρνουν τους εργολάβους στα όριά τους.

 

 

Σταματημένα είναι πολλά έργα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τους αναδόχους τουw, καθώς αν και θεωρητικά έχουν εγκεκριμένες πιστώσεις πρακτικά οι εκταμιεύσεις γίνονται σταγόνα – σταγόνα.

Έργα συντηρήσεων δρόμων, έργα κόμβων, άλλα οδικά σταματάνε το ένα μετά το άλλο μιας και οι εργολάβοι έχουν καταντήσει σπόνσορες του κράτους και της περιφέρειας. Τα ποσά που τους οφείλονται μυθικά. Σε άλλους μισό εκατομμύριο, σε άλλους 1 και σε άλλους το ξεπερνάει. Οι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να παρακαλάνε για τα χρήματά τους. Η απάντηση είναι πάντα η ίδια. «Οι πιστώσεις είναι εγκεκριμένες, αλλά η ροή δεν είναι φυσιολογική». Κοινώς του λένε ότι το κράτος έχει κάνει άτυπη παύση πληρωμών.

Ωστόσο, αν και το χρήμα έρεε με το σταγονόμετρο τους προηγούμενους μήνες, εκείνο που εξοργίζει τους αναδόχους είναι να βλέπουν να εξοφλούνται επόμενοι λογαριασμοί και άλλες εταιρείες για εργασίες κατά πολύ μεταγενέστερες.

Πλέον ολοένα και περισσότεροι εργολάβοι δεν θέλουν να δουλεύουν με την Περιφέρεια, καθώς καταλαβαίνουν ότι αν και το πρόβλημα είναι γενικό, εδώ δεν υπάρχει ούτε καν σειρά προτεραιότητας κατά παλαιότητα των παραστατικών.

Το αστείο είναι πως το υπουργείο Ανάπτυξης ζητεί όλο και καλύτερους ρυθμούς απορρόφησης. Και το μεγάλο ερώτημα είναι αν όντως η ροή του χρήματος χωλαίνει από το υπουργείο ή αν η Στερεά μαστίζεται από ανίατη έλλειψη συντονισμού. Μήπως εντέλει το πρόβλημα είναι διττό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…