Home Π.Ε. Φωκίδας Στάση εργασίας την Πέμπτη στην ΠΕ για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ με τους εργαζόμενους να ισχυρίζονται: «Αποφέρει έσοδα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως»
Π.Ε. Φωκίδας - 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στάση εργασίας την Πέμπτη στην ΠΕ για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ με τους εργαζόμενους να ισχυρίζονται: «Αποφέρει έσοδα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως»

 Στάση εργασίας την Πέμπτη στην ΠΕ για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ με τους εργαζόμενους να ισχυρίζονται:

«Αποφέρει έσοδα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως»

-Απαιτούν από τον Περιφερειάρχη να επαναλειτουργήσει άμεσα το Δημόσιο ΚΤΕΟ στην Φωκίδα.

 

Με στάση εργασίας εκφράζουν τη δυσφορία τους για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και απαιτούν από τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό την επαναλειτουργία του, τονίζοντας ότι αποφέρει έσοδα, άνω των 100.000 ευρώ ετησίως στο ελληνικό δημόσιο!

Στο κείμενό τους αναφέρουν «Στάση Εργασίας των Εργαζόμενων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας την Πέμπτη 25-2-2021 για την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Άμφισσας.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή την πλήρη αντίθεση μας με την αναστολή λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Άμφισσα. Η αναστολή λειτουργίας του δεν δικαιολογείται για κανέναν λόγο.

Το Δημόσιο ΚΤΕΟ αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο πάνω από 100.000 ευρώ κάθε χρόνο και έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Φωκίδας οι οποίοι το επιλέγουν στην πλειοψηφία τους για τον έλεγχο των οχημάτων τους.

Το Δημόσιο ΚΤΕΟ της Άμφισσας λειτουργεί με το νομικό πλαίσιο που λειτουργούν όλα τα Δημόσια ΚΤΕΟ επί σειρά ετών. Τα έξοδα λειτουργίας του καλύπτονται όπως και τα έξοδα των άλλων υπηρεσιών από την κρατική χρηματοδότηση. Αυτό συμβαίνει από την εποχή που μεταφέρθηκαν από τα υπουργεία οι υπηρεσίες στις Αιρετές Περιφέρειες και μεταφέρθηκαν και τα χρήματα στους λογαριασμούς για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών αυτών.

Ζητάμε να επαναλειτουργήσει το Δημόσιο ΚΤΕΟ το οποίο είναι πιστοποιημένο με ISO, έχει πιστοποιημένους ελεγκτές και για ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούνται στην περιοχή και δεν υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθούν αλλού στον νομό.

Ζητάμε να επαναλειτουργήσει το Δημόσιο ΚΤΕΟ στο οποίο εφαρμόζονται ειδικές πολιτικές εκπτώσεων σε ευαίσθητες κατηγορίες συμπολιτών μας και ειδικές εκπτώσεις για τα κρατικά και δημόσια οχήματα.

Η κατάργηση υπηρεσιών με σκοπό την μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε ιδιώτες κάνει την Φωκίδα φτωχότερη και μικρότερη και αφήνει τους κατοίκους της με λιγότερες δυνατότητες επιλογής και οικονομικά πιο αδύναμους να αντιδράσουν στην μονοπωλιακή θέσπιση τιμών του ιδιώτη.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη να ανοίξει την υπηρεσία που του εμπιστεύθηκε το κράτος για να την λειτουργήσει, έτσι ώστε να συνεχίσει το κράτος να έχει έσοδα και να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Φωκίδας.

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: [email protected]

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                             Αθήνα 23 /2/2021  

                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 69

 

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, που με απόφαση του Συλλόγου τους προχωρούν σε Στάση Εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25 Φλεβάρη, με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ Φωκίδας, που έκλεισε ο Περιφερειάρχης ΣΤΕ, με απόφασή του.

Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:

·         Την άμεση επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ Φωκίδας και όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ. 

·         Την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα τους, την άμεση στελέχωσή τους και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

·         Μείωση τους κόστους τεχνικού ελέγχου και δωρεάν έλεγχο για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

·         Δωρεάν έλεγχο στα κρατικά αυτοκίνητα.

·         Να επεκταθεί o κοινωνικός τους ρόλος στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας.   

 

Δεν δεχόμαστε να μπαίνουν στη ζυγαριά της λογικής κόστους – οφέλους, στο ζύγι του κέρδους και της ανταποδοτικότητας δημόσιες και κοινωνικές λειτουργίες, υπηρεσίες του δημοσίου & των ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες στεκόμαστε απέναντι στις αναδιαρθρώσεις σε δημόσιο και ΟΤΑ, που αποτελούν μέρος της γενικότερης πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων και έχουν αρνητικές συνέπειες στη ζωή και την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων.

 

Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε αυτή την πολιτική, που πατώντας στην χρόνια υποστελέχωση, στην απαξίωση των υπηρεσιών και την υποχρηματοδότηση έχουν ως μόνο στόχο, αξιοποιώντας όλους τους τρόπους (ιδιωτικοποιήσεις – εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, δημιουργία αναπτυξιακών εταιρειών, δημιουργία μητρώων ιδιωτών κλπ) να ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…