Home Συνεντεύξεις-Άρθρα Σε συνέντευξή της η πρόεδρος του Προσηλίου Α.Παπαδήμα ανακοινώνει τους στόχους της για την περιοχή
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 4 Απριλίου, 2017

Σε συνέντευξή της η πρόεδρος του Προσηλίου Α.Παπαδήμα ανακοινώνει τους στόχους της για την περιοχή

 Σε συνέντευξή της η πρόεδρος του Προσηλίου Α.Παπαδήμα ανακοινώνει
Τους στόχους της για την περιοχή

-Αναφέρει τον απολογισμό των δράσεων που έχουν γίνει και μιλάει για τη σχέση της με την εταιρεία βωξίτη, την οποία χαρακτηρίζει «άριστη».

 

 

Σημαντικές δράσεις και παρεμβάσεις, αλλά και μια πίστα edduro για να διεκδικήσει αγώνες είναι στα σχέδια της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Προσηλίου κ. Αφροδίτης Παπαδήμα για το υπόλοιπο της θητείας της, όπως γνωστοποιεί με συνέντευξή της στην ΩτΦ.

Η κ. Παπαδήμα μιλάει για όσα πέτυχε κατά τα δυόμισι χρόνια που ηγείται της κοινότητας Προσηλίου, αλλά και για τη σχέση της με την εταιρεία βωξίτη που δραστηριοποιείται στην περιοχή και η δράση της έχει επίπτωση στους κατοίκους των τριών οικισμών.

 

ΩτΦ: Είστε από τους «άτυχους» του Καλλικράτη, δεδομένου ότι δεν έχετε Τ.Σ. Πως αναπληρώνετε αυτό το κενό;

 

Α.Π.: Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ τον Καλλικράτη “ατυχία” γιατί έχει φανεί πως δεν λειτουργεί  όπως θα έπρεπε και αυτό έχει αντίκτυπο στα μικρά χωριά όπως και το δικό μου. Πράγματι υπάρχουν δυσκολίες και επειδή δεν θέλω να υπάρχει το κενό αυτό που λέτε, προσπαθώ να βρίσκομαι κοντά στους συγχωριανούς μου, να τους ακούω, να πηγαίνω όσο μπορώ πιο συχνά και στους τρείς οικισμούς και ταυτόχρονα αυτό συμπληρώνεται με την καλή σχέση αλλά και  συνεργασία που έχω με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για θέματα που αφορούν το χωριό μου.

 

ΩτΦ: Έχετε διανύσει το ήμισυ της θητείας σας. Ποια προβλήματα του χωριού καταφέρατε να λύσετε;

 

Α.Π.: Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Κοινότητα ήταν το θέμα των οικοπέδων που είχαν πάρει οι Σεγδιτσιώτες φυσικά με γνωμοδότηση της Κοινότητας και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από αρκετά χρόνια καταφέραμε να τα νομιμοποιήσουμε για τα επόμενα 8 χρόνια δίνοντας παράταση για να οικοδομήσουν, δεδομένου ότι η παρούσα οικονομική συγκυρία και η βαθιά οικονομική ύφεση δεν επιτρέπουν αυτή την εποχή ανοίγματα και ο Δήμος όφειλε να αναγνωρίσει ότι δυσκολεύονται να χτίσουν.

Σημαντική δουλειά επίσης έγινε στη θέση Πλατάνι και στην θέση Μύλοι οπού υπάρχουν οι φυσικές πηγές νερού τις οποίες και επιδιορθώσαμε για να τροφοδοτείται το χωριό με το νερό και όχι να έχουμε διακοπή όπως και παρέλαβα με προβλήματα.

Η παρέμβαση της Κοινότητας- που τα φορτηγά αυτοκίνητα της Εταιρίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας διέρχονταν εντός του οικισμού με κίνδυνο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, να μην διέρχονται τώρα πια.

Η επισκευή του πρώην Κοινοτικού καταστήματος εντός της πλατειάς της Βίνιανης.

Ολοκληρώθηκε επιτέλους μετά από χρόνια η πλατεία της Βίνιανης καθώς επίσης, επιτέλους έχουμε και μνημείο πεσόντων σκεφτείτε ότι ήταν ένας οικισμός που δεν είχε μνημείο. Και σύντομα θα κάνουμε τα εγκαίνια της πλατείας αλλά και του νέου καταστήματος.

Το γήπεδο , εκεί που η ομάδα του Κεχαγιά έδειξε την δύναμή της. Τώρα ναι μοιάζει με γήπεδο. Μπήκαν καινούργια πλέγματα καθώς επίσης σύντομα θα γίνει και δεντροφύτευση.

Να σας πω ότι έχουμε ψηφιακά κανάλια σημαντικό και αυτό ενώ τόσα χρόνια υπήρχε τεράστιο πρόβλημα της συχνότητας. Επιτέλους παρακολουθούμε ψηφιακά.

 

ΩτΦ: Ποιός είναι ο προγραμματισμός σας για το επόμενο διάστημα;

 

Α.Π.: Προγραμματισμός αλλά φυσικά και στόχος της Κοινότητας είναι να στρωθούν δρόμοι εντός των οικισμών με πίσσα ή με τσιμέντο στα σημεία που χρειάζεται για να γίνεται πιο καλή η διέλευση των κατοίκων και φυσικά πιο ανθρώπινη.

Να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα σε μια δεξαμενή που έχει προκύψει έτσι ώστε να συγκρατεί το νερό.

Να γίνει επέκταση ηλεκτροφωτισμού.

Να κατασκευαστεί πίστα edduro για τους φίλους του αθλήματος. Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι έγινε ένας από τους σημαντικότερους αγώνες Πανελλαδικά στην Κοινότητα μας.

Να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα προστασίας σε κάποια σημεία του δρόμου για την προστασία όσων διέρχονται.

Να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον δρόμο προς το Μοναστήρι της Παναγίας έτσι ώστε να μπορεί να φτάσει έως εκεί ένα λεωφορείο γιατί σημαντικό ρόλο παίζει και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Στόχος μου είναι η βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συγχωριανών μου και φυσικά η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

 

ΩτΦ: Στο παρελθόν είδαμε από προκατόχους σας ακραίες αντιδράσεις αιρετών και κατοίκων απέναντι στην εταιρεία βωξίτη. Εσάς ποια είναι η σχέση σας με την ΕΛΜΙΝ Βωξίτες, όπως έχει μετονομαστεί και με τη Διοίκησή της; Έχετε προβλήματα στην περιοχή σας από τη δράση της;

 

Α.Π.: Καταρχήν δεν θυμάμαι να υπήρξε κάποια ακραία αντίδραση αιρετών και κατοίκων απέναντι στην Εταιρία εκτός από μεμονωμένες καταστάσεις. Η σχέση της Κοινότητας με την Εταιρία και τον Διευθυντή της τον κ.Μαργωμένο είναι άριστη. Παρόλο που κρατάει χαμηλό προφίλ στον τρόπο που διαχειρίζεται το κοινωνικό της έργο θα πάρω την πρωτοβουλία και θα αναφέρω την χρηματοδότηση στην ανακαίνιση του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος στην πλατεία της Βίνιανης, την βοήθεια τους στις εκδηλώσεις της κοινότητας ακόμη και στην απλή καθημερινότητα όπως συντήρηση των αγροτικών δρόμων και άλλα πολλά. Σημαντικό πρόβλημα ήταν και η διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων εντός του οικισμού που μετά από έκκληση της Κοινότητας αμέσως ανταποκρίθηκε και κατανόησαν το πρόβλημά μας και πλέον δεν διέρχονται όπως και ανάφερα πάρα πάνω. ‘Όσο αφορά τον κ.Πολυχρονόπουλο τον έχω συναντήσει μια φορά έξω από το γραφείο του Δημάρχου και δεν υπάρχει καμία άλλη επαφή μεταξύ μας. Η Εταιρία έχει Διευθυντή και εκεί θα απευθυνθώ σαν Εκπρόσωπος Κοινότητας. Θεωρώ ότι πλέον με καλή διάθεση και καλή συνεννόηση τα πάντα λύνονται και φυσικά μειώνονται τα προβλήματα αν υπάρχουν και όταν υπάρχουν και όλα είναι αντιμετωπίσιμα αρκεί να υπάρχει διάθεση και καλή θέληση και αυτή την στιγμή υπάρχει και από τις δυο πλευρές…

 

ΩτΦ: Η Βίνιανη διαθέτει έναν από τους χειρότερους δρόμους στην περιοχή μας, τη Στερεά, πιθανόν και τη χώρα. Υπάρχει κάποια συνεννόηση για την αποκατάστασή του με την περιφέρεια και το δήμο;

 

Α.Π.: Όπως ήδη γνωρίζετε έχει γίνει ένα σημαντικό έργο αυτό των αντιπλημμυρικών στην θέση Καρπάκι και δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι ήταν ένα έργο του πρώην Δημάρχου Νίκου Φουσέκη. Με προσωπική παρέμβαση στον Περιφερειάρχη τον κ.Μπακογιάννη, και θέτοντας το πρόβλημα του δρόμου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα έστειλε στην Κοινότητα κιγκλιδώματα τα οποία σε συνεννόηση με το Δήμαρχο θα τοποθετηθούν εντός λίγων ημερών. Θεωρώ σε ένα τέτοιο σημαντικό θέμα δεν τίθεται θέμα “συνεννόησης” άλλα πρέπει να γίνει σωστή παρέμβαση όπως και γίνεται με μελέτη αλλά και μαζί με το Δήμαρχο ο οποίος έχει σκύψει στο πρόβλημα μας αυτό, έτσι ώστε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα διότι το κόστος είναι τεράστιο. Αυτό σημαίνει ότι παράλληλα είναι και χρονοβόρο.

 

ΩτΦ: Πρωτοστατήσατε στην κίνηση για τις αποζημιώσεις από το ολοκαύτωμα του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή η υπόθεση;

 

Α.Π.: Δεν θεωρώ ότι πρωτοστάτησα, ήταν καθαρά συνεννόηση μαζί με το Δήμαρχο. Και επειδή είμαστε Μαρτυρικό Χωριό. Ναι η πρώτη επαφή έγινε στο γραφείο της Κοινότητας μαζί με τους άλλους Προέδρους των Μαρτυρικών χωριών. Από εκεί και μετά το χειρίζεται ο Δήμαρχος με το σεβασμό που απαιτείται για αυτές τις υποθέσεις.

Έντυπη Έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…