Home Δήμος Δωρίδας Πρόεδρος της Τ.Κ. Πανόρμου κ. Ευθύμιος Φάκος: Βιολογικός, Φράγμα και συνδετήριος δρόμος εντός οικισμού, τα βασικά έργα που θα προωθήσει
Δήμος Δωρίδας - 24 Οκτωβρίου, 2014

Πρόεδρος της Τ.Κ. Πανόρμου κ. Ευθύμιος Φάκος: Βιολογικός, Φράγμα και συνδετήριος δρόμος εντός οικισμού, τα βασικά έργα που θα προωθήσει

 Έμφαση στα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και σε βασικά έργα υποδομής, πρόκειται να δώσει κατά τη νέα θητεία του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πανόρμου κ. Ευθύμιος Φάκος.Ο βιολογικός καθαρισμός αποτελεί το βασικότερο στοίχημα για τον κ. Πρόεδρο, έργο για το οποίο ήδη έχει γίνει μελέτη αλλά πρέπει με κάθε τρόπο να ενταχθεί η κατασκευή του στο ΕΣΠΑ.

 
Ικανοποιημένος από την προηγούμενη θητεία του 
 
Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο κ. Ευθύμιος Φάκος, τόσο στα θέματα της καθημερινότητας, όσο και στα έργα που υλοποιήθηκαν κατά την προηγούμενη θητεία του.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πρόεδρος στην ΩτΦ, τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποια σημαντικά έργα, όπως ο φωτισμός του κόμβου, τσιμεντοστρώσεις, διανοίξεις δρόμων και επεκτάσεις δικτύων. Επιπλέον κατά την προηγούμενη τριετία ολοκληρώθηκε η μελέτη για τον Βιολογικό Καθαρισμό Πανόρμου ενώ από πλευράς Περιφέρειας ολοκληρώθηκε ένα έργο στην παραλία. 
Αναφορικά με την πορεία της καθημερινότητας ξεκαθάρισε πως κατά την προηγούμενη θητεία του κύλησαν όλα άψογα και σε θέματα καθαριότητας αλλά και σε ζητήματα φωτισμού, βλαβών κ.α.
 
Προσπάθειες να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο του Βιολογικού
 
 
Αγώνα δρόμου πρόκειται να ξεκινήσει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πανόρμου, ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού. Να σημειώσουμε πως η μελέτη του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραληφθεί, ο μόνος τρόπος όμως για να κατασκευαστεί είναι να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού.
Επιπλέον στις προτεραιότητες του κ. Ευθύμιο Φάκου είναι κάποιες τσιμεντοστρώσεις, η επέκταση του δικτύου ύδρευσης, η επέκταση του φωτισμού σε διάφορα σημεία του χωριού. Σε πρώτη φάση ο κ. Πρόεδρος θα δώσει έμφαση σε παλιά έργα που δεν υλοποιήθηκαν λόγω έλλειψης χρημάτων.
Επιπλέον σε ότι αφορά τις δράσεις από την Περιφέρεια θα προσπαθήσει να γίνει αποκατάσταση σε κάποια κομμάτια της παραλίας και σε σημεία που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. 
«Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα στην παραλία. Πρέπει από την Περιφέρεια να κατασκευαστεί οπωσδήποτε ένα επιπλέον στηθαίο. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις, γιατί ένα έργο για να γίνει σωστό χρειάζεται καλά θεμέλια. Παράλληλα μέσω Περιφέρειας θα προωθήσω την ένταξη στο ΕΣΠΑ ΤΟΥ έργου της σύνδεσης του χωριού μας σε ένα σημείο που κόβεται η πρόσβαση. Υπάρχει έτοιμη μελέτη και πρέπει να προχωρήσει το έργο γιατί είναι πολύ σημαντικό. Ένα σημαντικό έργο είναι το Φράγμα στη θέση Χαραμίσκος, όπου μέσω αυτών των εργασιών ια έρθει στο χωριό νερό για πότισμα.  Έχουμε βρει δεξαμενή και τα σημεία που θα περνάει και έχει γίνει όλη η απαραίτητη προεργασία», τόνισε ο κ. Φάκος.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…