Home Δήμος Δωρίδας Προκηρύχθηκε η γραμμή από το υπουργείο Ναυτιλίας: Αίγιο- Τριζόνια-Αγ. Νικόλαος
Δήμος Δωρίδας - 12 Μαΐου, 2020

Προκηρύχθηκε η γραμμή από το υπουργείο Ναυτιλίας: Αίγιο- Τριζόνια-Αγ. Νικόλαος

 Η πορθμειακή γραμμή Αίγιο – Τριζόνια – Αγ. Νικόλαος προκηρύχθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ ήδη φέρεται να έχει εξασφαλισμένο ενδιαφέρον από τρεις εταιρείες.

Η γραμμή αυτή είναι ζητούμενο για τη Δωρίδα των τελευταίων ετών, καθώς η σύνδεση με το Αίγιο είχε διακοπεί πριν από αρκετά χρόνια αφού η γραμμή  κρίθηκε άγονη . Ωστόσο με τη λειτουργία του ΧΥΤΥ και την προοπτική μεταφοράς των απορριμμάτων της Αιγιαλείας, αλλά και τις ανάγκες που δημιουργούνται σε φορτηγά και επαγγελματικά αυτοκίνητα που θέλουν να κερδίσουν χρόνο και να ταξιδέψουν οικονομικά εκτιμάται σήμερα ότι η γραμμή θα είναι βιώσιμη.
Η κατάθεση προσφορών είναι έως τις 15/5/2020 και η σύμβαση που θα υπογραφεί ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου με χρονικό ορίζοντα πέντε ετών.
Την επαναπροκήρυξή της διεκδικούσαν, τόσο ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Δωρίδας, όσο και ο αντίστοιχος δήμος Αιγιαλείας. Στην προκήρυξη ορίζεται ότι το πλοίο θα κάνει τρία δρομολόγια την εβδομάδα, θα έχει χωρητικότητα 100 επιβατών και θα είναι 30 μέτρα. 
Να σημειωθεί ότι με σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του στην ΩτΦ ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δωρίδας κ Πάνος Ζέτος υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από γνωστή εφοπλιστική οικογένεια και επιπλέον υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι ήδη έχουν αγοράσει καράβι και το έχουν αράξει στο Αίγιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…