Home Συνεντεύξεις-Άρθρα «Παραμένω ενεργή»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 26 Νοεμβρίου, 2020

«Παραμένω ενεργή»

Συνέντευξη στη

Γιώτα Γιαννούλη

 

Το αποτέλεσμα που έφερε προεκλογικά η κ. Δέσποινα Αργυρίου ήταν μια μεγάλη έκπληξη, ακόμη και για «ιερά τέρατα» της ΝΔ, καθώς ανέπτυξε μια δυναμική που αν κεφαλοποιηθεί σωστά μπορεί να την οδηγήσει σε υψηλά αξιώματα.

Ενάμισι χρόνο μετά τις εκλογές φαίνεται να έχει απομακρυνθεί πολύ από την ενεργό πολιτική, ενώ το μοναδικό πόστο που κατέλαβε είναι μια θέση στο συμβούλιο της Αγροδιατροφικής. Η ίδια πάντως σε συνέντευξή της στην Ώρα της Φωκίδας ξεκαθαρίζει πως παραμένει πολιτικά ενεργή, αν και είναι νωρίς να αποφασίσει για το επόμενο βήμα της.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι διαψεύδει κατηγορηματικά την ανάμειξη Φουσέκη στην επιλογή της από τον κ. Σπανό, ενώ ξεκαθαρίζει ότι μιλούσε αποκλειστικά μαζί του προεκλογικά. Αναμενόμενο είναι δε, να μην επιθυμεί να σχολιάσει τη ρήξη στις σχέσεις της με το τότε συνυποψήφιό  της και σημερινό αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δελμούζο!

Αξιολογεί ως μη ουσιαστικές τις προσπάθειες των επιτροπών τουρισμού Δήμου και Περιφέρειας και προτρέπει σε καλύτερο συντονισμό.

 

ΩτΦ: Η εκλογική αναμέτρηση του 2019 ήταν το «βάπτισμα του πυρός» για εσάς και αντικειμενικά τα καταφέρατε μια χαρά. Είστε ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα;

 

Δ.Α.:  Το 2019 ήταν όντως η πρώτη μου εκλογική αναμέτρηση στην αυτοδιοίκηση. Το αποτέλεσμα για μένα ήταν εξαιρετικό και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά  έναν -έναν όσους με στήριξαν σε όλον το νομό.

 

ΩτΦ:  Η υποψηφιότητά σας πριν ανακοινωθεί από τον κ. Σπανό, «κυκλοφορούσε» από στελέχη προσκείμενα στον κ. Φουσέκη, ως «υποστηρικτική» για την εκλογή του κ. Γιώργου Δελμούζου. Μια νέα, μορφωμένη και πολλά υποσχόμενη γυναίκα σαν εσάς, τι λόγο έχει να δεχτεί ένα τέτοιο ρόλο;

 

Δ.Α.:  Ο περιφερειάρχης κ. Σπανός με επέλεξε προσωπικά ως μία νέα φρέσκια παρουσία με σπουδές στα Οικονομικά  προερχομένη από την ορεινή πλευρά του νομού χωρίς να υπολογίσει δίδυμα ή ότι άλλο μπορεί να έχει ακουστεί. Προεκλογικά μόνο με τον κ. Σπανό είχα επικοινωνία.

 

ΩτΦ: Τι συνέβη τελικά και λίγο πριν την κάλπη έσπασε το δίδυμο (Δελμούζος – Αργυρίου) και όχι μόνο αλλά ακούγονταν και αρκετά αρνητικά σχόλια;

 

Δ.Α.:  Δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να σχολιάζω τα προεκλογικά δρώμενα. Σημασία έχει ότι ο κ Δελμούζος είναι ο αντιπεριφερειάρχης της Φωκίδας και έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του…

 

ΩτΦ: Είστε στην αγροδιατροφική με επιλογή Σπανού. Πιστεύετε ότι η προβολή που γίνεται στον τομέα αυτό είναι αρκετή; Νιώθετε ως επαγγελματίας να υποστηρίζεστε όσο θα θέλατε;

 

Δ.Α.:  Η Αγροδιατροφική σύμπραξη είναι ένας πολύ σημαντικό όργανο για όλη την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Πέρυσι συγκλήθηκε το νέο ΔΣ και οφείλω να ομολογήσω ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και το υπόλοιπο ΔΣ μέσα σε ένα χρόνο προσπαθούμε να αναδείξουμε τη Στερεά ως ένα μεγάλο brand στον τομέα του τροφίμου.

 

ΩτΦ: Ο κλάδος των τροφίμων  δεν επλήγη  ιδιαίτερα από την πανδημία. Το κρασί πως τα πήγε; Γενικότερα, ποιές πολιτικές θα θεωρούσατε ορθές από την πολιτεία στην κατευθυνση προστασίας και ανάπτυξης αυτού του δυναμικού κλάδου;

 

Δ.Α.:  Οι πωλήσεις του κρασιού συνολικά στη χώρα ακόμα και παγκόσμια είχαν μείωση λόγω του ότι πρώτον το κρασί δε συμπεριλαμβάνεται στα είδη πρώτης ανάγκης  και δεύτερον η εστίαση παρέμεινε κλειστή μεγάλο διάστημα. Γ αυτό η πολιτεία έλαβε έγκαιρα μέτρα όπως για παράδειγμα το μέτρο της απόσταξης βοηθώντας δυναμικά τον οινοποιητικό κλάδο. Προφανώς η «παρτίδα» δε σώζεται αλλά σίγουρα ευελπιστούμε η επόμενη χρονιά να μας βρει υγιείς και δυνατούς.

 

ΩτΦ: Πόσο εύκολο είναι να διατηρείται και να μεγαλώνει μια μεταποιητική επιχείρηση σε μικρή περιοχή με δύσκολο οδικό δίκτυο;

 

Δ.Α.:  Στη Φωκίδα πάντα υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες λόγω του  ιδιαίτερου ανάγλυφου του νομού. Ως επιχείρηση όμως με τη βοήθεια της εξέλιξης της τεχνολογίας προσπαθούμε  να κάνουμε πιο αποτελεσματικά τη δουλειά μας με το λιγότερο δυνατό κόστος.

 

ΩτΦ: Μαζί με το οινοποιείο διατηρείτε και ξενώνα. Πως πάει ο συγκεκριμένος κλάδος τον καιρό της πανδημίας. Θεωρείτε  ικανοποιητική την προσπάθεια της επιτροπής τουρισμού της Περιφέρειας και του δήμου Δελφών;

 

Δ.Α.:  Ο τουρισμός δέχτηκε τεράστιο πλήγμα λόγω του COVID-19 σε όλη τη χώρα. Εμείς εδώ στον Παρνασσό δεν αποτελούμε εξαίρεση. Οι προσπάθειες των επιτροπών τουρισμού του νομού θα έπρεπε να είναι πιο συντονισμένες  και πιο ουσιαστικές.

 

ΩτΦ: Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ορεινής Φωκίδας και πως πιστεύετε ότι πρέπει να λυθεί;

 

Δ.Α.:  Γενικά η δημοτική αρχή και η περιφερειακή αρχή  πρέπει να εστιάσει περισσότερο στο θέμα των υποδομών είτε με το οδικό δίκτυο είτε με τις αναπλάσεις των επιμέρους περιοχών είτε με την ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων της ανάδειξης της περιοχής μας.

 

ΩτΦ: Ο διαγώνιος άξονας αποτελεί την κορυφαία διεκδίκηση της Φωκίδας. Πιστεύετε ότι ως τοπική κοινωνία, αλλά και οι αιρετοί εκπρόσωποί μας, έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση;

 

Δ.Α.:  Ο διαγώνιος άξονας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την δυναμική ανάπτυξη όχι μόνο της Φωκίδας αλλά και ολόκληρης  της  Στερεάς Ελλάδας. Απόδειξη ότι οι πιέσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αποτελεί  η πρόσφατη δημοπράτηση του έργου «τέλος παράκαμψης Γραβιάς-Ισόπεδος Κόμβος  Μεταλλείων Βωξίτη», το πρώτο τμήμα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα –Αντίρριο.

 

ΩτΦ: Βλέποντας πια τα πράγματα και από την πλευρά του ανθρώπου που εκτίθεται στα κοινά, πως κρίνετε τους κάτωθι, αλλά και τι θα θέλατε από τον καθένα τους:

Α.Βουλευτή, Β.Αντιπεριφερειάρχη, Γ.Δήμαρχο Δελφών, Δ.Δήμαρχο Δωρίδας

 

Δ.Α.:  Όλοι αιρετοί και αυτοδιοικητικοί προσπαθούν για το καλύτερο του νομού. Ξέρετε όμως πολύ καλά ότι ο καθένας μας στο τέλος της θητείας τραβώντας μία γραμμή, κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

 

ΩτΦ: Ποιο είναι το επόμενο πολιτικό σας βήμα, έχετε αποφασίσει

 

Δ.Α.:  Θα ήταν λίγο νωρίς να σας πω για την επόμενη μέρα. Σίγουρα ξέρω όμως ότι δραστηριοποιούμαι στον νομό παρακολουθώ τα προβλήματα  και ασχολούμαι ενεργά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ποια είναι η σημασία της απολύμανσης στις πόλεις και πώς βελτιώνει την ζωή των πολιτών

Η απολύμανση είναι η διαδικασία εξόντωσης ή αδρανοποίησης παθογόνων μικροοργανισμών και μι…