Home Παραπολιτικά Ο Σπανός τι λέει; Άλλα μας έταζε προεκλογικά
Παραπολιτικά - 10 Οκτωβρίου, 2019

Ο Σπανός τι λέει; Άλλα μας έταζε προεκλογικά

 Προεκλογικά  ο Φάνης ο Σπανός εμφανιζόταν ως «συνεχιστής του Μπακογιάννη». Ε, λοιπόν ο Μπακογιάννης δεν θα επέτρεπε ποτέ σε αντιπεριφερειάρχη του να τον ντροπιάσει!!! Ο κ. Σπανός προεκλογικά και μέχρι να μας πάρει την ψήφο, μας έταζε άλλο μοντέλο διοίκησης, δίκαιο και αξιοκρατικό. Τώρα που βλέπει τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία να χρηματοδοτούν πανηγύρια και ανόητες φιέστες για να φωτογραφίζονται τα ντόπια «πουρότεκνα» να το παίζουν «τζόβενα» ή γελοιότητες ψωνισμένων κυριών που προσπαθούν να πείσουν ότι ασχολούνται με την πολιτική –εν αγνοία της πάντα- και όχι την ημερίδα του Γεωπονικού; Που είναι η αξιοκρατία που υποσχέθηκε; Ακόμη και στις δυο συνεντεύξεις που κάναμε προεκλογικά είχα ερώτηση για το πανεπιστήμιο και ο κ. Σπανός ρητά και κατηγορηματικά δεσμεύτηκε ότι θα το στηρίζει και θα το βοηθά με κάθε τρόπο. Που είναι τώρα; Τα διαγράφει όλα, αφού εξασφάλισε το αξίωμα για τα επόμενα 4 χρόνια!

Είναι δυνατόν η Περιφέρεια να αρνείται τη στήριξη και συνδρομή της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο; Είναι δυνατόν να μη θέλουν, να μην παρακαλάνε, να χρηματοδοτήσουν την ημερίδα που θα κάνει εδώ το Γεωπονικό το Μάιο; Είναι δυνατόν να απαντούν ότι έχουν μόνο 30.000 ευρώ, αν και από 1 Ιανουαρίου είναι άλλος προϋπολογισμός και άλλη χρήση; Ακόμη όμως και αν έχουν μόνο 30.000 ευρω οφείλουν να δώσουν προτεραιότητα στο πανεπιστήμιο. Τα χρήματα είναι δικά μας και όχι δικά τους. Εμείς τους στείλαμε να τα διαχειριστούν, αλλά όχι ανατρέποντας τις προτεραιότητες της κοινωνίας, αλλά σεβόμενοι αυτές και αυτήν! 
Για την τοπική κοινωνία το νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο είναι στην κορυφή της πυραμίδας των προτεραιοτήτων της. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο!
 
Υπάρχει αντιπολίτευση στον κ. Δελμούζο και τον κ. Σπανό;  
 
Αλήθεια οι κ. Χρήστος Δούρος, Παρασκευάς Δρόσος και Μπάμπης Φάκος ως σύμβουλοι αντιπολιτευτικών παρατάξεων θα πάρουν θέση ή το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο είναι κάτι που δεν τους αφορά;
Θα περιμένουμε τις αντιδράσεις τους! Ασχέτως αν οι παρατάξεις τους τάχθηκαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, οι ίδιοι βγήκαν στην τοπική κοινωνία και ζήτησαν ψήφο, έχουν λοιπόν ιερή υποχρέωση να την προστατεύσουν. 
 
Αφορά και την αντιπολίτευση του δήμου Δελφών
 
Φυσικά η παραπάνω επισήμανση αφορά και τις παρατάξεις της μειοψηφίας του δήμου Δελφών, οι οποίες έχουν εξίσου υποχρέωση να συμβάλουν στην διευκόλυνση του Γεωπονικού πανεπιστημίου και στην ομαλή λειτουργία του τμήματος. Ειδικά δε, ο απερχόμενος δήμαρχος, από την πρώτη στιγμή είχε δείξει μεγάλη ευαισθησία για το ΤΕΙ και το είχε στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. Ακόμη και σα Δήμαρχος όμως αργότερα ήταν πάντα δίπλα στο ΤΕΙ, έμπρακτα και αποδεδειγμένα. 
Εξάλλου, αυτό στάθηκε και αφορμή να απομακρύνει τον τότε ειδικό του σύμβουλο κ. Ηλία Τσίγκα, ο οποίος είχε προτάξει το κομματικό του συμφέρον πάνω από αυτό του δήμου και της περιοχής, δικαιολογώντας το αρχικό σχέδιο για την τριτοβάθμια και τη συνένωση του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Στερεάς, που δεν περιελάμβανε τμήμα στη Φωκίδα.  
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…