Home Δήμος Δωρίδας Ο πρόεδρος του Ευπαλίου κ. Κώστας Τσιούστας : Επιμένει αυτοδιοικητικά
Δήμος Δωρίδας - 4 Ιανουαρίου, 2019

Ο πρόεδρος του Ευπαλίου κ. Κώστας Τσιούστας : Επιμένει αυτοδιοικητικά

 Για τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε και για τα έργα που κατάφερε να ολοκληρώσει μιλάει ο πρόεδρος του Ευπαλίου κ. Κώστας Τσιούστας και ανακοινώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

 Συμπληρώνετε ήδη δύο θητείες στο τιμόνι της Δ.Κ. Ευπαλίου και αρχικά θα ήθελα να μου κάνετε ένα απολογισμό των έργων και παρεμβάσεών σας όλα αυτά τα χρόνια

 Τον Μάιο ολοκληρώνεται η θητεία μου σαν πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Ευπαλίου.Σε μια απαιτητική κοινωνία όπου με το δίκιο τους οι Ευπαλιώτες απαιτούν το χωριό μας να έχει το ρόλο που του αρμόζει στην ευρύτερη περιοχή.Να τιμάται η ιστορία  του Ευπαλίου,να του δείχνουν το σεβασμό που του πρέπει, να του δίνουν την απαραίτητη σημασία,να έχει τις απαιτούμενες προτεραιότητες.Αυτά και άλλα πολλά για την πρωτεύουσα του πρώην Δήμου Ευπαλίου, για το κεφαλοχώρι της περιοχής.Με αυτά στο μυαλό μου και νιώθοντας βαθιά μέσα μου την ευθύνη, για την τιμή που μου κάνανε οι συγχωριανοί μου να με εκλέξουν πρόεδρο τους, ξεκίνησα με όρεξη και μεράκι το έργο της τοπικής μας κοινότητας.Προσπαθωντας να υλοποιήσω ένα πενταετές πλάνο ψηφισμένο ομόφωνα από το τοπικό συμβούλιο, στην χειροτερη οικονομική συγκυρία της χώρας, να φανώ αντάξιος  των  προσδοκιών,από την πρώτη στιγμή ο πήχης μπήκε  πολύ πολύ ψηλά.Ασχοληθηκα με θέματα που  τα τελευταία χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε,(όπως είναι  η διάνοιξη  νέων  δρόμων).Με έργα που ήταν βαλτομενα για δεκαετίες(όπως είναι το γήπεδο).Με την αξιοποίηση της κοινοτικής περιουσίας (όπως είναι τα παλιά σφαγεία). Έδωσα προτεραιότητα στο ιατρείο του χωριού (ανακαινίστηκε πλήρως). Στην ύδρευσης (πλήρες ανακατασκευή του υδραγωγείου).Στον Αϊ Γιάννη (σε εξέλιξη η μελέτη ανακατασκευής του). Στο νεκροταφείο κατασκευή νέας πτέρυγας, (καταγραφή , χαρτογράφηση και αρίθμηση όλων των μνημείων). Τον περιβάλλοντα χώρο  της Αγίας Παρασκευής που δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που υπήρχε εκεί πριν τέσσερα χρόνια (τρεις μεγάλες εκδηλώσεις  στο μπαλκόνι του κορινθιακού κόλπου). Και  πολλά άλλα, χωρίς να παραμελησω την καθημερινότητα,η οποία τρέχει με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς,κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο στις μέρες μας.Κάποια από όσα αναφέρω έχουν τελειώσει, κάποια άλλα είναι σε εξέλιξη, και κάποια περιμένουμε να ξεκινήσουν (ειμαστε το μοναδικό χωριό ίσως σε όλη  την Ελλάδα με καινούργια όργανα παιδικής χαράς στην αποθήκη).Ολα τα παραπάνω όμως και άλλα που δεν αναφέρονται δείχνουν ότι υπάρχει μια συνέπεια στο πλάνο και μια διαρκής προσπάθεια το  Ευπάλιο να κάνει ένα βήμα μπροστά.

 

Ποια έργα ή παρεμβάσεις θα θέλατε να έχετε πραγματοποιήσει αλλά δεν μπορέσατε;

 Όσα αναφέρονται πιο πάνω είναι σημαντικά και αναγκαία για το χωριό μας αλλά το όνειρο μου είναι η αξιοποίηση του χειμάρρου Μαντήλω που διασχίζει το Ευπάλιο.Η Μαντήλω πρέπει να γίνει το σημείο αναφοράς για το χωριό μας.Ο πόλος έλξης για τους ξένους, το καμάρι των κατοίκων του Ευπαλίου. Έχουμε κάνει κάποιες κουβέντες με ειδικούς, χρειάζεται μία μελέτη η οποία φυσικά κοστίζει αρκετά αλλά πιστεύω πως θα καταφέρουμε κάποια στιγμή να γίνει μια αρχή για κάτι που ίσως δεν αφορά μόνο το Ευπάλιο, αλλά και τα γύρω χωριά.

 

Έχετε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του κ Καπετζώνη και έχετε συνεργαστεί με όλους τους αντιδημάρχους που έχει ορίσει στη Δ.Ε. Ευπαλίου. Θα ήθελα να μου παραθέσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των αντιδημάρχων , σε σχέση πάντα με την προσφορά στον τόπο.

 Είχα άψογη συνεργασία με όλους.Ο καθένας τους είχε την δική του προσωπικότητα τον δικό του χαρακτήρα είναι όλοι τους ικανότατοι άνθρωποι δούλεψαν και δουλεύουν για ένα κοινό σκοπό.Το καλό του τόπου μας.

 

Στο Ευπάλιο έχετε κάποιους δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους. Συνεργάζεστε μαζί τους; Ποιές είναι οι βασικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το χωριό;

 Στο Ευπάλιο οι δράσεις όλων των συλλόγων ανέκαθεν ήταν πλούσιες.Φυσικα και συνεργάζομαι με όποιον σύλλογο ζήτησε τη βοήθεια μου αφού όλα γίνονται για το καλό του χωριού μας.Αλλωστε έχει πολλάκις αποδειχτεί ότι χωρίς τις συνεργασίες τών φορέων του τόπου είναι δύσκολο να πετύχει κανείς τους στόχους του.Στο Ευπάλιο από πλευράς εκδηλώσεων γίνονται πολλά σε όλη την διάρκεια του χρόνου και ανάλογα με την εποχή.Δεν θα χαρακτήριζα κάποια βασική (δεν υπάρχει για παράδειγμα παραδοσιακό πανηγύρι) αλλά θα έλεγα ότι είναι όλες αναγκαίες για τον τόπο μας.

 

Το Τοπικό Συμβούλιο Ευπαλίου είχε δεχτεί κατά πλειοψηφία να τοποθετηθεί τιμητική πλακέτα για τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Ν. Τρινταφύλλου. Από την άλλη το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε την προτασή σας. Θα ήθελα ένα σχόλια επί αυτού

 

 Οι τιμητικές πλακέτες αλλά και οι προτομές πάντα σηκώνουν πολύ κουβέντα σε ένα τόπο όταν είναι να τοποθετηθούν, πόσο μάλλον στις μικρές κοινωνίες.Το Ευπάλιο δυσκολα θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτό.Το  τοπικό συμβούλιο είπε την άποψη του, και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε.Ολοι μας πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

 

Τι γίνεται με το αστυνομικό τμήμα Ευπαλίου; Έχει λυθεί οριστικά το ζήτημα παραμονής του;

 Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το Α Τ Ευπαλίου.Στην εποχή που ζούμε δεν υπάρχει εφησυχασμός για τίποτα πόσο μάλλον για την αστυνομία,με τις συνεχόμενες αναδιαρθρώσεις της ελληνικής αστυνομίας.Ειναι κάτι που το παρακολουθούμε στενά γιατί πρέπει να παραμείνει το τμήμα στο Ευπάλιο, καί μάλιστα έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από  δήμο και περιφέρεια να στεγαστεί  στο δικό του χώρο.

 

Θα είστε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και αν ναι  με ποιο συνδυασμό και πρόγραμμα;

 Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.Εδω όμως πρέπει να πούμε ότι ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών έχει αλλάξει για τα τοπικά συμβούλια των χωριών με πάνω από τριακόσιους κατοίκους.Θα υπάρχει ξεχωριστή κάλπη για το τοπικό συμβούλιο, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον ψηφοφόρο στην ουσία να επιλέξει αν θέλει,άλλον για δήμαρχο και άλλον για πρόεδρο του χωριού.Αυτο για μένα δεν αλλάζει κάτι.Η στήριξη στο πρόσωπο του Γιώργου Καπεντζωνη είναι δεδομένη, γιατί στο Ευπάλιο την πενταετία που διανύουμε έγινε έργο με αυτόν δήμαρχο.Οσο για το πρόγραμμα, είναι και αυτό ξεκάθαρο.Υπαρχει ένα (πενταετές) πλάνο που αναφέρω πιο πάνω.Καποια πράγματα είναι αδύνατο να υλοποιηθούν μέχρι τον Μάιο.Ζηταω από τούς συγχωριανούς μου να μου δώσουν την δυνατότητα την ευκαιρία και το χρόνο,να συνεχισω την δουλειά πάνω σε αυτό που ξεκίνησε,με  όρεξη,κεφι και μεράκι με τον ίδιο ζήλο και αγάπη για το Ευπάλιο όπως το έκανα μέχρι τώρα.

 

Από όσο γνωρίζω συνεχίζετε να είστε μέλος του  ΠΑΣΟΚ. Πως κρίνετε την υποψηφιότητα Μπατζελή για την Περιφέρεια

 Ο πολιτικός μου χώρος είναι γνωστός πολλά χρόνια τώρα, δεν το έκρυψα ποτέ και δεν έχει αλλάξει.Η κυρία Μπατζελή σίγουρα είναι μία πολύ καλή επιλογή για το ΠΑΣΟΚ. Ομως είναι άλλο πράγμα  δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και άλλο  βουλευτικές. Ειναι η άποψη μου χρόνια τώρα το υποστηρίζω και σήμερα. Περιφερεια και Δήμος είναι ο τόπος μας και μας ενδιαφέρει να εκλέγονται ικανοί άνθρωποι. Ικανοι άνθρωποι υπάρχουν παντού σε όλους τους χώρους σε όλα τα κόμματα. Υποψήφιοι που έχουν δώσει δείγματα γραφής, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες με μοναδικό στόχο το καλό του τόπου. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε με κριτήρια όχι κομματικά.

 

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και η μεγάλη σας αγάπη, ο Απόλλων Ευπαλιου. Έχοντας κατά νου ότι φέτος από την κατηγορία θα λείπουν τα μεγάλα ονόματα του Φωκικού ποδοσφαίρου (Αστέρας –Φωκικός) θεωρείτε ότι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να ανέβει κατηγορία;

 Ο Απόλλων Ευπαλίου κλείνει φέτος τριάντα χρόνια ζωής, και όλοι πιστεύουμε ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Φωκίδα. Νιώθω κομμάτι αυτής της ομάδας αφού από την ίδρυση της μέχρι σήμερα την υπηρετώ είτε σαν ποδοσφαιριστής είτε σαν μέλος της διοίκησης. Και δεν θα μπορούσε να είναι φυσικά αλλιώς, αφού αυτή η ομάδα έχει σπάσει τα στενά ποδοσφαιρικά όρια του χωριού.Είναι η μόνη ομάδα που κοιτάζει στα μάτια κάθε χρόνο Αστέρα και Φωκικό εχοντας μάλιστα κατακτήσει το πρωτάθλημα δυο φορές,κάνοντας περήφανους και εμάς αλλά και όλη την Δωρίδα. Η δουλειά που γίνεται χρόνια τώρα από πολλούς στον Απόλλωνα είναι σοβαρή και φέτος όλοι πιστεύουμε ότι είναι παλι η χρονιά μας. Θα δούμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…