Home Δήμος Δωρίδας Ο προϋπολογισμός, οι ταβανόπροκες και το δεξιόμετρο
Δήμος Δωρίδας - 12 Ιανουαρίου, 2021

Ο προϋπολογισμός, οι ταβανόπροκες και το δεξιόμετρο

 Με αλλαγή ρόλων από την παράταξη Καπεντζώνη η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση

Εγκρίθηκε με τις ψήφους των ανεξάρτητων συμβούλων και της παράταξης Καπεντζώνη. –Το «δεξιόμετρο», η «αλλαγή πλεύσης», η «μακρά καλύτερη» Λαϊκή Συσπείρωση και τα «πρόβατα».

Τη μήνη της πλειοψηφίας είχε προκαλέσει η αποχώρηση των παρατάξεων Φλώρου και Ασημάκη από την προηγούμενη συνεδρίαση.

 

Έντονη ήταν η αλλαγή ρόλων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας για την έγκριση του προϋπολογισμού 2021, όπου η παράταξη Καπεντζώνη άσκησε δριμεία κριτική στις παρατάξεις Φλώρου και Ασημάκη, οι οποίες είχαν αποχωρήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, γιατί δεν είχαν λάβει τρεις μέρες πριν μια εισήγηση.

 

Καταψήφισε η μειοψηφία

 

Ο κ. Τάσος Φλώρος εξήγησε πως θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό. «Ο προϋπολογισμός ως κορυφαία οικονομική πράξη απεικονίζει τα έσοδα, τα έξοδα, ενώ θα πρέπει να αποτυπώνονται οι αναπτυξιακοί στόχοι.

Οι προβλέψεις πρέπει να είναι ακριβείς, σαφείς και αληθείς. Πως πληρούνται αυτά τα κριτήρια όταν κάνουμε τόσες αναμορφώσεις που αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του προϋπολογισμού που αρχικά ψηφίζεται», αναρωτήθηκε.

Στη δευτερολογία του ο κ. Φλώρος τεκμηρίωσε τους λόγους της αποχώρησής τους από την προηγούμενη συνεδρία. «Δε θα μπω στη διαδικασία να εξηγώ. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ποιος είμαι από την εποχή που ήμουν υποψήφιος βουλευτής. Ήμουν παρών  στα δύσκολα για τη ΝΔ», είπε.

Κανένα λόγο δε βρήκε να τοποθετηθεί ο κ. Θάνος Ασημάκης, υπενθυμίζοντας στη Δημοτική Αρχή πως όσες προτάσεις και αν έχουν καταθέσει, όσα θέματα και αν έχουν προσπαθήσει να προωθήσουν για λύσεις, η πλειοψηφία πάντα βρίσκει ένα τρόπο ή μια αφορμή να τους επιτεθεί. «Έτσι κι αλλιώς θα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να τα συζητάμε στις αναμορφώσεις», είπε και συμπλήρωσε πως θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Υπενθύμισε δε ότι ανέδειξαν το ζήτημα της ασφάλειας των σχολείων, αλλά τις τελευταίες μέρες είναι σε έξαρση σεισμική ακολουθία.

Την παρατήρηση ότι τα ποσά των ΚΑΠ είναι τα ίδια με πέρυσι έκανε ο κ. Γιάννης Λάιος. Βλέπουμε 2.066.000 ε, ενώ παράλληλα βλέπουμε μικρή αύξηση τελών κατά 100.000 ε περίπου, που παραπέμπει σε επιπλέον φορολογία των δημοτών.

 

Η αντιπρόταση και η αντιπολίτευση

 

Με το «κάρφωμα» πως ο προϋπολογισμός, καλός ή όχι, είναι η μόνη πρόταση και δεν υπάρχει αντιπρόταση σχολίασε ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Δήμος Ταράτσας την στάση της μειοψηφίας και την έλλειψη αντιπρότασης.

Κάλεσε τις παρατάξεις των κ. Ασημάκη και Φλώρου να μη φύγουν ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Δωρίδας κ. Παναγιώτης Ζέτος και τους ζήτησε να ξεπεράσουν την τακτική της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, χωρίς προτάσεις και χωρίς επικοδομητική κριτική. «Αυτή η πρακτική είναι περασμένων ετών.

«Αναπτυξιακός, ρεαλιστικός και στοχευμένος θα πρέπει να είναι ο προϋπολογισμός. Απουσιάζουν και τα τρία», σχολίασε ο κ. Γεραντώνης. Κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι έχει ξεγράψει τις δημοτικές ενότητες Λιδωρικίου, Βαρδουσίων και Τολοφώνος, ενώ για αυτή του Ευπαλίου του είπε πως κάνει πολύ καλή. «Θυμίζετε τη κυβέρνηση του Καΐρου, αλλά δε ξέρω ποιος θα κάνει το βασιλιά. Κάνετε πολύ καλές μεταγραφές, αλλά ομάδα χωρίς τέρμα δεν επιβιώνει», τόνισε.

Για τους λόγους που αποχώρησαν στο τελευταίο θέμα ο κ. Χρήστος Γκίκας υπενθύμισε πως αυτό έγινε γιατί πήραν στο τέλος την εισήγηση. Αναφέρθηκε δε σε όσα είχαν ακουστεί από τον κ. Παλασκώνη περί «δεξιών», λέγοντάς του ότι είναι υπερήφανοι για τα πιστεύω τους.

Ο κ. Θύμιος Παπαλεξίου απάντησε στις αναφορές της πλειοψηφίας ότι η μειοψηφία καταψηφίζει γιατί θέλει να αποτύχει ο Δήμαρχος. «Είναι δέκα χρόνια Δήμαρχος, ό,τι ήταν να δείξει το έχει ήδη δείξει. Έφερε προϋπολογισμό που όφειλε να φέρει το Σεπτέμβριο τώρα. Οι αναμορφώσεις δε είναι συνεχόμενες, οπότε δεν υπάρχει θέμα. Όσο για τους ανεξάρτητους συμβούλους που στεναχωριούνται γιατί δεν έφερε η αντιπολίτευση αντιπρόταση, ας καταθέσουν αυτοί και θα τη στηρίξουμε εμείς. Εκτός αν είναι ανεξάρτητοι μόνο για να υπερψηφίζουν τις προτάσεις του δημάρχου», υποστήριξε.

 

Το χρίσμα, ο Σαμαράς και η Χρυσή Αυγή

 

Ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Παλασκώνης υποστήριξε πως η διαφωνία πρέπει να είναι σε συγκεκριμένους κωδικούς και ποσά. Για τα περί δεξιάς, απάντησε στον κ. Γκίκα πως δεν σύρθηκε πίσω από την αριστερά, όπως κάνουν αυτοί. «Είστε έμπειροι και μπορείτε να ασκήσετε αντιπολίτευση, δεν έχετε λόγο να σέρνεστε πίσω από τους άλλους», είπε στηλιτεύοντας τη σχέση Φλώρου – Ασημάκη.

Κόλαφος ήταν η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Καραχάλιου, ο οποίος υπενθύμισε τη στάση της ΝΔ και του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι δε δίνει χρίσματα στους δήμους, ακολουθώντας τις τάσεις και τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Δεν παρέλειψε δε να θυμίσει την εποχή που το κόμμα ήταν στα κάτω του και συμπλήρωσε ότι επί Αντώνη Σαμαρά την ώρα που στελέχη της παράταξης Καπεντζώνη πήγαιναν εκλογικοί αντιπρόσωποι της ΝΔ κάποιοι «ομοϊδεάτες» τους σήκωναν το λάβαρο της Χρυσής Αυγής.

Ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Πολίτης εξήγησε ότι είναι τα πάντα ελεγμένα και έχει έγκριση από το παρατηρητήριο, ενώ συμπλήρωσε πως και οι αναμορφώσεις είναι μέρος του προϋπολογισμού. «Το στοίχημα είναι τα έργα, γιατί έχουμε έργα πολλών εκατομμυρίων», είπε.

Τα έργα, η ανάπτυξη και όσα μας λέτε σε επίπεδο καθημερινότητας είναι άγνωστες λέξεις, σχολίασε ο κ. Γιάννης Καγιάς.

 

«Όλοι κρίνονται»

 

Πύρινος ήταν ο λόγος της προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου κ. Πένυς σπυροπούλου η οποία αφενός εξήγησε ότι όλοι κρίνουν και όλοι κρίνονται, ενώ στηλίτευσε την απόφαση της μειοψηφίας να αποχωρήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση. «Το γεγονός ότι αποφασίσατε προσχηματικά να αποχωρήσετε από την προηγούμενη συνεδρίαση με επίφαση τη μη έγκαιρη λήψη εισήγησης, δε σημαίνει ότι οι συνάδελφοί σας και οι συμπολίτες μας δε μπορούν να σας κρίνουν. Δε μπήκατε καν στην ουσία, η οποία ήταν δαπάνες για  να πληρωθούν άνθρωποι. Δε συμμερίζομαι αρκετές από τις απόψεις σας. Έχω δικαίωμα να σας κρίνω, όπως έχετε και εσείς να με κρίνετε. Δεν θα άφηνα κόσμο απλήρωτο, επειδή η παράταξη του κ. Ασημάκη δεν πήρε την εισήγηση τρεις μέρες πριν και την πήρε δυο. Σήμερα περίμενα να ακούσω απορίες, τοποθετήσεις επί συγκεκριμένων δαπανών και όσα θα έπρεπε να μας απασχολούν. Απεναντίας άκουσα γενικούς αφορισμούς και απορρίπτετε δουλειά χρόνων. Το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός ψηφίζεται την τέταρτη μέρα του νέου έτους δεν είναι έγκλημα. Δε μας παίρνει κανείς το κεφάλι. Ξεκολλήστε από τους τύπους. Δεν είμαστε ο μόνος δήμος που το κάνει αυτό», ανέφερε η κ. Σπυροπούλου.

 

Αλίμονο και αν δεν κάναμε αναμορφώσεις

 

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπεντζώνης υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός είναι ευέλικτος και μπορεί να ανταποκριθεί σε ό,τι και να προκύψει. «Το 90% των δήμων δεν τηρούν τις προθεσμίες. Ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ευέλικτος. Πέρυσι ξέραμε ότι θα χρειαστούμε 170 τάμπλέτ; Εφόσον χρειάστηκαν δεν έπρεπε να αναμορφώσουμε τον προϋπολογισμό και να τα πάρουμε. Διακρίνω μια έντιμη στάση στον κ. Παπαθανασίου που είπε πως η ψήφος στον προϋπολογισμό είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Δήμαρχο και δίνει μια καθαρή πολιτική διάσταση. Είναι λάθος. Δεν ψηφίσατε σοβαρά θέματα για το δήμο, ράμπες ΑμέΑ, τις επιδοτήσεις στα σχολεία για τα παιδιά μας, κάποτε πρέπει να τα ξεπεράσουμε αυτά και να κατακτήσουμε την ενότητα. Αν μπω στη διαδικασία να σας πω τι δεν ψηφίσατε δεν θα τελειώσουμε σήμερα.  Τα όμβρια θα τα έχουμε πάντα. Σωστή η πρόταση για τους σεισμούς που λέει ο κ. Ασημάκης, αλλά να δούμε αν θα το ψηφίσετε όταν έρθει η πρόταση για τον προσεισμικό έλεγχο κτιρίων. Πάνω από το μισό του Τεχνικού μας προγράμματος είναι Αντώνης Τρίτσης. Πως θα μπορούσαμε να δημοπρατήσουμε τώρα τα έργα που μπήκαν πριν λίγες μέρες. Πώς να προλάβουμε. Σύντομα θα μηδενίσουμε τις καθυστερήσεις, γιατί ομαδοποιούμε. Έχουμε ήδη όφελος από τις ομαδοποιήσεις και αυτό θα το διπλασιάσουμε, αφού κάθε χρόνο δημοπρατούμε 2,5 ΣΑΤΑ, ενώ έχουμε και οικονομικό όφελος 250.000 ευρώ. Μπήκαν και led, έγινε διαγωνισμός καυσίμων για δυο χρόνια, ετοιμάζονται οι παιδικές χαρές και τρέχουν δεκάδες πράγματα μαζί. Έχουμε φτάσει σε σημείο σχεδόν κανένα κόμμα να μη δίνει χρίσμα με εξαίρεση τις έδρες νομών και τις περιφέρειες. Αν κάποιοι από εμάς περιμένουμε να μαντρώσουμε τα πρόβατα, τότε κάνουμε λάθος. Σχολίασε τα περί αντιπρότασης και τόνισε ότι πάντα χρειάζεται και όταν υπάρχει είναι αναγκασμένοι να τη συζητήσουν».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα νέα καθήκοντα του βουλευτή Φωκίδας υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση από τον πρόεδρο του κόμματός του. Αποκάλυψε ότι έγινε μια σύσκεψη με Επιμελητήρια και δήμους για το διαγώνιο άξονα, ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσει μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο προϋπολογισμός είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ανταποκρινόμαστε στα πάντα και σε ειδικές συνθήκες. Εγγυώμαι δε πως ό,τι και να προκύψει θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε. Αρκεί να σας πω ότι έχουν έρθει και χρήματα που δεν τα έχουμε βάλει μέσα γιατί δεν προλάβαμε», κατέληξε ο Δήμαρχος και κάλεσε δημόσια την αντιπολίτευση σε συνεργασία για άλλη μια φορά.

 

Τα υποψήφια έργα για κόψιμο

 

Στις δευτερολογίες από την πλευρά του κ. Φλώρου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα γίνουν «συμμέτοχοι», ενώ είπε πως δεν μίλησε ποτέ ο ίδιος για μαντριά και για πρόβατα. Ο κ. Ασημάκης αναρωτήθηκε αν τους θέλουν τυπολάτρες ή μη, υπενθυμίζοντας ότι οι προτάσεις που είχε καταθέσει καταψηφίτηκαν για τυπικούς λόγους. Αναρωτήθηκε δε, αν τους προετοιμάζει για απώλεια έργων, υπενθυμίζοντας τις εκλογές του 2014 που είχε κατέβει με τον κ. Καπεντζώνη και πανηγύριζαν τον παραλίμνιο και τις αποχετεύσεις που εν συνεχεία απεντάχθηκαν. Στις προτάσεις που είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση, οι οποίες είναι και πάμπολλες, αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Λάιος επικεφαλής της παράταξης. Θετικά σχολίασε το έργο των led, όπως και το Λιμενικό Ταμείο το οποίο χαρακτήρισε «εργαλείο». «Δεν μπορούμε όμως να τα απομονώσουμε και να δούμε το γενικότερο περιβάλλον που είναι η αποψίλωση των δήμων από υπηρεσίες με ευθύνη του κράτους, που τους μετατρέπει σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς. Απαιτούμε την πλήρη και απόλυτη χρηματοδότης των δήμων με την κάλυψη όλων των αναγκών του. Θέλουμε χρηματοδότηση από το κράτος για όλα τα έκτακτ συμβάντα και την πολιτική προστασία, έργα οδοποιίας, περιβαλλοντικά, δομές υγείας, παιδείας και καθετί που θα δίνει λύση σε προβλήματα των συνδημοτών μας», τόνισε ο κ. Λάιος.

 

Το δεξιόμετρο και η αλλαγή τροπαρίου

 

Ο κ. Ζέτος απάντησε ότι ο όποιος σύμβουλος παρίσταται σπανίως στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι λογικό να θεωρεί ότι λένε τα ίδια. Υποστήριξε πως η λέξη αναμόρφωση δεν είναι κακή. «Στο σπίτι μας κάνουμε περισσότερες από όσες κάνει ο δήμος. Η πρόεδρος καλά κάνει και σας διακόπτει. Σας προφυλάσσει να μην εκτεθείτε ακόμη περισσότερο. Παρακαλώ τον κ. Χασούρα  να συμπληρώσει κωδικό για την προμήθεια ενός δεξιόμετρου. Να το μηδενίζουμε σε κάθε συνεδρίαση για να μετράμε ποιος είναι πιο δεξιός από τον άλλο», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σταύρος Πολίτης τόνισε ότι «οι τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορεί να είναι ανέφικτες, ουτοπικές, ιδεατές, αλλά είναι τοποθετήσεις πολιτικές. Έχουν μια άλλη πολιτική αντίληψη. Σε συζητήσεις με συναδέλφους και με πολίτες κυριαρχεί η διαπίστωση ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κλάσεις ανώτερη σε σχέση με τη στάση των υπολοίπων παρατάξεων. Στη φύση μου είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος, σας εξηγώ κωδικό –κωδικό. Πολλές φορές σας ενημερώνω και για θέματα που δεν είστε ενήμεροι. Έχω δικαίωμα και το ξέρετε, να φέρω έκτακτη εισήγηση με μιάμιση σελίδα κωδικούς τελευταία στιγμή. Δεν το έκανα γιατί δεν περίμενα να πέσετε τόσο χαμηλά. Να κάνετε ολόκληρο θέμα γιατί δεν πήρατε μια μέρα νωρίτερα την εισήγηση. Σας προτρέπω να αλλάξετε λίγο το τροπάριο γιατί δεν θα έχουμε καλή συνέχεια. Δεν το λέω ως απειλή, αλλά θα σας αντιμετωπίσουμε και εμείς καχύποπτα, κάτι που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, τουλάχιστον από εμένα και την κυρία Πρόεδρο», είπε και τους κάλεσε σε καλή και παραγωγική συνεργασία.

Ο αντιδήμαρχος Μανώλης Μαυρομάτης εξήγησε πως κρίνονται όλοι από όλους. «Κρινόμαστε και μεταξύ μας, αλλά και από τους δημότες μας», είπε. Κάλεσε σε συνεργασία, σύμπνοια και ενότητα, την οποία όπως επεσήμανε απαιτούν οι ώρες ευθύνης που βιώνουμε και αναρωτήθηκε γιατί η αντιπολίτευση δεν φέρνει εναλλακτική πρόταση, εφόσον θεωρεί ότι κατανοεί καλύτερα τα προβλήματα.

 

«Έχουμε ψηφίσει πολλά και σας παρακαλούμε για λύσεις»

 

Στην τοποθέτησή του κ. Καγιάς επιτέθηκε στον κ. Πολίτη, τονίζοντας ότι οι απειλές δεν ταιριάζουν ούτε στο θεσμό, ούτε στο χαρακτήρα του. Υπενθύμισε τον τρόπο που είχε διεκδικήσει το Πολεοδομικό γραφείο, ζητώντας να γίνει ακόμη και αν γινόταν σε οποιαδήποτε δημοτική ενότητα, αλλά μίλησε και για τα έργα που έχουν υπερψηφίσει όλο αυτό το διάστημα.

Να βρίσκουν άλλες δικαιολογίες και να μην παραπληροφορούν τον κόσμο, κάλεσε το Δήμαρχο ο κ. Γκίκας και υπενθύμισε ότι τον πρώτο προϋπολογισμό τον ψήφισαν. «Σταματήστε να λέτε ότι φύγαμε για να μην αλλάξετε λάστιχα στα φορτηγά. Πώς να συναινέσουμε και να ψηφίσουμε προϋπολογισμό, όταν τα λέτε κατά πως σας βολεύει», είπε και κάλεσε το δήμαρχο να εκτελεστεί το έργο του βιολογικού στην Ερατεινή.

«Εμείς κάνουμε κινήσεις συνεργασίας. Ζητάμε στοιχεία, μας έχετε υποσχεθεί αν δούμε τα έργα και ακόμη περιμένουμε», τόνισε ο κ. Καλλιαμπέτσος.

Ξεκαθάρισε πως κάθε ενότητα παίρνει ό,τι της αναλογεί και δεν αδικείται καμιά ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φλέγγας και χαρακτήρισε ιδανικό τον προϋπολογισμό.

Για έλλειψη οράματος κατηγόρησε ο κ. Ασημάκη το Δήμαρχο, υποστηρίζοντας ότι περιμένει πότε θα τον πάρει τηλέφωνο ο «Χ» βουλευτής, ο «Ψ» υπουργός να τον παρακινήσει, αντί να διεκδικεί ο ίδιος.

Ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Παλασκώνης τόνισε ότι ο δήμαρχος βρίσκεται στο κέντρο, ο ίδιος στην κεντροδεξιά, αλλά μπορούν να συνεργάζονται και να βρίσκουν μια κοινή συνισταμένη. «Εγώ πάλι απορώ πως η άκρα δεξιά ακολουθεί την άκρα αριστερά. Δεν θέλετε σύγκλιση. Μήπως ψηφίσατε έκτακτες καταπτώσεις. Προς τιμήν του μόνο ο κ. Λάιος εξήγησε την κρισιμότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης», τόνισε.

Η ανεξάρτητη σύμβουλος κ. Καζανά εξήγησε πως ο δήμος δεν είναι Βουλή, δεν έχει ούτε κόμματα, ούτε χρώματα. «Νυχθημερόν προσπαθούσε η Οικονομική Υπηρεσία να ολοκληρώσει τον προϋπολογισμό και οφείλω να τους συγχαρώ», είπε και συμπλήρωσε πως όλοι κρίνονται.

Ο κ.Δρόσος στην τοποθέτησή του άσκησε αυστηρή κριτική στο Δήμαρχο υποστηρίζοντας ότι ενάμισι χρόνο δεν έχει λυθεί ούτε ένα πρόβλημα. «Τα κονδύλια για την παιδεία και τον πολιτισμό είναι αστεία. Πρέπει να επενδύσετε στο Δωρίδα 2021 και να ενισχύσετε τις ενισχύσεις προς τους συλλόγους. Επίσης πρέπει να φροντίσετε τους αγροτικούς δρόμους, ενώ δεν έχετε κάνει τίποτε για την αποχέτευση Λιδωρικίου», είπε.

 

Ο κ. Πολίτης κάλεσε τον κ. Γκίκα να μη ρίχνει σπέκουλα στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Στο καφενείο να λέτε ότι θέλετε. Το έργο θα γίνει και είμαστε μέσα με τα τσαρούχια», είπε ο κ. Πολίτης για το βιολογικό της Ερατεινής.

 

Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος κ.Καπεντζώνης αναφέρθηκε σε όλα τα πολύ σοβαρά θέματα που είχε καταψηφίσει η μειοψηφία, αλλά και σε όσα σχεδιάζονται και ετοιμάζονται να υλοποιηθούν. «Να δούμε πως λειτουργούν σχολεία, ιατρεία, κέντρα υγείας, πως γίνονται οι συντηρήσεις, οι καθαρισμοί και όλα τα υπόλοιπα. Τα σχολεία δεν έχουν καθηγητές και φθίνουν διαρκώς, αλλά εσείς θυμηθήκατε τη δεύτερη έξοδο ενός σχολείου. Για να δούμε πόσα από αυτά για τα οποία κόπτεστε τα έχετε ψηφίσει; Οι περισσότεροι δεν ψηφίσατε τα tablets, δεν ψηφίσατε τις επιχορηγήσεις για σχολεία. Φέραμε τις ράμπες ΑμεΑ, δεν τις ψηφίσατε. Οπότε μη σας πιάνει ο πόνος γιατί είναι υποκρισία. Τη δεξαμενή του Μόρνου δεν έπρεπε να την καθαρίσουμε; Λέτε «τίποτε». Δεν ψηφίσατε τα λάστιχα. Δεν ψηφίσατε τα τεστ. Ό,τι και να λέτε ξέρει ο κόσμος ότι δε θέλετε συνεργασία. Όσο για το διαγώνιο είναι προς τιμήν του βουλευτή κ. Μπούγα που το έχει πάρει πάνω του», κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…