Home Παραπολιτικά Ο δάκος, η παγίδα και τα δικόγραφα!
Παραπολιτικά - 21 Φεβρουαρίου, 2021

Ο δάκος, η παγίδα και τα δικόγραφα!

 Ο δάκος, η παγίδα και τα δικόγραφα!

 

Απίστευτα είναι όσα ακούστηκαν χθες κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου, τόσο κατά τη συζήτηση των ερωτήσεων του κ. Δρόσου Παρασκευά για τις μειώσεις κονδυλίων για τη δακοκτονία, όσο και για τον κόμβο της Τριταίας, με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δελμούζο να τον παρουσιάζει ως παντελώς άσχετο που δεν έχει πάρει καθόλου χαμπάρι το θέμα, αλλά και υποτιμητικά σχόλια για το μορφωτικό επίπεδο του συναδέλφου του. Ξεχώρισε όμως για τα μαθήματα πολιτικής ηθικής ο κ. Δελμούζος, καθώς στηλίτευσε τις …προσωπικές επιθέσεις!

 

Τάπωσε ο  Βουρδάνος τον Παρασκευά για τη δακοκτονία

 

«Έχουμε 55.000 εκμεταλλεύσεις και 13 εκ ελαιόδεντρα στη Στερεά», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικών στον κ. Παρασκευά απαντώντας για τις μειώσεις κονδυλίων της δακοκτονίας. Εκείνο όμως που δεν περίμενε ο περιφερεικαός σύμβουλος είναι η σύνδεση με το παρελθόν του. «Το ατόπημα έγινε επί εποχής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το ατόπημα έγινε επί υπουργεία του συμπατριώτη μας κ. Αποστόλου, όπου βρήκε πίστωση 2 εκ ευρώ για δακοκτονία και το μείωσε στο 1,4 εκ ε. Πιστεύω και εγώ ότι πρέπει να αυξηθούν οι πιστώσεις. Ο διαγωνισμός είναι διετής. Και φέτος θα γίνουν από τους ίδιους αναδόχους και στα ίδια ποσά. Η ΔΑΟΚ Φωκίδας είναι στις πρωτοπόρες για την καταπολέμηση του δάκου. Εφαρμόζουν μεθόδους που στη συνέχεια παίρνουν οι άλλες περιφέρειες. Με σύμβαση που έχουμε με το Πανεπιστήμιο μελετούν τα έντομα, για να δουν αν έχουμε μεταλλάξεις και αν γίνονται πιο ανθεκτικά», του είπε.

 

Κουίζ

 

Ο ίδιος ο κ. Παρασκευάς παραδέχτηκε ότι είναι ο σύμβουλος με τις περισσότερες παρεμβάσεις για τη δακοκτονία. Ξέρει κανείς γιατί; Ο ευρών κερδίζει μια δακοφωλιά!

 

Μομφή για το μορφωτικό του επίπεδο από Δελμούζο

 

Και σα να μην του έφτανε η τάπα από τον κ. Βουρδάνο, την «έφαγε» και από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δελμούζο, ο οποίος του θύμισε πως το 2020 που έγινε η σύμβαση ήταν περιφερειακός σύμβουλος. «Άρα πως μειώθηκε, που τα είδατε αυτά του είπε ο κ. Δελμούζος. Η δακοκτονία είναι δυναμικό πρόγραμμα που προσαρμόζεται σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και τις φυσικές ανάγκες, όπως αν έχουμε καρπό, αν έγινε ζημιά και λοιπά. Επιπλέον γίνεται ανακατανομή. Αν η Φθιώτιδα δεν έχει θέμα και η Φωκίδα έχει, παίρνει και τα χρήματα της Φθιώτιδας, του είπε. Τον προέτρεψε μάλιστα να πηγαίνει στο γραφείο του για διευκρινίσεις, ώστε να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Δεν περιορίστηκε εκεί όμως, καθώς σχολίασε και για το μορφωτικό επίπεδο του συναδέλφου του, λέγοντάς του να πάει μετά στον κ. Αναγνωστάκη να του εξηγήσει τι σημαίνει η λέξη «αμετροέπεια»!

 

Μαθήματα πολιτικής ηθικής;;;

 

«Οι αναληθείς και προσωπικές επιθέσεις κ.Παρασκευά πλήττουν αυτούς που τις κάνουν και όχι αυτούς που τις δέχονται», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δελμούζος για όσα ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος στην ερώτησή του για τον κόμβο της Τριταίας.

Να τον ακούσει ο κ. Παρασκευάς τον κ. Δελμούζο και να κάνει ότι και αυτός. Να βρίζει και να χυδαιολογεί για ανθρώπους που δεν είναι παρόντες και δε μπορούν να απαντήσουν. Όμως, όπως πολύ σωστά είπε στην προσωπική επίθεση και τη λάσπη, αυτός που καίγεται είναι αυτός που την κάνει! Έτσι είναι, μόνο που δεν το πιστεύει!

 

Τον έκανε «του αλατιού» για την Τριταία

 

Λυπάμαι πολύ για όσα γράφεται στην ερώτησή σας για τον κόμβο Τριταίας, λες και δεν ήσασταν στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κάνετε λες και ήρθατε από παρθενογένεση. Εσείς δεν ψηφίσατε τον κόμβο με την παράταξη Αποστόλου; Τι ζητάτε ευθύνες από εμένα; Δεν έχετε ιδέα ούτε σε ποια εταιρεία είμαι, ούτε ποια εταιρεία κάνει τον κόμβο. Όλοι ξέρουν ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2018 ήμουν στην IMERYS, όπου όταν ζήτησα να φύγω, η εταιρεία έθεσε ζήτημα να φύγει και ο αδελφός μου, ο οποίος έχασε τη δουλειά του χωρίς να διαμαρτυρηθεί και τον ευχαριστώ για αυτό. «Άνθρωπος της εταιρείας είστε εσείς που το ψηφίσατε και όχι εγώ. Τι είναι αυτά που λέτε, ΒΙΠΕΡ διαβάζετε κε Παρασκευά. Ο κόμβος της αντίπαλης εταιρείας, της Δελφοί – Δίστομο. Οι εταιρείες αυτές είναι αντίπαλες. Ήταν να μας εξαγοράσουν και δεν είχαν καλές σχέσεις», του είπε και αναρωτήθηκε για ποιο σχέδιο λέει. Είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη του 2015, της Δελφοί Δίστομο. Δεν έχω υπογράψει κανένα δικόγραφο της εταιρείας αυτής ποτέ.  Το 2017 και το 2018 υπογράφονται οι συμβάσεις για τις μελέτες.

Ο κ. Παρασκευάς αντέτεινε ότι δεν πήρε απάντηση για την Ιτέα και τον προειδοποίησε ότι συλλογικότητες της Ιτέας είναι στον Εισαγγελέα για να δούν πόσο νόμιμο είναι το έργο από τη στιγμή που υπογράφει τα δικόγραφα. «Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις», σας τις επιστρέφω του είπε.

Που είναι λοιπόν αυτά τα περιβόητα δικόγραφα. Ας τα δώσει στη δημοσιότητα, έστω και μέσα από τα μέσα των συνεργατών του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…