Home Δήμος Δωρίδας Ο Γ. Καπετζώνης επανεξελέγη στην ηγεσία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες
Δήμος Δωρίδας - 11 Δεκεμβρίου, 2019

Ο Γ. Καπετζώνης επανεξελέγη στην ηγεσία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λιδωρίκι Δήμου Δωρίδας, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λιδωρικίου, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Δήμους-Μέλη του Δικτύου από την Ελλάδα και την Κύπρο και πλήθος στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 
Με την έναρξη της Συνέλευσης, καλωσόρισε τα μέλη του Δικτύου ο Πρόεδρός του και Δήμαρχος Δωρίδας Γεώργιος Καπεντζώνης. Πρόεδρος της Συνέλευσης διετέλεσε η κ. Ελένη Λουκά, πρώην εκπρόσωπος του Δήμου Λάρνακας στο Δίκτυο και τέως Αντιπρόεδρος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου.
 
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του νέου μέλους του Δικτύου, Δήμου Ηράκλειας και της υπέροχης λίμνης Κερκίνης, από τους κ.κ Γεώργιο Κουτσάκη, Δήμαρχο Ηράκλειας και Δημήτριο Χαβαλέ, Αντιδήμαρχο Ηράκλειας.
 
Ξεχωριστή ήταν η παρουσίαση των μαθητών του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Λιδωρικίου, του περιβαλλοντικός προγράμματος με θέμα «Μία Λίμνη-Χίλιες εικόνες», όπου παρουσιάστηκαν τα φυσικά και τεχνητά χαρακτηριστικά των λιμνών Μόρνου, Λίμνης Πλαστήρα και Παμβώτιδας, η επίδρασης τους στο ανθρώπινο περιβάλλον καθώς και οι δυνατότητες ορθής εκμετάλλευσής τους από τον άνθρωπο.
 
O Πρόεδρος, παρουσίασε τις δράσεις του Δικτύου της τελευταίας πενταετίας καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων για το 2020 με όλα τα μέλη να αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε σε εγχώριο αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μελών της Συνέλευσης με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις επί ορισμένων δράσεων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών το επόμενο διάστημα.
 
Έπειτα στο πλαίσιο συζήτησης και ενημέρωσης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, εγκρίθηκαν ο οικονομικός ισολογισμός έτους 2019, η έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής έτους 2019 και ο οικονομικός Προϋπολογισμός έτους 2020. Επίσης όλα τα μέλη ενημερώθηκαν και ενέκριναν την τροποποίηση του Καταστατικού του Δικτύου.
 
Στη συνέχεια, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου. Μετά τη λήξη των αρχαιρεσιών, η νέα διοίκηση που προέκυψε έχει ως εξής:
 
ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019-2023:
 
Πρόεδρος:                Γεώργιος Καπεντζώνης – Δήμαρχος Δήμου Δωρίδος
Αντιπρόεδρος:          Παντελής Χειμωνίδης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λάρνακας
Γραμματέας:              Δημήτριος Σκορδόπουλος – Αντιδήμαρχος Δήμου Αγρινίου
Ταμίας:                        Ανδρέας Στεργίου – Δήμαρχος Δήμου Αργιθέας
 
Εκπρόσωπος Δικτύου Διεκδίκησης Αντισταθ/ κών Ωφελημάτων: :  Ιωάννης Μπουλές  – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπακτίας
Μέλος:                  Γεώργιος Κουτσάκης – Δήμαρχος Δήμου Ηράκλειας
Μέλος:                  Βασίλειος Βλέτσας – Αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών
Αναπληρ/ικό Μέλος:      Δημήτριος Ζάκης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερβίων
 
 
Η ΝΕΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019-2023:
 
Πρόεδρος:       Ιωάννα Καλημέρη – Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Θέρμου
Αντιπρόεδρος:   Βασίλειος Παπαβασιλείου  – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζηρού
Μέλος:          Βασίλειος Χριστόπουλος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αιγιαλείας
 
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή πραγματοποίησε την πρώτη Συνεδρίασή του, με πρώτη απόφαση τη συγκρότηση του σε Σώμα. Με το πέρας της Συνεδρίασης, τα νεοεκλεγέντα μέλη ευχήθηκαν για την ανάπτυξη μιας καρποφόρας συνεργασίας, προκειμένου να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να πραγματοποιηθούν οι δράσεις πάνω σε όλα τα καίρια ζητήματα που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση.
 
Η Συνέλευση σε συνδυασμό με την άρτια φιλοξενία και συμβολή του Δήμου Δωρίδας, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πόλη του Λιδωρικίου, τις φυσικές ομορφιές του ορεινού αλλά και παραθαλάσσιου Δήμου Δωρίδος καθώς και να περιηγηθούν στην πανέμορφη λίμνη του Μόρνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…