Home Συνεντεύξεις-Άρθρα Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δωρίδας κ. Γιώργος Γλυμίτσας σε συνέντευξή του δηλώνει: «Είναι νωρίς για τις φιλοδοξίες»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 18 Αυγούστου, 2020

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δωρίδας κ. Γιώργος Γλυμίτσας σε συνέντευξή του δηλώνει: «Είναι νωρίς για τις φιλοδοξίες»

 Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δωρίδας κ. Γιώργος Γλυμίτσας σε συνέντευξή του δηλώνει:

«Είναι νωρίς για τις φιλοδοξίες»

-Τονίζει ότι η συνεργασία της ομάδας είναι πολύ καλή και εξηγεί πως σε αυτό οφείλονται και τα θετικά αποτελέσματα στη διοίκηση της Δωρίδας.

-Εστιάζει στην ανάγκη ενίσχυσης όλων των υπηρεσιών με προσωπικό και κυρίως του τομέα καθαριότητας.

-«Κάθε πράγμα στον καιρό του» λέει με νόημα για την επόμενη μέρα του Δημάρχου κ. Καπεντζώνη.

 

Τις ελλείψεις της Δωρίδας σε προσωπικό, αλλά και τα θεαματικά αποτελέσματα που παράγει αναλύει σε συνέντευξή του στην ΩτΦ ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου κ. Γιώργος Γλυμίτσας.

«Όλες σχεδόν οι υπηρεσίες χρειάζονται προσωπικό πολύ περισσότερο όμως ο τομέας της καθαριότητας», τονίζει και εξηγεί ότι ο δήμος θα δουλέψει καλύτερα με το νέο οργανισμό και την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα.

Ειδικά δε, για την πρόσληψη του κ. Άνθη στη θέση του Γενικού Γραμματέα σχολιάζει πως «είναι μια πολιτική απόφαση του Δήμαρχου με ρίσκο που έφερε αντιδράσεις   στις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου και κυρίως  εσωστρέφεια στην παράταξη Φλώρου». Σε συσχέτιση με τη δική του συνεργασία με το Δήμαρχο υπενθυμίζει πως «το κόμμα δεν έδωσε χρίσμα και η εντολή του  ήταν οι συνεργασίες».

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας φάνηκε πως η Δωρίδα διαθέτει άριστα οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες. «Ο καλός συντονισμός και η εργατικότητα των υπάλληλων έφεραν τα αποτελέσματα αυτά», λέει ο κ. Γλυμίτσας.

Η ομόνοια και η ομοψυχία της ομάδας Καπεντζώνη έχει πολλές φορές αμφισβτηθεί. «Όλοι έχουμε φιλοδοξίες άλλα τέτοιες σκέψεις είναι νωρίς να γίνονται», τονίζει και ξεκαθαρίζει ότι «η συνεργασία της ομάδας είναι αρκετά καλή».

Αν και ο δήμος δεν εκλήθη σε  συνάντηση που προκάλεσε ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μπούγας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα, ο Αντιδήμαρχος θεωρεί ότι «η συνεργασία του  Βουλευτή με την Δημοτική αρχή  είναι εξαιρετική», ενώ εκτιμά ότι και τα μεγάλα έργα, χάρμοσκος, διαγώνιος και παραλίμνιος «είναι σε εξέλιξη, η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την  Περιφέρεια και προπαντός με τον Βουλευτή του Νομού συμμετέχει στην υλοποίηση αυτών».

«Κάθε πράγμα στον καιρό του», απαντά με νόημα αναφορικά με την επόμενη μέρα του Γιώργου Καπεντζώνη που ήδη αποτελεί θέμα συζήτησης.

 

Απόφαση με ρίσκο

 

ΩτΦ: Η ανεξαρτητοποίηση της κ. Καζανά και η συνεργασία του συζύγου της με τη Δημοτική Αρχή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Παρόμοια κατάσταση είχατε ζήσει και εσείς προεκλογικά όταν αποφασίσατε να αλλάξετε στρατόπεδο. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτή τη συνεργασία; Εγείρει ηθικό θέμα;

 

Γ.Γ.: Είναι μια πολιτική απόφαση του Δήμαρχου με ρίσκο που έφερε αντιδράσεις   στις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου και κυρίως  εσωστρέφεια στην παράταξη Φλώρου. Όσο αφορά εάν είναι ηθικό εσείς γνωρίζεται πολύ καλυτέρα από  έμενα ότι στην πολιτική όλα γίνονται.

  Η ανεξαρτητοποίηση η δίκια μου  έγινε προεκλογικά και όλοι γνωρίζουν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε, εγώ στρατόπεδο δεν άλλαξα,  το κόμμα να  σας υπενθυμίσω, δεν έδωσε χρίσμα και η εντολή του  ήταν οι συνεργασίες.

 

Απαιτείται στελέχωση και οργάνωση των υπηρεσιών

 

ΩτΦ: Από την έως τώρα ενασχόλησή σας με τη διοικητική δομή του δήμου, που εντοπίζετε τις μεγαλύτερες δυνατότητές του και σε ποιους τομείς χρειάζεται ενίσχυση;

 

Γ.Γ.: Το λίγο χρονικό διάστημα που είμαι Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, προσπάθησα και έλυσα αρκετά προβλήματα, χρειάζεται όμως, για την σωστή λειτουργία, στελέχωση και οργάνωση των υπηρεσιών, που κατά μεγάλο ποσοστό θα λυθεί με το νέο οργανόγραμμα και  την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα.

 Το επικοινωνιακό και οι δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου είναι οι  μεγαλύτερες δυνατότητες που έχει ο Δήμος αποτέλεσμα αυτών είναι  ο πολύ καλός συντονισμός η  προώθηση και υλοποίηση των μεγάλων έργων. Όπως είχα  τονίσει προεκλογικά  η καθημερινότητα είναι ένα στοίχημα που χρειάζεται πολύ δουλειά,  ενίσχυση από προσωπικό και μηχανήματα.

 

ΩτΦ: Αριθμητικά πόσο μόνιμο προσωπικό απαιτείται για να πετύχει ο δήμος πλήρη ανεξαρτησία και αυτοδιοίκηση και σε ποιες υπηρεσίες πρέπει να τοποθετηθούν;

 

Γ.Γ.: Όλες σχεδόν οι υπηρεσίες χρειάζονται προσωπικό πολύ περισσότερο όμως ο τομέας της καθαριότητας όπως ανέφερα με το νέο οργανόγραμμα θα λυθούν πολλά προβλήματα και εκεί θα φανεί πόσο μόνιμο προσωπικό απαιτείται για  γίνει  ο Δήμος πιο λειτουργικός.

 

Άψογος συντονισμός και εργατικότητα

 

ΩτΦ: Ο δήμος Δωρίδας την περίοδο της καραντίνας λειτούργησε άψογα και όχι μόνο στο κομμάτι των κοινωνικών δομών. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η απόδοση και γιατί  μπορεί να λειτουργεί μόνιμα ο δήμος έτσι;

 

Γ.Γ.: Πράγματι ο Δήμος σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης  λειτούργησε και λειτουργεί άψογα όσον αφορά τον κορονοϊο. Ο καλός συντονισμός και η εργατικότητα των υπάλληλων έφεραν τα αποτελέσματα αυτά.

 

ΩτΦ: Οι προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων αυτοδιοικητικών της παράταξής σας σε τι βαθμό εμποδίζουν τη συνεργασία της ομάδας σας;

 

 Γ.Γ.:  Όλοι έχουμε φιλοδοξίες άλλα τέτοιες σκέψεις είναι νωρίς να γίνονται.                               Νομίζω ότι η συνεργασία της ομάδας είναι αρκετά καλή  και  σκοπός όλων, είναι η καλή λειτουργία του Δήμου και η αντιμετώπιση των προβλημάτων των Δημοτών.

 

ΩτΦ: Η Δημοτική σας Αρχή, μέχρι στιγμής έχει τη στήριξη της κυβέρνησης για την υλοποίηση των πολύ μεγάλων έργων της περιοχής; Το ρωτώ γιατί ο διαγώνιος είναι «μη επιλέξιμος», ο παραλίμνιος δεν έχει ενταχθεί και το έργο στο Χάρμισκο προχωράει με βήματα χελώνας.

 

Γ.Γ.:   Όλα τα έργα που αναφέρετε είναι σε εξέλιξη, η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την  Περιφέρεια και προπαντός με τον Βουλευτή του Νομού συμμετέχει στην υλοποίηση αυτών.

 

Άριστη η συνεργασία του Δήμου με Περιφέρεια και Βουλευτή

 

ΩτΦ: Θα σας ζητήσω με πολύ μεγάλη καθυστέρηση να σχολιάσετε μια συνάντηση που έγινε στην Αθήνα το Φεβρουάριο στο γραφείο του υφυπουργού αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή και ο δήμος δεν εκλήθη, ενώ συμμετείχαν ακόμη και πρόεδροι κοινοτήτων. Πως το κρίνετε;

 

Γ.Γ.:  Ήταν μια πρωτοβουλία του βουλευτή και από ότι γνωρίζω η συνεργασία του  με την Δημοτική αρχή  είναι εξαιρετική και  η οποία συμμετέχει σε όλες τις κυβερνητικές συναντήσεις.

 

ΩτΦ: Είδαμε σε δυο έργα, τον κόμβο Μαλαμάτων και την παραλία Τολοφώνος, την Περιφερειακή Ενότητα σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, να νίπτει τας χείρας της. Πιστεύετε ότι υπάρχει η στήριξη και η συνεργασία που θα έπρεπε μεταξύ των δυο φορέων;

 

Γ.Γ.: Υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ περιφέρειας και Δήμου τα μεγάλα αυτά έργα όπως γνωρίζετε είναι της Περιφέρειας και ο Δήμος παρακολουθεί την πορεία και την εξέλιξη αυτών.

 

Αγαπώ τον τόπο μου

 

ΩτΦ: Γιατί συνεχίζετε τόσα χρόνια στο δήμο Δωρίδας και δεν επιδιώξατε κάποιο άλλο φορέα και αξίωμα;

 

Γ.Γ.: Πεποίθηση μου  είναι ότι πρέπει να βρίσκομαι δίπλα στα προβλήματα των Δημοτών της Δωρίδας αγαπώ τον τόπο μου και για  αυτό το λόγο συνεχίζω ακόμη και σήμερα στο Α βαθμό αυτοδιοίκησης. 

 

ΩτΦ: Γίνεται μεγάλη συζήτηση για την επόμενη μέρα του Γιώργου Καπεντζώνη. Όταν σας ρωτήσει ο δήμαρχος για το επόμενο βήμα του, τι θα του συστήσετε;

 

Γ.Γ.: Ο πρώτος χρόνος λήγει 31/08/2020,  απομένει αρκετός να εμπλακούμε σε τέτοιες συζητήσεις (κάθε πράγμα στον καιρό του!).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…