Home Δήμος Δελφών «Οι προϋπολογισμοί προκύπτουν από καθαρά επιστημονικά στοιχεία!»
Δήμος Δελφών - 26 Μαρτίου, 2021

«Οι προϋπολογισμοί προκύπτουν από καθαρά επιστημονικά στοιχεία!»

Διευκρινήσεις δίνει ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής σχετικά με την υπέρογκη αύξηση στους προϋπολογισμούς των έργων, ενώ παράλληλα τονίζει ότι έχει ενημερώσει τον περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, ευχόμενος ότι θα καταφέρει να τα χρηματοδοτήσει.
Τονίζει ότι οι προϋπολογισμοί των έργων προκύπτουν από καθαρά επιστημονικά κριτήρια και επισημαίνει ότι ενδεχόμενη  λάθος εκτίμηση των ποσοτήτων των υλικών ή των εργασιών θα έθετε σε κίνδυνο το έργο.

Αναλυτικά η απάντηση του κ Δημάρχου:

«Δεν ξέρω τι ταλέντα θεωρείτε ότι έχει ο Δήμος μας, πάντως ταλέντο πολλαπλασιασμού των χρημάτων δεν έχουμε!Μακάρι να είχαμε για να αυξήσουμε τα έσοδα μας…
Οι προϋπολογισμοί των έργων μας, προκύπτουν κάτω απο συγκεκριμένες διαδικασίες με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια σύνταξης μελετών. Τα κριτήρια που τηρούνται απο τους πολύ καλούς συναδέλφους και τη Δ/ ντρια Κα Πολυχρονοπουλου, που εργάζονται άκοπα και συχνά εκτός ωραρίου, προϋποθέτουν σχεδιασμό, διαστασιολόγηση, προμέτρηση και κοστολόγηση με βάση τα επίσημα τιμολόγια του κράτους. Ουδεμία παρέκκλιση δεν μπορεί να γίνει.
Τα έργα δημοπρατούνται και το ποσό της σύμβασης προκύπτει απο την μέγιστη δοθείσα έκπτωση.
Πιθανή μη συμπερίληψη των σωστών ποσοτήτων κατα τη φάση της κατασκευής, ή λάθος σχεδιασμός, θα έθετε σε κίνδυνο την εξέλιξη του έργου ή ακόμη και την ασφάλειά του. Ουδεμία δυνατότητα έχουμε για άσκοπη αύξηση προϋπολογισμού. Τα δυο έργα στα οποία αναφέρεστε έχουν μελετηθεί πλήρως, ειναι ώριμα, αφού έχουν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις (Σ.Α., Δασαρχειο, Κ.Λ.Π.) ενώ σύντομα το κλειστό της Ιτεας μαζί με το κολυμβητήριο, θα έχουν και την άδεια δόμησης.
Έχουμε ενημερώσει την Περιφέρεια για τους προϋπολογισμούς των έργων και την πρόσθετη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τη χρηματοδότησή τους», καταλήγει ο κ. Ταγκαλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…