Home Δήμος Δωρίδας Οι παρατάξεις Ασημάκη και Φλώρου για το ράλι Ακρόπολης ζήτησαν Να είναι παρούσα η Δωρίδα
Δήμος Δωρίδας - 7 Απριλίου, 2021

Οι παρατάξεις Ασημάκη και Φλώρου για το ράλι Ακρόπολης ζήτησαν Να είναι παρούσα η Δωρίδα

 Οι παρατάξεις Ασημάκη και Φλώρου για το ράλι Ακρόπολης ζήτησαν

Να είναι παρούσα η Δωρίδα

«Δεν αδυνατίζουμε την προσπάθεια της Περιφέρειας», έσπευσε να δηλώσει ο Δήμαρχος!

Μέρος των συμβούλων της πλειοψηφίας εκτίμησαν ότι περισσεύει το ψήφισμα!

 

 

Τη Δωρίδα παρούσα στη διοργάνωση του Rally Acropolis θέλουν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας, ωστόσο μόνο αυτές του κ. Ασημάκη και του κ. Φλώρου το έδειξαν εμπράκτως στηρίζοντας ψήφισμα για τη συμμετοχή της περιοχής, αν και έπεσαν σε «τοίχο» από την πλευρά του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπεντζώνη που το θεώρησε μη συνεπή στάση!

Στην εισήγησή του ο κ. Θάνος Ασημάκης τόνισε πως «το Rally Acropolis εκτάκτως φέτος μπήκε στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC λόγω πανδημίας, στη θέση του αντίστοιχου της Χιλής.  Ενός πρωταθλήματος με εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, αλλά  και πιστούς φιλάθλους που το ακολουθούν για να παρακολουθήσουν και δια ζώσης τους αγώνες.

Ιστορικά, τις εποχές της δόξας  του, το rally Acropolis, περιελάμβανε πολλές ειδικές διαδρομές στην περιοχή της Φωκίδας και ειδικά στο σημερινό δήμο Δωρίδος. Όπως οι περίφημες ειδικές διαδρομές Πενταγιού, Καρούτες, Συκιά, Αρτοτίνα, Διακόπι και πολλές άλλες. Ειδικές διαδρομές που με την οδική δυσκολία αλλά και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον συνέβαλαν στο να είναι σημαντικός αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Θεωρούμε λοιπόν πως για να χαρακτηριστεί πετυχημένος ο φετινός αγώνας Rally Acropolis  και να μπορούμε να διεκδικήσουμε σαν χώρα ξανά την ένταξη του σε πιο σταθερή βάση, πως πρέπει η Δωρίδα να είναι παρούσα με τις παραδοσιακές διαδρομές όπως και διαδρομές πέριξ την λίμνης Μόρνου, που θα αναδείξουν την ομορφιά της περιοχής αλλά και θα μπορούν να συνδυαστούν τουριστικά και πολιτιστικά με τα «200 χρόνια Επανάστασης».

Αιτούμαστε τη συμπερίληψη στο καλεντάρι του φετινού Rally Acropolis, των  παραδοσιακών ειδικών διαδρομών της Δωρίδας», όπως υποστήριξε.

 

Συμφώνησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάσος Φλώρος, τονίζοντας ότι η Δωρίδα πρέπει να είναι παρούσα με τις ιστορικές της διαδρομές. Τόνισε μάλιστα, πως το συγκεκριμένο ψήφισμα μπορεί να βοηθήσει τη διεκδίκηση του ράλι.

 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λάιος τόνισε πως ο τύπος και οι παρατάξεις δίνουν μεγάλη βάση στη διοργάνωση, επικαλούμενοι τα τουριστικά οφέλη. Παραλείπουν όμως ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, στην ουσία το κάνουν ως προωθητική ενέργεια και το δίνουν όπου πάρουν τα περισσότερα οφέλη. Υπενθύμισε μάλιστα ότι παλαιότερα η Φωκίδα συμμετείχε με την Ποτιδάνεια και τους Πενταγιούς. Η Ιτέα είχε επιλεγεί μια χρονιά για το σέρβις αλλά οι εταιρείες παραπονέθηκαν πως οι επιχειρηματίες τριπλασίασαν τα κόστη στην εστίαση. Η Φωκίδα δεν μπορεί να το διεκδικήσει και δεν πρέπει να προσφέρει περισσότερα από όσα θα πάρει.

 

Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καπεντζώνης υπενθύμισε πως παλαιότερα, επί Μπακογιάννη είχαν βάλει χρήματα, είχαν δώσει και συνέντευξη, αλλά τελικά δεν πέρασε από τη Δωρίδα. «Υπάρχει ο κίνδυνος σε κάθε ειδική διαδρομή να μπουν όροι που θα μας πετάνε έξω. Δεν θα καθορίσουμε εμείς που θα πάει. Προσπαθούμε να το φέρουμε κι εδώ, αλλά προέχει να πάει στην περιφέρεια και στην πρωτεύουσα της, τη Λαμία. Εμείς με τον περιφερειάρχη είπαμε ότι το προχωράμε και του επεσήμανα ότι την προηγούμενη φορά μείναμε εκτός. Δεν πρέπει να βγάζουμε προς τα έξω την εικόνα ότι μοιράζουμε τις διαδρομές που ακόμη δεν πήραμε. Δε θέλουμε να φανεί ότι εμείς αδυνατίζουμε την προσπάθεια της περιφέρειας.

Σε παρέμβασή της η πρόεδρος του σώματος  κ.Πένυ Σπυροπούλου τόνισε πως ο Δήμαρχος καταθέτει πρόταση σε τελείως διαφορετική βάση από αυτή που το έβαλε ο κ. Ασημάκης.

 

Ο κ. Ασημάκης διευκρινιστικά τόνισε πως ποτέ δεν έβαλαν το δίλημμα «η Δωρίδα ή κανένας», ούτε και πρότειναν συγκεκριμένο χωριό.  Ο κ. Φλώρος υποστήριξε πως εφόσον κατά βάση συμφωνούν, τότε πρέπει να βρεθεί κοινή βάση και το ψήφισμα να είναι ομόφωνο. Από την πλευρά του ο κ. Λάιος τόνισε πως όλη η διοργάνωση αυτή έχει να κάνει με το δούναι και λαβείν. Από τη στιγμή που δε μπορούμε να δώσουμε, τότε τι προσπαθούμε να πάρουμε», αναρωτήθηκε.

«Είναι προφανές πως η περιφέρεια κόπτεται να το φέρει στη Στερεά. Είναι επίσης προφανές πως οι ειδικές διαδρομές δεν είναι δική μας δουλειά. Δεν είναι εργαλείο, περισσότερο δείχνει σαν πίεση στον Περιφέρειάρχη», επεσήμανε η κ. Σπυροπούλου.

«Δε χρειάζεται και ένα ψήφισμα για κάθετί που κάνει ο δήμος και η Δημοτική Αρχή. Έχουμε ήδη συμφωνήσει με την περιφέρεια», τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Πολίτης.

«Με τη λογική αυτή να μην ξαναβάλουμε ψήφισμα. Θα γίνει νομοθετική παρέμβαση και για τους δασικούς χάρτες, οπότε, ούτε αυτό να μην πούμε. Εμείς το φέραμε ως υποστηρικτικό εργαλείο, δεν αμφισβητήσαμε ποτέ τις προθέσεις και τις ενέργειες του δημάρχου. Αν δε θέλετε μην το ψηφίσετε. Δε γίνεται όταν θέλετε τα ψηφίσματα να τα φέρνετε και όταν τα προτείνουν οι άλλοι να μην τα στηρίζετε», υποστήριξε ο κ. Ασημάκης.

«Λέω συνολικά όχι στο ψήφισμα. Είναι συνεπής στάση να πάμε και να πούμε τόσες διαδρομές, σε τόσα χωριά; Είναι σοβαρή στάση αυτή απέναντι στον Περιφερειάρχη; Δεν στηρίζω το ψήφισμα», τόνισε ο Δήμαρχος, ο οποίος δεν μεταπείστηκε, ούτε όταν πρότεινε ο κ. Ασημάκης να συνδιαμορφωθεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…