Home Παραπολιτικά Να δοξάζουν το Θεό που έχουμε αυτούς τους γιατρούς
Παραπολιτικά - 18 Ιανουαρίου, 2020

Να δοξάζουν το Θεό που έχουμε αυτούς τους γιατρούς

 Είναι νόμιμο; Τέλος!

 

Κάποιοι σχολιάζουν αρνητικά ότι τη μέρα που ο γενικός ιατρός του ιατρικού κέντρου Ιτέας δήλωσε ασθένεια και δεν πήγε στην εφημερία του, οι άλλοι γιατροί που ειδοποιήθηκαν δήλωναν επίσης ασθένεια και έδινε πιστοποιητικό ασθενείας ο ένας στον άλλο. Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι έτσι, αλλά και αν είναι ουδείς θα το παραδεχτεί. Θέλω όμως να δούμε δυο πράγματα για το κατά πόσο στέκει αυτή η δυσαρέσκεια που εκφράζεται.

Ο κ. Βουλγαράκης, κορυφαίος υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή είχε διαχωρίσει τις έννοιες του ηθικού και του νόμιμου, ενώ σήμερα πλέον σε μια πολιτική σκηνή πέρα για πέρα ανήθικη, έχουμε ξεχάσει και ξεπεράσει κάθε είδος ηθικής αναστολής και στεκόμαστε μόνο στο νόμιμο. Βάσει της οικείας νομοθεσίας ο εργαζόμενος που παρουσιάζει χαρτί γιατρού που επιβεβαιώνει ασθένεια, δικαιολογημένα δεν προσέρχεται στη δουλειά του, με όποιο τρόπο και αν το πήρε στα χέρια του. Μάλιστα, πολλές κυρίες και κύριοι στο δημόσιο αυτά τα κάνουν κάθε φορά που έχουν μανικιούρ – πεντικιούρ και τις οποίες αν και ασθενείς, τις πετυχαίνουμε στα κομμωτήρια. Οπότε, γιατί όλος αυτός ο κουρνιαχτός για τις εφημερίες, όταν ο νόμος δίνει αυτό το δικαίωμα.

 

Να δοξάζουν το Θεό που έχουμε αυτούς τους γιατρούς

 

Πέρα όμως και από το νόμο, γιατί είναι δύσκολο κάποιοι συνάδελφοι να αρρώστησαν παράλληλα. Στο σπίτι μου και ειδικά το χειμώνα με τις ιώσεις, όταν αρρωσταίνει ένας κολλάμε όλοι. Γιατί δεν μπορεί να συμβεί στους γιατρούς; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι ή έχουν ενισχυμένο ανοσοποιητικό, διαφορετικό από τους κοινούς θνητούς;

Ας αφήσουν τους γιατρούς στην ησυχία του. Εξάλλου στο νοσοκομείο αυτό οι γιατροί έχουν αποδείξει ότι είναι πρώτα από όλα άνθρωποι, σέβονται και τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και φροντίζουν πραγματικά τους ασθενείς τους. Που να δουν όλοι αυτοί που τους κρίνουν, τι γίνεται σε άλλα ΔΗΜΟΣΙΑ νοσοκομεία, που αν δεν πέσει προκαταβολικά το φακελάκι, δεν βάζουν τον ασθενή στο χειρουργείο.

Έντυπη έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…