Home Δήμος Δωρίδας Μπήκε επειγόντως για χειρουργείο στη χοληδόχο κύστη – Την έβγαλαν άρον – άρον χωρίς να κάνει χειρουργείο!
Δήμος Δωρίδας - 29 Νοεμβρίου, 2020

Μπήκε επειγόντως για χειρουργείο στη χοληδόχο κύστη – Την έβγαλαν άρον – άρον χωρίς να κάνει χειρουργείο!

Σκηνές που ακούμε στα δελτία ειδήσεων, αλλά νομίζουμε ότι είναι πολύ μακρυά από εμάς και δε μας αφορούν, έζησε πρόσφατα  η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας κ. Πένυ Σπυροπούλου στο νοσοκομείο του Ρίο.
Η γνωστή νομικός είχε το τελευταίο διάστημα πρόβλημα με τη χοληδόχο κύστη και απαιτήθηκε χειρουργείο με επείγουσα μάλιστα διαδικασία, καθώς η κατάστασή της είχε φτάσει στο απροχώρητο. Κανόνισε ,λοιπόν,  να εισαχθεί εσπευσμένα στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, όπως και έγινε τη Δευτέρα, για να υποβληθεί σε προεγχειρητικό έλεγχο  ώστε να γίνει εσπευσμένα την Τρίτη 24 Νοεμβρίου το χειρουργείο. Κάνει εισαγωγή, κάνει όλες τις εξετάσεις, μένει μέσα στο νοσοκομείο τη Δευτέρα και την Τρίτη όπως είναι φυσικό περιμένει να την πάρουν για τη χειρουργική αίθουσα. Φυσικά, έχει υποστεί όλη την προεγχειρητική ταλαιπωρία, το άγχος για το άγνωστο και το στρες που συνοδεύει πάντα μια δοκιμασία στην υγεία του καθενός μας. Μάλιστα, το χειρουργείο δεν αναβλήθηκε για την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αλλά για την επόμενη εβδομάδα, παρά τον κίνδυνο της περίπτωσης.
Αν και δεν ενημέρωσαν την ασθενή για το λόγο που ματαιώθηκε ένα επείγον χειρουργείο, η αλήθεια είναι πως αιτία αποτελούν οι διασωληνώσεις. Τα χειρουργεία πια είναι διαρκώς κατειλημμένα, ενώ πάντα πρέπει να μένει χώρος για ενδεχόμενο ατύχημα που θα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, άρα μια αίθουσα χειρουργική δεσμεύεται για επείγουσα κατάσταση.
Η κυβέρνηση παρότι γνώριζε τα όρια του υγειονομικού συστήματος άργησε πολύ να λάβει μέτρα στο δεύτερο κύμα, ίσως επειδή τα είχε λάβει υπερβολικά νωρίς στο πρώτο. Φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να μην έχει ελπίδα να ασχοληθεί μαζί με ασθενή που έχει κορωνοϊό κανένας γιατρός. Παρακαλάμε να έχουμε COVID 19 για να βρούμε γιατρό. Ήμαρτον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…