Home Παραπολιτικά Μια παρέμβαση για τις ανώφελες αναλύσεις στο πτώμα του τουρισμού
Παραπολιτικά - 3 Ιουλίου, 2020

Μια παρέμβαση για τις ανώφελες αναλύσεις στο πτώμα του τουρισμού

 Μια παρέμβαση για τις ανώφελες αναλύσεις στο πτώμα του τουρισμού

 

Για το   πρωτοσέλιδο άρθρο μας με αφορμή την επίσκεψη Κόνσολα δεχθήκαμε πάρα πολλά τηλέφωνα και μηνύματα, από συμπολίτες μας, επαγγελματίες του χώρου και αιρετούς που έχουν βαρεθεί τα μεγάλα και παχιά λόγια και τα μακροχρόνια σχέδια. Ανθρώπους που θέλουν το πλάνο της επόμενης μέρας και όχι το πλάνο της δεκαετίας!

Ανάμεσα στα μηνύματα που λάβαμε είναι και η αντίδραση του Μάκη Κυριανάκη, προέδρου της Αδελφότητας Λευκαδιτίου οποίος ήταν υποψήφιος πέρυσι στο πλευρό του σημερινού δημάρχου Δωρίδας. Τη δημοσιεύουμε μπας και αφυπνίσουμε λίγο τις κοιμισμένες συνειδήσεις των κεντρικών και τοπικών μας διοικούντες, που από ότι φάνηκε, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, βιώνουν παραδομένη στη μακαριότητά τους!

 

Αγαπητή κα Γιαννούλη, χαίρετε!!

Διάβασα σήμερα πολύ προσεκτικά το άρθρο σχετικά με τα συμπεράσματα του συνεδρίου που έγινε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Δελφών και θέλω να σας πώ ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!

Η διάλεξη που έλαβε χώρα στο Μουσείο δεν προσέφερε -κατ’εμέ – τα αναμενόμενα! Παρ’ ολο που τέτοιες μαζώξεις είναι επιθυμητές για να αναδεικνύονται προβλήματα,να προτείνονται λύσεις και να αναλαμβάνονται δράσεις! Και τα 3 μαζί!

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τους δύο Δήμους που δεν επιδεικνύουν γνήσια βούληση τόσα χρόνια (ιδιαίτερα αυτός της Δωρίδας, λιγότερο ο των Δελφών – βλέπε  νησίδες ενδιαφέροντος, πχ Ιτιά ), να γίνουν πράγματα, να καταστρώσουν ένα πλάνο σε βάθος έστω τετραετίας για την ανάπτυξη ενός ήπιου εναλλακτικού έστω μοντέλου τουρισμού για την Φωκίδα.

Ας μη μιλήσω για τον κο.Μπουρμά! Με πλάνα εκθέσεων δεν προχωράνε τα πράγματα . Αλλού πρέπει να μετατοπισθεί το βάρος προβολής του τόπου μας.

Το γενικό συμπέρασμα : ” όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει”!

Σας στέλνω επισυναπτόμενο ένα αρχείο -έτσι για να το έχετε – που αποτελεί αυτό που ήθελα να συζητήσουμε στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Δωρίδας ως ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ και μόνο (αν και όταν θα ετίθετο σε λειτουργία η επιτροπή). Πίσω από την κάθε σελίδα προφανώς θα υπήρχαν άλλες 10 ως σχέδιο δράσης. Δυστυχώς όπως γνωρίζετε, τίποτα δεν έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια και οι Δήμοι απλά προσπαθούν με εμβαλωματικές ενέργειες να αντιμετωπίσουν τη φετινή άσχημη χρονιά!

Ας είναι! Εγώ ,απλά, αποσύρθηκα ήσυχα από αυτή την εθελοντική “ενασχόληση υψηλής πολιτικής”, όταν περίπου πρό διετίας ήμουν μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Δωρίδος η οποία ουδέποτε συνεδρίασε!! Ελπίζω η Π.Ε Φωκίδος με Δελμούζο, Κοτσάνου και τους άλλους 3 περιφερειακούς συμβούλους, να αρπάξουν από κοινού τον ταύρο από τα κέρατα και να εκπονήσουν ένα στέρεο, υλοποιήσιμο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό στον τόπο μας.

Παρεμπιπτόντως – κλείνοντας – μου άρεσε πολύ η πρόταση των 2 διανυκτερεύσεων στους Δελφούς! Απλή, πρακτική και άκρως αποδοτική! Τέτοιες προτάσεις για δράση είναι το ζητούμενο και όχι μεγαλόστομες διακηρύξεις του τύπου “πολυκεντρική ανάπτυξη”.

Αυτά με σκιάζουν με την ασάφειά τους!!

Τα χαιρετίσματά μου!

Μάκης Κυριανάκης

Πρόεδρος Αδελφότητας Λευκαδιτίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…