Home Παραπολιτικά Μια θαυμάσια ιδέα για ίδρυση εταιρίας λαϊκής βάσης για ΑΠΕ
Παραπολιτικά - 5 Ιουνίου, 2020

Μια θαυμάσια ιδέα για ίδρυση εταιρίας λαϊκής βάσης για ΑΠΕ

 Μου το έλεγε τις προάλλες ο πρόεδρος της ΔΗΜ ΤΟ Δελφών κ Αργύρης Δεδούσης  και βρήκα θαυμάσια και προχωρημένη την ιδέα του.

“ Δυστυχώς, στην περιοχή μας δεν υπάρχουν πολιτικοί με ισχυρό αναπτυξιακό όραμα.  Αν ισχύει αυτό που έχουν ανακοινώσει   ότι η γερμανική εταιρία που τοποθέτησε  τις ανεμογεννήτριες στη Δεσφίνα θα καταβάλλει κάθε χρόνο ως αντισταθμιστικά κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ στο δήμο Δελφών  φαντάσου πόσα  θα κερδίζει η ίδια η εταιρία …. Γιατί λοιπόν ο δήμος  ή ακόμη και η Περιφέρεια  να μην συστήσουν μια εταιρία λαϊκής  βάσης για ΑΠΕ , να αγοράσουν οι ίδιοι μετοχές και ταυτόχρονα να δώσουν το δικαίωμα σε όσους πολίτες θέλουν να συμμετάσχουν;  Με αυτόν τον τρόπο τα  κέρδη  αντί να φεύγουν στη Γερμανία ή αλλού   θα παρέμεναν στον τόπο και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για αναπτυξιακούς σκοπούς»
Πραγματικά, μια θαυμάσια ιδέα που όμως – θα συμφωνήσω και εδώ- δεν υπάρχουν πολιτικοί με το Π κεφαλαίο για να την υλοποιήσουν.
Και για όσους βιαστούν να πουν ότι χρειάζονται πολλά κεφάλαια για αυτό θα πρέπει να του υπενθυμίσω το παράδειγμα της Σκύρου όπου οι Σκυριανοί ίδρυσαν εταιρία λαϊκής βάσης,  δανείστηκαν χρήματα από τράπεζα  και αγόρασαν ένα καράβι που εκτελεί το δρομολόγιο Κύμη –Σκύρος. Πέρα από τα κέρδη που είχαν ανα μετοχή έφεραν και την ανάπτυξη στον τόπο τους. Αλλά είπαμε , εδώ είναι Φωκίδα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…