Home Δήμος Δωρίδας Με μηνύσεις απειλεί τη μειοψηφία ο κ. Ι.Άνθης
Δήμος Δωρίδας - 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Με μηνύσεις απειλεί τη μειοψηφία ο κ. Ι.Άνθης

 Διαψεύδει την ανακοίνωση του Θάνου Ασημάκη ο νέος Γενικός Γραμματέας

Με μηνύσεις απειλεί τη μειοψηφία ο κ. Ι.Άνθης
-Διαψεύδει ότι  αμείβεται με 3500 ε το μήνα και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχτεί άλλες συκοφαντίες. 
 
 
 
Για δημιουργία “ψευδών εντυπώσεων” και “εκμετάλλευση του φλέγοντος προβλήματος της ανεργίας” εγκαλεί την παράταξη “Όραμα για τη Δωρίδα” ο νέος Γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Ιωάννης Ανθής με αφορμή την προ δεκαημέρου
ανακοίνωση του κ Ασημάκη Θάνου για την πρόσληψη προσωπικού μέσα από τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
«Η πρόταση είναι προσχηματική. Το σχετικό πρόγραμμα για την επιδότηση εργασίας ανέργων με επιδότηση του μισθού τους, το οποίο αφορά άτομα ηλικίας άνω
των 55 ετών, μέχρι πρότινος, δεν αφορούσε τους Δήμους.” Εξηγεί αρχικά ο κ Ανθής για να σημειώσει στη συνέχεια ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να
αξιοποιήσει τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που επιδοτούνται από 75% έως 90% και αφορούν τους Δήμους.
Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον σημείο της απάντησης είναι εκείνο που διαψεύδει ότι οι απολαβές τους είναι άνω των 3.500 ευρώ μηνιαίως σημειώνοντας ότι όλα αυτά είναι διαδόσεις και φήμες που σκοπό έχουν “να πλήξουν το όνομα, την τιμή και την υπόληψη του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, αλλά και της συζύγου του και δημοτικής συμβούλου, κας Καζανά.”
Μάλιστα , ο κ Ανθής στο τέλος της απάντησής του προειδοποιεί ότι όποιον συνεχίσει να διαδίδει τέτοιου είδους φήμες θα προβεί σε “κάθε νόμιμη ενέργεια για την
προάσπιση των δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης μας” εννοώντας , ξεκάθαρα, ότι θα κινηθεί δικαστικά. Στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας αναλυτικά σημειώνει τα ακόλουθα:
 
ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ
Σε απάντηση επί της όλως προσχηματικής «πρότασης» του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης και δη της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Όραμα για την Δωρίδα» – σχετικά με την δήθεν ολιγωρία του Δήμου καθώς και του Δημάρχου προσωπικά να αξιοποιήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ειδικών κατηγοριών προσωπικού επιδοτούμενου κατά 90%, αλλά και προς γνώση των λοιπών εκπροσώπων των αντιπολιτευτικών παρατάξεων, αναφέρουμε τα κάτωθι προς αποκατάσταση της αλήθειας και των όσων ανυπόστατων ισχυρισμών διαρρέονται, και ειδικότερα:
Αρχικά, ο ως άνω εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το σχετικό πρόγραμμα για την επιδότηση εργασίας ανέργων με επιδότηση του μισθού τους, το οποίο αφορά άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών, μέχρι πρότινος, δεν αφορούσε τους  Δήμους. Τα νέα ενισχυμένα προγράμματα επιδότησης της εργασίας νέων θέσεων για ανέργους με επιχορήγηση από 75% έως 90% για την ανωτέρω κατηγορία συμπολιτών μας, στα οποία μπορεί να ενταχθεί και ο Δήμος μας, ξεκίνησαν εντός του μηνός Αυγούστου 2020, κατόπιν ενημέρωσης του ΟΑΕΔ και τα οποία είναι ακόμα σε ισχύ. Επομένως, ουδεμία καθυστέρηση επέδειξε ο Δήμος και οι υπηρεσίες του ως προς την αξιοποίηση του προγράμματος το οποίο, αναλόγως των τρεχουσών αναγκών μας, προτιθέμεθα να αξιοποιήσουμε. Για τον λόγο αυτό, η ως άνω παράταξη αντί να προσηλώνεται στην στείρα και άστοχη αντιπολίτευση με απώτερο σκοπό την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, εκμεταλλευόμενη το φλέγον πρόβλημα της ανεργίας, καλό θα ήταν να συμβάλει με σύμπνοια στις προσπάθειες του Δήμου για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Εν συνεχεία, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της μομφής που εξαπέλυσε σε βάρος του Δημάρχου αλλά και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου ο ως άνω εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης αναφέρουμε ότι, δυνάμει του νόμου Ν. 4623/2019 αρθ. 15 (ΦΕΚ134 Α΄) και με απόφαση Δημάρχου, προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης και τοποθέτησης Γενικού Γραμματέα του Δήμου, ο οποίος, σύμφωνα με τα καθήκοντα που του ανατίθενται, επιφορτίζεται με τον συντονισμό των λειτουργιών του Δήμου και την εκτέλεση εργασιών με σκοπό την απρόσκοπτη και έγκαιρη ανταπόκριση των δημοτικών υπηρεσιών στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας και των συμπολιτών μας. Περαιτέρω δε, η συγκεκριμένη επιλογή του Δημάρχου είναι αναντίρρητα εύστοχη καθώς ο επιλεγείς Γενικός Γραμματέας, Ιωάννης Ανθής, είναι Αξιωματικός εν αποστρατεία, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, κι ως εκ τούτου έχει τόσο την ακαδημαϊκή εκπαίδευση όσο και τις τεχνικές γνώσεις ώστε να ανταποκριθεί επιτυχώς στα καθήκοντα που μόλις την 01-09-2020 ανέλαβε. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι εκ της ηλικίας του έχει την απαιτούμενη εμπειρία, και εκ της οικογενειακής του κατάστασης, καθότι τρίτεκνος, δύναται να αντιληφθεί τα προβλήματα των συμπολιτών μας και να εργαστεί για την επίλυσή τους. Οι δε φήμες περί αποδοχών του Γενικού Γραμματέα άνω των 3.500 ΕΥΡΩ μηνιαίως δεν αποτελούν παρά διαδόσεις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να εγείρει αρνητικά έναντι του Δήμου το κοινό αίσθημα και κυρίως να πλήξει το όνομα, την τιμή και την υπόληψη του ανωτέρω συμπολίτη μας και ήδη Γενικού Γραμματέα του Δήμου μας, αλλά και της συζύγου του και δημοτικής μας συμβούλου, κας Καζανά. Σημειωτέον ότι όλα τα κονδύλια που διατίθενται από τον Δήμο εγκρίνονται εκ των προτέρων αρμοδίως και δημοσιεύονται κατά τα προβλεπόμενα, ως οφείλουμε εκ του Νόμου.
Λαμβανομένων υπόψιν όλων των ανωτέρω, οιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί ότι η αντιπολίτευση ακόμα και σήμερα μετέρχεται παρωχημένων τακτικών λασπολογίας χάριν εντυπωσιασμού, παραβλέποντας τις ενέργειες του Δημάρχου και την ανεπιφύλακτη ανάληψη ευθύνης εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα να εργαστούν για την πρόοδο του Δήμου. Κατά συνέπεια, ουδόλως θα ανεχτούμε στο εξής να διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες που μόνο σκοπό έχουν να πλήξουν το όνομα και την υπόληψή μας αλλά και την κοινωνική και ηθική μας υπόσταση έναντι των συμπολιτών μας. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που διατυπωθούν εκ νέου ανυπόστατοι και δυσφημιστικοί σε βάρος μας ισχυρισμοί, είναι σαφές ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση της ηθικής  βλάβης μας.
 
Γεν. Γραμματέας Δήμου Δωρίδος
Ανθής Ιωάννης
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…