Home Πολιτικά - Φωκίδα Μετά από 4 μήνες απραξίας του Κ.Σκρέκα για Μόρνο και Χάρμισκο Επιστολή Ι.Μπούγα για να «ξεκολλήσει» η διαδικασία
Πολιτικά - Φωκίδα - 24 Ιουνίου, 2020

Μετά από 4 μήνες απραξίας του Κ.Σκρέκα για Μόρνο και Χάρμισκο Επιστολή Ι.Μπούγα για να «ξεκολλήσει» η διαδικασία

 Μετά από 4 μήνες απραξίας του Κ.Σκρέκα για Μόρνο και Χάρμισκο

Επιστολή Ι.Μπούγα για να «ξεκολλήσει» η διαδικασία

 

Μετά τη πάροδο τεσσάρων μηνών από την επίσκεψη του Βουλευτή Φωκίδας κ.Γιάννη Μπούγα με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Μόρνου στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και ενώ δεν υπήρξε πρόοδος, επανέρχεται με επιστολή του και ζητεί την άμεση διευθέτηση του ζητήματος για το έργο του Μόρνου, όπως και για το φράγμα Τολοφώνος.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Σε συνέχεια της συνάντησής μας στο γραφείο σας, την 17.02.2020, σχετικά με το «Εγγειοβελτιωτικό Έργο Πεδιάδας Μόρνου» και, παρά την δέσμευση των υπηρεσιακών παραγόντων ότι σε σύντομο διάστημα θα είχαμε την πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥπΑΑΤ αναφορικά με την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, που ήταν και είναι υποχρέωση του Υπουργείου, δυστυχώς ουδεμία πρόοδος επετεύχθη μέχρι σήμερα.

Επίσης, εκκρεμεί από την 20.09.2019 το ζήτημα των απαλλοτριώσεων για το αρδευτικό έργο «Ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση Χαρμίσκο και Αρδευτικού Δικτύου Π.Ε. Φωκίδας» της Δ.Ε. Τολοφώνας του Δήμου Δωρίδος, Π.Ε. Φωκίδας, για το οποίο υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι μέχρι τον Ιούνιο 2020 θα είχε τελεσφορήσει, ενώ με την υπ΄αριθμ. 12/29.04.2020 (ΦΕΚ 215/Δ/01.05.20209) Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου έγινε υπαγωγή του στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω, παρακαλώ όπως επιληφθείτε προσωπικά των ανωτέρω δύο ζητημάτων, ώστε να επιλυθούν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…