Home Δήμος Δελφών Μετά από συστάσεις της Εισαγγελίας στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σημεία σίτισης των αδέσποτων προτείνει το τοπικό
Δήμος Δελφών - 24 Ιουνίου, 2020

Μετά από συστάσεις της Εισαγγελίας στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σημεία σίτισης των αδέσποτων προτείνει το τοπικό

 Μετά από συστάσεις της Εισαγγελίας στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο

Σημεία σίτισης των αδέσποτων προτείνει το τοπικό

-Αντιδρούν έντονα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας που θεωρούν ότι δεν πρέπει να αλλάξουν οι θέσεις σίτισης.

 

 

Σάλος ξέσπασε χθες μέσω facebook, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Άμφισσας να τοποθετήσει ταϊστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα σε χώρους που θα προκαλούν τη μικρότερη δυνατή όχληση.

Η αντίδραση μελών της φιλοζωικής ήταν έντονη, κυρίως για τα σημεία σίτισης, ενώ αναμένεται και δημόσια τοποθέτηση της ομάδας, όπως ενημερωθήκαμε από την πρόεδρό της κ. Βασιλική Παναγιωτοπούλου.

 

Οι συστάσεις της Εισαγγελίας και το έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος

 

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ.Παναγιώτης Μερινόπουλος στην εισήγησή του με τίτλο «Γνωμοδότηση για το καθορισμό χώρων σίτισης αδέσποτων ζώων στη Κ. Άμφισσας», επικαλείται το υπ’ αρίθμ. 9996 10/06/2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας με θέμα : «Γνωμοδότηση Προέδρων και Συμβουλίων Κοινοτήτων για το καθορισμό χώρων σίτισης αδέσποτων ζώων», το οποίο όπως τόνισε, ζητεί από το τοπικό να προχωρήσουν σε καθορισμό χώρων σίτισης .

Μάλιστα στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται ότι έχουν ληφθεί υπόψη ο νόμος 4039/2012  άρθρο 9 παράγραφος 10 και 12. Με τον οποίο καθορίζεται ο τρόπος επαναφοράς των ζωών στο φυσικό περιβάλλον , τη πυκνότητα του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων ανά περιοχή , τα σημεία  που επιτρέπεται η επαναφορά κ.α.

Επιπλέον έχουν λάβει υπόψη το  νόμο 4555/ΦΕΚ Α΄133/19-07-2018 άρθρο 84 σε αντικατάσταση του άρθρου 83 του ν. 3852/2010 όπου στη παράγραφο 2 (η) προβλέπεται ότι «Ο Πρόεδρος ή το συμβούλιο της κοινότητας διατυπώνει γνώμη και προτάσεις για την περισυλλογή και εν γένει τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα»

Εκείνο όμως που βάρυνε ιδιαίτερα είναι η κλήση σε συζήτηση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Άμφισσας, των συστάσεων και των κατευθυντήριων οδηγιών που δόθηκαν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ.Χαρρίλαο Αγαπητό.

Επίσης στο σκεπτικό τονίζεται ότι ελήφθη υπόψη η γνώμη της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας  περί συνήθειας της περιοχής των αδέσποτων ζώων, την ευκολία της παροχής τροφής από φιλόζωους πολίτες κ.α.

Τέλος αναφέρεται στον έλεγχο των σημείων σίτισης με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Δηλαδή την τήρηση πρωτοκόλλου υγιεινής που διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και τη προστασία των αδέσποτων .

 

Οι χώροι που προτείνονται

 

Οι χώροι που αναφέρει το τοπικό συμβούλιο ως προτεινόμενους στη γνωμοδότησή του είναι οι κάτωθι:

1) Στο τέλος της οδού Δ. Ψαρρου (πίσω από το γήπεδο)

2) Στην προέκταση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως

 (παλιό δρόμο προς Αγ. Ευθυμία)

3) Στην οδό Σιμοπούλου στα παλιά σφαγεία της Άμφισσας

 (μετά τη γέφυρα)

4) Μετά τις εργατικές κατοικίες ΙΙ στη διασταύρωση για την Εκκλησία του Αγ. Κοσμά.

5) Πλησίον του Γρ. Κίνησης του Δήμου Δελφών

6) Στο χώρο πίσω από το Κέντρο Ημέρας

Προτείνουμε επίσης δράση η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί: η Κοινότητα μας σε συνεργασία με το Σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου και άλλους τοπικούς φορείς να βελτιώσει τα σημεία σίτισης με  τη δημιουργία σπιτιών και εγκαταστάσεων (ταΐστρες, ποτίστρες κ.α.)  σύμφωνα με τις υποδείξεις της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…