Home Δήμος Δωρίδας Και η ατυχία των Ρομά όπλο για προπαγάνδα! Οι κατώτεροι άνθρωποι και οι άθλιοι ρατσιστές της Δωρίδας!
Δήμος Δωρίδας - 23 Μαρτίου, 2021

Και η ατυχία των Ρομά όπλο για προπαγάνδα! Οι κατώτεροι άνθρωποι και οι άθλιοι ρατσιστές της Δωρίδας!

 Και η ατυχία των Ρομά όπλο για προπαγάνδα!

Οι κατώτεροι άνθρωποι και οι άθλιοι ρατσιστές της Δωρίδας!

 

Δεν υπάρχει πιο θλιβερή διαπίστωση από το να βλέπεις ανθρώπους που ήξερες ως προοδευτικούς να υποδουλώνονται στην τυφλή και στείρα αντιπολίτευση. Να γίνονται οπαδοί του δόγματος «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και να υποκινούν σε ενέργειες μίσους κατά συγκεκριμένης ομάδας συμπολιτών μας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά σε οικόπεδο που ζουν τρεις οικογένειες Ρομά. Το οικόπεδο είναι στα όρια του Τρικόρφου, ενώ οι οικισμοί Καστρακίου και Γρηγορήτικων είναι πολύ πιο κοντά σε απόσταση από το χώρο. Όλως τυχαίως όμως οι πιο κοντινοί οικισμοί δεν ενοχλούνται! Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φλέγγας μάλιστα επιβεβαιώνει ότι από τις κοντινές περιοχές δεν υπάρχει καμιά αντίδραση και μας προτρέπει να αναρωτηθούμε γιατί!

Ενοχλούνται όμως κάποιοι από το Τρίκορφο, που αν και γεωγραφικά και μόνο είναι  στα όριά του, με την πραγματική απόσταση από τον οικισμό να είναι 7 χιλ! Επιδίδονται μάλιστα σε θλιβερές διαπιστώσεις κάνοντας την ίδια την επιστήμη να γελάει μέχρι δακρύων. Διαπιστώσεις όπως «έτσι ζουν αυτοί»! Προφανώς στις βασικές αρχές της βιολογίας και της γενετικής δεν περιλαμβάνεται η διάκριση ανθρώπων ανάλογα με το φύλλο ή τη φυλή τους και αυτές οι φυλετικές διακρίσεις είναι εξαργυρωμένες με ποτάμια αίματος και καταδικασμένες στην συνείδηση της κοινωνίας! Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι οι Ρομά βάζουν φωτιά για να ζεσταθούν.

Ας ενημερώσει κάποιους αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες ότι οι Ρομά στην Άμφισσα είναι μέσα στον ελαιώνα, οι σκηνές και τα τσαντίρια είναι ανάμεσα σε αιωνόβιες ελιές. Ποτέ, μα ποτέ δεν έπιασε φωτιά κατά λάθος. Μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ήταν από τα σκουπίδια που συσσώρευε παράνομα ο δήμος λίγο πιο πέρα, στον βιολογικό!

Ο πρώην Δήμαρχος και Νομάρχης κ. Νίκος Φουσέκης συνήθιζε να λέει ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι Ρομά που δεν εντάσσονται στον κοινωνικό ιστό, αλλά τα προγράμματα ένταξης που είναι δομημένα λάθος. «Εμείς σε όσους καταφέραμε να δώσουμε δουλειά και να έχουν ένα σταθερό μεροκάματο, έπιασαν σπίτια και έστειλαν τα παιδιά τους σχολείο», έλεγε ο κ. Φουσέκης. Συμπλήρωνε μάλιστα ότι όλα αυτά τα εκατομμύρια των προγραμμάτων ένταξης αν είχαν πάει στην κατεύθυνση να τους εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο, θα είχε λήξει το θέμα.

Προφανώς δεν είναι επιλογή τους να μένουν σε σκηνές. Προφανέστατα αν είχαν ένα σπίτι θα άναβαν το καλοριφέρ. Δεν υπάρχει άνθρωπος, πολύ περισσότερο φυλή, που να έχει γραμμένη την κακουχία στο DNA του. Απεναντίας όλοι έχουμε φυσική ροπή στην καλοπέραση!

Το να διατυπώνονται δημόσια φράσεις όπως «πάρ’ τους από εκεί Δήμαρχε και πήγαινέ τους σε άλλο χώρο», δείχνουν ότι ο συντάκτης αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν σκουπίδια. Φυσικά, αυτές οι προτροπές δεν εντάσσονται και στα πλαίσια της καλής γειτονίας, καθώς επιχειρούν να πάρουν αυτούς τους ανθρώπους που οι ίδιοι θεωρούν όχληση και να τους μετακινήσουν στους γείτονες, κοινώς στο διπλανό χωριό.

Αναρωτιέμαι ειλικρινά, γιατί εφόσον θεωρούν τον καταυλισμό παράνομο δεν προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη; Αναρωτιέμαι ακόμη και αν πρέπει να λαμβάνουν δημοσιότητα έμμεσες ή άμεσες προτροπές σε βία και η στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων πληθυμού; Αναρωτιέμαι και αν συνειδητοποιούν ότι δείχνουν ασέβεια, τόσο προς την ίδια τη ζωή, όσο και προς το διπλανό χωριό που επιθυμούν να φορτώσουν αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πρόβλημα;

Τραγική ειρωνεία σε όλο αυτό τον παραλογισμό είναι η έντονη αντίδραση ανθρώπων που φέρονται να έχουν στην κατοχή τους οικόπεδα υγειονομικές βόμβες, τους οποίους ο δήμος από την εποχή του «καποδιστριακού» μέχρι και το καλοκαίρι του 2020 καλεί με αλλεπάλληλα έγγραφα να καθαρίσουν! Για σκέψου, αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε για βρωμιά!

 

Τα γεγονότα

 

Για το τι πραγματικά συνέβη μιλάει ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φλέγγας εξήγησε ότι η πυρκαγιά ήταν μια μικρή εστία που μάλλον προκλήθηκε από ξυλόσομπα που είχαν για να ζεσταθούν. «Δεν έγινε τίποτε στην πραγματικότητα, ούτε και επεκτάθηκε η φωτιά», εξηγεί.  Επιπλέον τονίζει ότι στο χώρο ζουν τρεις οικογένειες με τα παιδιά τους. Διευκρινίζει δε προς αποφυγή πάσας παρεξήγησης ότι ο χώρος είναι απολύτως αδειοδοτημένος και η κοινότητα των Ρομά διαβιεί νομίμως στο εν λόγω οικόπεδο!

Εξηγεί ότι η οικογένεια αυτή, στο κοντέινερ της οποίας προκλήθηκε η ζημιά, είναι εξαμελής και αποτελείται από  δυο γονείς και τέσσερα παιδιά.

Επίσης εξηγεί ότι ούτε μια μέρα δεν πρόκειται να μείνουν τα παιδιά στο κρύο και τη λάσπη. «Είναι ήδη σε σπίτι στο Ευπάλιο και θα μείνουν εκεί μέχρι να τους πάμε νέο κοντέινερ. Έχουμε ήδη τα κοντέινερ που θα διαθέσουμε. Τα έχουμε πάρει από το ΟΑΚΑ, μέσω του Διευθύνοντος συμβούλου κ. Χαλιορή», εξήγησε ο κ. Φλέγγας.

 

Οι ουσιαστικοί λόγοι για επικοδομητική αντιπολίτευση

 

Και ενώ θα περίμενε κανείς να δούμε δημοσιεύματα που να ασκούν τη μέγιστη πίεση, ώστε να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες και όχι σε σκηνές, είδαμε το αντίθετο. Περιμέναμε να δούμε δημοσιεύματα που να ασκούν δριμύτατη κριτική στο Δήμαρχο, που τους αφήνει να ζουν στις λάσπες. Να του απαιτούν οι δημότες να τους ενοικιάσει σπίτια και να φροντίσει τα παιδιά τους, να εξασφαλίσει ότι θα πάνε σχολείο και θα μορφωθούν. Αντ’ αυτού βλέπουμε να τον προτρέπουν να τους πετάξει σα σκουπίδια. Και μέσα σε αυτό το κλίμα θιασώτες αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί.

Το μόνο σίγουρο πια είναι ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κατήφορος για ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται αριστεροί και προοδευτικοί. Άνθρωποι που ευαγγελίζονται την ισότητα, την πρόοδο και την ευημερία, αλλά ταυτίζονται με το πιο μαύρο κομμάτι της κοινωνίας και το επιδοκιμάζουν τυφλωμένοι από μίσος.

Ο καθένας έχει να επιλέξει αν θέλει να είναι άνθρωπος ή υπάνθρωπος! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…