Home Δήμος Δωρίδας Θα νικήσουμε και σε αυτό τον αγώνα γιατί οι γυναίκες είναι στην πρώτη γραμμή
Δήμος Δωρίδας - 8 Μαρτίου, 2021

Θα νικήσουμε και σε αυτό τον αγώνα γιατί οι γυναίκες είναι στην πρώτη γραμμή

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιατί… στις 8 Μαρτίου του 1857 οι γυναίκες στη Νέα Υόρκη διαδήλωσαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας! 8 Μαρτίου 2021, ο Δήμος Δωρίδος τιμά τις γυναίκες σε κάθε γωνιά της γης για τον καθημερινό τους αγώνα.

Όπως σημειώνει η καΕλένη Βάκα, Δήμαρχος Χαλκιδέων και Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, «Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη γυναίκα, σε αυτή που εξυμνήθηκε μέσω της ποίησης και των τραγουδιών όσο κανένας άλλος, που αδικήθηκε, που χειραφετήθηκε και σήμερα αποτελεί σύμβολο  δύναμης και αντοχής, απέναντι στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να συνδυάζει καθημερινά».

Ο Δήμος Δωρίδος, στο πλαίσιο εορτασμού της ημέρας, στέλνει μήνυμα τιμής προς όλες τις γυναίκες, ως ένδειξη σεβασμού σε αυτά που έχουν προσφέρει, άλλοτε ως φανερές, κι άλλοτε ως αφανείς ηρωίδες. Σε κάθε ρόλο που έχουν, σε κάθε ρόλο που διεκδικούν ακόμα και σήμερα! Παρούσες στα μεγάλα, αλλά και στις λεπτομέρειες της ζωής που κάνουν τη διαφορά. Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους αναγνωρίζοντας την καθημερινή τους προσφορά, στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία, σε κάθε έκφανση της ζωής που η παρουσία τους για έναν κόσμο καλύτερο δεν είναι διαπραγματεύσιμη, αλλά  προαπαιτούμενο. Ήταν εκεί στην πορεία του χρόνου, σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας. Τις υμνούμε για το ρόλο τους, διακόσια χρόνια πριν, κατά την Ελληνική Επανάσταση, τις ενθαρρύνουμε να μιλήσουν, ακόμα και να φωνάξουν για όλα όσα έως σήμερα έχουν υποστεί μακριά από τα «φώτα», αναγνωρίζοντας το χρέος μας να είμαστε στο πλάι τους χωρίς αστερίσκους.

8 Μαρτίου 2021… φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στρέφει το βλέμμα όλων μας στο ρόλο που διαδραματίζουν στον αγώνα κατά του Covid-19.Γιατί και σε αυτό τον αγώνα οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, καθώς εκτός των άλλων αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης! Η νίκη μας κατά της πανδημίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από εκείνες. Και επειδή οι γυναίκες μπορούν… θα νικήσουμε και αυτή τη φορά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…