Home Δήμος Δωρίδας Η Τ.Κ. Κάμπου κάνει «έρανο» για να βρει νερό
Δήμος Δωρίδας - 15 Νοεμβρίου, 2016

Η Τ.Κ. Κάμπου κάνει «έρανο» για να βρει νερό

 Την ανάγκη διεύρυνσης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως προς αυτούς που μένουν σε άλλες πόλεις αλλά έρχονται τα καλοκαίρια και στις διακοπές στα πατρικά τους, συνειδητοποίησε φέτος το Τοπικό Συμβούλιο Κάμπου που κλήθηκε να εξυπηρετήσεις φέτος τους περισσότερους φιλοξενούμενους από κάθε άλλη φορά. 

Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν προβλήματα με την υδροδότηση, αφού οι διατιθέμενες ποσότητες δεν φτάνουν για τόσο μεγάλο αριθμό κατοίκων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού κ. Γιάννη Κορτέση ο Κάμπος σήμερα υδροδοτείται από δυο πηγές. Η μια είναι η πηγή του πλατάνου που στις αρχές Ιουνίου δίνει 105κυβικά το 24ωρο, τέλη Ιουλίου πέφτει στα 86 και το Δεκαπενταύγουστο δίνει μετά βίας 48. Η άλλη είναι η πηγή Κωστάκη που στις αρχές Ιουνίου δίνει 25 κυβικά το 24ωρο, τέλη Ιουλίου πέφτει στα 20 και το Δεκαπενταύγουστο δίνει μετά βίας 18. Το Δεκαπενταύγουστο που είναι και η περίοδος αιχμής, οι δυο πηγές δίνουν μαζί 66 κυβικά. 
«Το νερό αποθηκεύεται σε τρεις δεξαμενές χωρητικότητας 230 κυβικών. Με αυτό το απόθεμα προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Εννοείτε δε, ότι γίνονται ενημερωτικές ανακοινώσεις και εκκλήσεις για αυτοπεριορισμό της κατανάλωσης μόνο για οικιακή χρήση και όχι για άρδευση. Παρά την οικονομία στη χρήση του νερού, μετά το δεκαπενταύγουστο αναγκαστήκαμε να φέρουμε υδροφόρα για να ανταπεξέλθουμε. Κρατάμε όμως πάντα κάποια κυβικά για την προστασία της περιοχής σε περίπτωση πυρκαγιάς», λέει στην εφημερίδα μας ο κ. Κορτέσης.
Για την κάλυψη πάντως των αναγκών, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν μελέτη του ΙΓΜΕ προχωρώντας σε γεώτρηση. «Η δαπάνη διερευνητικής γεώτρησης με την απαραίτητη σωλήνωση θα ανέλθει στο ποσό των 12.000 ευρώ τουλάχιστον. Ωστόσο, κανένας φορέας δεν χρηματοδοτεί την έρευνα αυτή. Για αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να το κάνουμε με αυτοχρηματοδότηση», λέει ο κ. Κορτέσης. 
Ήδη έχουν συγκεντρώσει 6350 ευρώ και συνεχίζουν ακάθεκτοι, καθώς οι πιθανότητες να βρουν νερό αγγίζουν το 99%. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…