Home Συνεντεύξεις-Άρθρα Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γεωργία Καπαρέλη – Χαρίτου σε συνέντευξή της τονίζει: «Φιλοσοφία μου η διαρκής δημιουργική μαχητικότητα»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 9 Νοεμβρίου, 2018

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γεωργία Καπαρέλη – Χαρίτου σε συνέντευξή της τονίζει: «Φιλοσοφία μου η διαρκής δημιουργική μαχητικότητα»

 Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γεωργία Καπαρέλη – Χαρίτου σε συνέντευξή της τονίζει:

«Φιλοσοφία μου η διαρκής δημιουργική μαχητικότητα»

-Τι λέει για τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια, το Βουλευτή, το ενδεχόμενο πολιτικής συνύπαρξής της με την κ. Πιλάλα και το Λιμενικό Ταμείο.

-Τα μεγάλα προβλήματα της Ιτέας, τα έργα, τα οικονομικά του δήμου και η τουριστική προβολή. 

 

Επιζήμιους θεωρεί η δημοτική Σύμβουλος κ. Γεωργία Καπαρέλη – Χαρίτου σε συνέντευξή της, τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του Λιμενικού Ταμείου «με αποτέλεσμα να έχουμε δύο Δημοτικές Ενότητες να αντιπαλεύονται άνευ λόγου».

Για την κ Πιλάλα τονίζει ότι «η επιλογή μίας μοναχικής-αλαζονικής-προσωπικής  πορείας χωρίς θεατές δεν με ενδιαφέρει», δήλωση που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι δυο γυναίκες δε θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

Δεν είναι ικανοποιημένη με το παραγόμενο από την Περιφέρεια έργο στην Φωκίδα, καθώς όπως λέει «δεν ολοκληρώθηκε τίποτα».

Για το ρόλο του Βουλευτή Φωκίδας και των κυβερνητικών εξαγγελιών και υλοποίησης θεμάτων Νομού δεν μπαίνει στη διαδικασία να αναφερθεί, αφού, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «δεν έχω και  κάτι να επισημάνω. Η Φωκίδα δεν επωφελήθηκε σε τίποτα από τη διακυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ , με αποκορύφωμα την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας».

 

«Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας δεν αποδίδει έργο»

 

 

ΩτΦ: Είστε από τους πιο δραστήριους αυτοδιοικητικούς, ανεξαρτήτως φύλου και δημοτικής παράταξης και αυτό θα πρέπει να το πούμε. Δεν έχετε αισθανθεί κούραση όλο αυτό το διάστημα από την τόσο στενή παρακολούθηση των θεμάτων του δήμου;

 

Γ.Κ.Χ.: Η εμπλοκή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν συνειδητή επιλογή για  ενεργή συμμετοχή. Ενεργή συμμετοχή χωρίς συνεχή ενημέρωση δεν λογίζεται. Δεν υπάρχει η λέξη κούραση στο καθημερινό μου πρόγραμμα αλλά ο προγραμματισμός και η εκπλήρωση του καθήκοντος προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών μας. 

 

ΩτΦ: Κατά τη δική σας άποψη, ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ιτέας και πως πιστεύετε ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν;

 

Γ.Κ.Χ.: Τα σοβαρότερα προβλήματα της Δ.Ε Ιτέας είναι η αναβάθμιση EEΛ Ιτέας (βιολογικός), η αξιοποίηση του παραλιακού τόξου και η ανάπλασή του, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Κίρρας, το Σχέδιο πόλεως Κίρρας- που δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος κατά την τρέχουσα πενταετία-  η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και αντικατάσταση δικτύων Ύδρευσης Ιτέας.

Για να αντιμετωπιστούν τα μείζονα αναπτυξιακά θέματα χρειαζόταν μία συμπαγής ομάδα με τεχνογνωσία και καταμερισμό  εργασιών, παράλληλα με μία άριστα δομημένη Τεχνική Υπηρεσία , αντάξια του ονόματος του Δήμου Δελφών.

Δεν βοήθησαν οι επιλογές του Δημάρχου στο τιμόνι της νευραλγικής υπηρεσίας  αλλά και η πλειοψηφία των ειδικών συμβούλων , που είδαν την τοποθέτησή τους ως “καλή λύση” στο δύσκολο υφιστάμενο εργασιακό περιβάλλον που επικρατεί στην  ελεύθερη  αγορά.

Δεν υπήρχαν εντεταλμένοι διαχειριστές για τα τοπικά ζητήματα και λειτούργησε και λειτουργεί δυστυχώς ο «αυτόματος πιλότος».

 

ΩτΦ: α)Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας: Πως κρίνετε τη λειτουργία του;

β) Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών: Πως κρίνετε τους μέχρι τώρα χειρισμούς και την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα;

γ) Σε μια συνεδρίαση είχατε θέμα ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις για το θέμα της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων των λιμενικών εγκαταστάσεων Ιτέας στο δήμο Δελφών. Ο κ. Ταγκαλής απουσίαζε, αλλά είχε στείλει επιστολή στην ΩτΦ λαμβάνοντας σαφή θέση. Ο κ. Μανανάς που τον εκπροσωπούσε δεν άρθρωσε διαφορετική άποψη. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση ο κ. Ταγκαλής τάχθηκε καθαρά υπέρ ενός νομικού προσώπου. Γιατί υπήρξε αυτός ο διπολισμός; Επηρεάζεστε τελικά από την παρουσία κοινού;

 

Γ.Κ.Χ.: Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας δεν αποδίδει έργο και οι διοικήσεις του δεν επεδίωξαν τα τελευταία χρόνια να αναλάβουν καμία ευθύνη, αντίθετα ως απλοί διαχειριστές «κρύφτηκαν» στην έλλειψη προσωπικού για να αποποιούνται των ευθυνών τους.

Οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζονται  επιζήμιοι, με αποτέλεσμα να έχουμε δύο (2) Δημοτικές Ενότητες να αντιπαλεύονται άνευ λόγου.

Αυτό συνέβη, διότι η κατάσταση ξέφυγε αυτοδιοικητικά από την ασυγκράτητη προσωπική προβολή της πρώην Αντιδημάρχου  Ιτέας, την εμμονή της να αναλάβει και την Προεδρεία αυτού, αφού είχε τακτοποιήσει  πρωτίστως «τα του δημοτικού οίκου της».

Πολλές ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί υποσχέσεων του Βουλευτή Φωκίδας στην ίδια, στη συνέχεια η επίσημη θέση της δημοτικής αρχής περί της προσπάθειας δημιουργίας  και δεύτερου νομικού προσώπου , παρά την υφιστάμενη  νομοθεσία που θέτει σαφείς περιορισμούς.

Εμείς ως αντιπολίτευση δεν αντιμετωπίσαμε  κακοπροαίρετα τα λεχθέντα του Δημάρχου, που συνομιλούσε με τους υπευθύνους του Υπουργείων περί του ενδεχομένου νομοθετικής παρέμβασης και δημιουργίας και δεύτερου νομικού προσώπου, και συναινέσαμε μαζί με τον επικεφαλής μας κ. Π. Ταγκαλή να το προσπαθήσει ο Δήμαρχος. 

Έπονται μετά οι αντιδράσεις , η απόκρυψη της σχετικής αλληλογραφίας από το Δήμαρχο ,που αδυνατεί για πολλούς μήνες να επαναφέρει στην τάξη τους Αντιδημάρχους του.

Έως εκείνη τη στιγμή το όργανο διοίκησης της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας  συμφωνεί  με τις εισηγήσεις  του Δημάρχου , που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις  γνωμοδοτήσεις του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας.

 Θεωρώ, ότι ποτέ δεν επιχειρήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου μία ειλικρινής διαβούλευση μεταξύ των μελών των δύο (2)  Δημοτικών Ενοτήτων Ιτέας και Γαλαξιδίου για το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου και την παροχή εγγυήσεων  για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτών , με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινωθεί επικίνδυνα.

Η παράταξή μας και ο Π.Ταγκαλής  πίστωσε χρόνο στο Δήμαρχο για περαιτέρω ενέργειες αλλά ο ίδιος εξαπάτησε τους δημοτικούς συμβούλους. Η πορεία πλέον ήταν μη αναστρέψιμη για πολλές συμπεριφορές και θα τολμήσω να πω και μονόδρομος.

Ο κ.Π.Ταγκαλής -ως ήρεμη αυτοδιοικητική δύναμη-  αποσαφήνισε πλήρως την εισήγηση του Δημάρχου στην επίμαχη συνεδρίαση που περιέργως ο Δήμαρχος απουσίαζε και ουσιαστικά υπερψηφίστηκε αυτό που από την πρώτη στιγμή όφειλε να εισηγηθεί η δημοτική αρχή, περί της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του Λιμενικού ταμείου Φωκίδος , στο Δημοτικό Λιμενικό ταμείο με έδρα την Ιτέα. Αυτά ορίζει η νομοθεσία  περί ύπαρξης ενός νομικού προσώπου, απλά κάποιοι προσπάθησαν λαϊκίστικα να επωφεληθούν , αλλά τελικά εισέπραξαν το προϊόν του λαϊκισμού τους.

Η αποτυχία της διαχείρισης του θέματος του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου έχουν αποκλειστικά υπαίτιους πρωταγωνιστές, το Δήμαρχο Δελφών και την πρώην Αντιδήμαρχο Ιτέας με τους βλαπτικούς χειρισμούς τους για το Δήμο Δελφών.

Η ύπαρξη του κοινού στην επίμαχη συνεδρίαση εννοείται και δεν μας επηρέασε για την τελική έκβαση  του θέματος ,  κυρία Γιαννούλη, απλά δεν μπορούσε να συνεχιστεί η παρωδία της ύπαρξης μίας υποτιθέμενης εισήγησης περί διατήρησης και των δύο (2) δημοτικών λιμενικών ταμείων που δεν βασίζεται σε καμία νομοθεσία  παρά μόνο σε προφορικές διαβεβαιώσεις κάποιων υπευθύνων και πολιτικών, που δεν εξαργυρώνονται  όμως,  σε νομοθετική ρύθμιση.

 

«Επιβαρύνθηκε κατά κεφαλήν ο δημότης για να χρηματοδοτούνται εκδηλώσεις  τοπικού   ενδιαφέροντος»

 

ΩτΦ: Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το δήμο διαχρονικά, είναι τα οικονομικά του. Εκεί, η Δημοτική αρχή, με τη βοήθεια των δυο τελευταίων κυβερνήσεων έχει κάνει σημαντικά βήματα. Τελικά κατά την άποψή σας, τι δεν πήγαινε καλά τα προηγούμενα χρόνια και αντιμετώπιζε ο δήμος αυτά τα δυσθεώρητα, για το ύψος του, χρέη;

 

Γ.Κ.Χ.: Ο Δήμος Δελφών από την πρώτη καλλικρατική  περίοδο και όχι όπως αναφέρατε με τη βοήθεια των δύο τελευταίων κυβερνήσεων,  εντάχθηκε στο πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τα οφειλόμενα λοιπόν αποπληρώθηκαν μισά από την προηγούμενη δημοτική θητεία και τα υπόλοιπα μισά από την παρούσα.

Επομένως για ποια διαχείριση μιλάμε;

Η ειδοποιός διαφορά όμως είναι ότι, την τρέχουσα πενταετία  επί δημαρχίας Παναγιωτόπουλου αυξήθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη , δηλαδή επιβαρύνθηκε κατά κεφαλήν ο δημότης για να χρηματοδοτούνται εκδηλώσεις  τοπικού   ενδιαφέροντος, πανηγυράκια,  χωρίς περαιτέρω  επένδυση στους εναλλακτικούς τρόπους τουριστικού ενδιαφέροντος που διαθέτει η Φωκική γη. Δεν δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις ανάδειξης  των ιστορικών σημείων και των τουριστικών αξιοθέατων,   δεν προτάθηκε καμία νέα τουριστική διαδρομή στο Δήμο μας. Επίσης δεν  προωθήθηκε κανένα νέο έντυπο τουριστικής διαφήμισης του Δήμου Δελφών, παρά  μόνο ότι υπήρχε ως παρακαταθήκη . Αντίθετα  οργανώθηκαν «εκδρομικές εξορμήσεις»  για τη συμπλήρωση του τουριστικού πλάνου του Δήμου.

Αντίθετα πρωταρχική επιλογή ήταν για το Δήμαρχο, η χρηματοδότηση της εφημεριδούλας με τα έργα επί ημερών Παναγιωτοπούλου : «Νέα από το  Δήμο Δελφών».

Άραγε ποια καινοτόμα δράση και ποια έργα έχουν να ανακοινώνουν , πλην της χιονοστιβάδας ανεξαρτητοποιήσεων, αποχωρήσεων δημοτικών συμβούλων, Προέδρων και  τοπικών συμβούλων. Προβληματισμός-σκεπτικισμός για τη μη αναστρέψιμη πορεία της δημοτικής αρχής , δεν σημειώνεται.

 

ΩτΦ: Ο τομέας των έργων, είναι ένας τομέας που «πονάει» πολύ, στις παρούσες συνθήκες. Εσείς, ως αντιπολίτευση, θεωρείτε ότι έχετε τηρήσει τη σωστή στάση. Και το λέω αυτό, γιατί σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας κ. Άρης Αγγελόπουλος, σας κατηγόρησε για το έργο της πυρασφάλειας στο σχολείο της Κίρρας.

 

Γ.Κ.Χ.: Καταρχήν ο τομέας  των έργων είναι ανύπαρκτος , η Τεχνική Υπηρεσία πλήρως διαλυμένη. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, ο Δήμαρχος διέλυσε την υπηρεσία, στοχοποίησε υπαλλήλους για τη δική του ανικανότητα και άλλαξε  δύο (2)  Διευθυντές   και φυσικά όλα τα στελέχη  της ανωτέρω υπηρεσίας δεν επιθυμούν να αναλάβουν θέση ευθύνης. Διερωτάται κανείς  γιατί παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, μόνο επί θητείας  Παναγιωτόπουλου;

 Επίσης ο κ. Αγγελόπουλος δεν αναφέρθηκε στην παράθεση των απόψεών του ειδικά στην πυρασφάλεια του σχολείου της Κίρρας , αλλά στη στάση μελών της αντιπολίτευσης που δηλώνουν αρνητική θέση στο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής.

Εμείς εξ αρχής καταψηφίσαμε επί συνόλου το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής και, ως μάντης Κάλχας, γνωρίζαμε ότι δεν θα υλοποιηθεί τίποτα σχεδόν από τις προεκλογικές κορόνες. Δεν το πίστεψαν, δεν το οργάνωσαν  και πρακτικά αδυνατούν να το υλοποιήσουν   οι εμπνευστές του. Συνεχείς απεντάξεις… .

 Θα σας θυμίσω, όμως, αφού αναφερθήκατε στον τόπο κατοικίας μου την Κίρρα, ότι επί προηγούμενης θητείας, που ήμουν επίσης μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης,  δεν διστάσαμε να διαφωνήσουμε γόνιμα και εντός της δημοτικής παράταξής μου για την εξασφάλιση  μείζονος σημασίας παρεμβάσεων  στο Δημοτικό σχολείο Κίρρας  που χρόνιζαν  ποσού 13.000,00 ευρώ και τη διαμόρφωση του γειτονικού αρχαιολογικού χώρου του «Νεωρείου» ποσού 25.000,00 ευρώ, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος.

Η δική μου φιλοσοφία περί διαχείρισης των θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης  εστιάζεται στη διαρκή δημιουργική μαχητικότητα με απόψεις και επιχειρήματα προς όφελος των δημοτών και όχι στην υιοθεσία του ρόλου αυλοκόλακα και χειροκροτητή του Δημάρχου.

 

ΩτΦ: Σας έχω δει πολλές φορές να επιρρίπτετε ευθύνες για διάφορα θέματα στην π.αντιδήμαρχο κ. Λιάνα Πιλάλα. Μιας που πλησιάζουν εκλογές, θα μπορούσατε να συνυπάρξετε στο ίδιο ψηφοδέλτιο;

 

Γ.Κ.Χ.: Η άποψή μου είναι ότι η πρώην Αντιδήμαρχος με τις πράξεις και τις παραλείψεις της «διέλυσε» τη Δ.Ε Ιτέας. Επί θητείας της δεν επεδίωξε καμία συνεργασία όχι μόνο με την αντιπολίτευση,  αλλά και με τα μέλη της συμπολίτευσης. Αρνείται κανείς ότι επί θητείας της  ανεξαρτητοποιήθηκαν με τη στάση της οι τοπικοί σύμβουλοι της Ιτέας και μηδενίστηκε η συνεργασία με τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης; H επιλογή μίας μοναχικής-αλαζονικής-προσωπικής  πορείας χωρίς θεατές δεν με ενδιαφέρει, επιλέγω συνειδητά να συμμετέχω σε ομάδες συνεργασίας , ομάδες που θα εγγυηθούν προοπτική ανάπτυξης και δημιουργικότητα. Ο,τιδήποτε άλλο με αφήνει παντελώς αδιάφορη. Θεωρώ ότι σας απάντησα , αποσαφηνίζοντας το έναυσμα των επιλογών μου.

 

ΩτΦ:  Η Δημοτική Αρχή έχει εξαντλήσει τους συμβούλους στη Ιτέα και όρισε αντιδήμαρχο τον κ. Αναγνωστόπουλο από τους Δελφούς. Πως κρίνετε τις επιδόσεις του και αν τελικά οι αντιδήμαρχοι πρέπει να είναι χωρικοί;

 

Γ.Κ.Χ.: Η Δημοτική αρχή δεν εξάντλησε τους συμβούλους της στην Ιτέα, αφού ο κ. Α. Μάνιος θεωρητικά ακόμη και τώρα δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί ή αποχωρήσει. Επομένως, θα μπορούσε να δοκιμαστεί κι αυτός. Όμως η αυτοκαταστροφική διάθεση του target group της Δημοτικής αρχής με φανερή την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, διέλυσε τα πάντα. Ο κ. Λ. Αναγνωστόπουλος είναι ένας σοβαρός αυτοδιοικητικός με διάθεση καλής συνεργασίας και προσπαθεί  όσο του το επιτρέπουν οι πολλαπλές ιδιότητές του. Οι προθέσεις του είναι καλές αλλά ένας «κούκος …δεν φέρνει την Άνοιξη στην Ιτέα».

Βεβαίως, και πρέπει να υπάρχουν χωρικοί Αντιδήμαρχοι, άτομα από την τοπική κοινωνία που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλο άλλων δημοτικών ενοτήτων θα εξαντλούν τα αποθέματά τους στην υλοποίηση των οραμάτων τους για μία καλύτερη πόλη , μία σύγχρονη πόλη, πηγή ζωής.

Δεν ενστερνίζομαι την άποψη ότι  δημοτικοί σύμβουλοι άλλων δημοτικών  ενοτήτων θα μπορούσαν να καταβάλλουν την κορωνίδα των δυνατοτήτων τους  για την προαγωγή πολιτισμού και ανάδειξη θεμάτων καθημερινότητας,  άλλων περιοχών από αυτές που κατοικούν.

 

«Δεν με ικανοποιεί καθόλου η απόδοση της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας»

 

ΩτΦ: Κοιτάζοντας αυτή τη θητεία επί συνόλου, θέλω να μου πείτε αν σας ικανοποιεί η αντιμετώπιση που είχε η Ιτέα από την Περιφέρεια, από την κυβέρνηση και από το Βουλευτή;

 

Γ.Κ.Χ.: Επί συνόλου θητείας δεν με ικανοποιεί καθόλου η απόδοση της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας. Δεν ολοκληρώθηκε τίποτα. Σ’ αυτό το σημείο θα επισημάνω ότι παρακολουθώ από πολύ κοντά τη συνδρομή της Περιφέρειας σε  όμορους Δήμους άλλων  Περιφερειακών  Ενοτήτων  και το πλήθος των προγραμματικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί. Αυτό σημαίνει έντονη κινητικότητα, διάθεση για δράση και από τις δύο πλευρές , για την προαγωγή και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η συνεργασία όμως της  Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας  και του Δήμου Δελφών  χαρακτηρίζεται  ανεπαρκής και υστερεί σε καθαρά τοπικό επίπεδο.

Φωτεινή εξαίρεση στα ανωτέρω  αποτελεί η καθολική χρηματοδότηση του Ειδικού Δημοτικού Άμφισσας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και «σέρνεται» στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Μία αξιόλογη πρωτοβουλία του αειμνήστου Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μίχου και του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη για κτιριακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Νομού, αλλά….

Για το ρόλο του Βουλευτή Φωκίδας και των κυβερνητικών εξαγγελιών και υλοποίησης θεμάτων Νομού δεν θα αναφερθώ καθόλου , γιατί δεν έχω και  κάτι να επισημάνω. Η Φωκίδα δεν επωφελήθηκε σε τίποτα από τη διακυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ , με αποκορύφωμα την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας , το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής, την υποβάθμιση της οφθαλμολογικής, επίσης, και την ταλαιπωρία κι επιβάρυνση των κατοίκων με τις συνεχείς διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία.

 

ΩτΦ: Πληροφορούμαστε ότι θα είστε ξανά υποψήφια. Ωστόσο, μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω, με οποιονδήποτε επικεφαλής;

 

Γ.Κ.Χ.: Θεωρώ πρώιμο κάθε συζήτηση για τις ερχόμενες εκλογές και αυτό διότι,  θα καθοριστεί από τις υποψηφιότητες που θα εκδηλωθούν, τη στελέχωση των ψηφοδελτίων και τη δυναμική παρουσίαση, με προοπτική την «επόμενη μέρα».

Εάν τελικά ανταποκριθώ θετικά, θα είναι σε ένα καινοτόμο κάλεσμα με νέους ανθρώπους με τεχνογνωσία ,  χωρίς εξαρτήσεις , αλαζονικές τάσεις και χάραξη προσωπικών διαδρομών.  Άλλωστε για αρκετούς από εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι αυτοσκοπός , αλλά δημιουργική έκφραση της κοινωνίας των πολιτών.

 

ΩτΦ: Είτε το Μάιο, είτε το Σεπτέμβριο, μέσα στο 2019 θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές. Ποια ονόματα αποτελούν για εσάς το καλύτερο ψηφοδέλτιο για τη ΝΔ;

 

Γ.Κ.Χ.: Η Νέα Δημοκρατία στη Φωκίδα διαθέτει εφεδρείες, ανθρώπους καταξιωμένους στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο. Επιθυμώ, η στελέχωση του ψηφοδελτίου να γίνει με  γνώμονα την πραγματική ενασχόληση ομάδας με τα θέματα της Φωκίδας που χρονίζουν και όχι με άτομα που επιδιώκουν εξασφάλιση επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης ,θεωρώ, ότι όταν έρθει και η ώρα της Φωκίδας κρίνοντας  συμπεριφορές, την πολιτική πορεία του καθενός και αξιολογώντας πρόσωπα αναλόγως  προς όφελος της «πολύπαθης Φωκίδας», που μετρά πολυάριθμες μελέτες;;  σε κάποια συρτάρια διαφόρων γραφείων!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…