Home Δήμος Δωρίδας Η δεύτερη ευκαιρία του Γ.Καπεντζώνη
Δήμος Δωρίδας - 2 Σεπτεμβρίου, 2014

Η δεύτερη ευκαιρία του Γ.Καπεντζώνη

 Η δεύτερη ευκαιρία του Γ.Καπεντζώνη

Τα παθήματα έγιναν μαθήματα; Ίδωμεν!

 

 Το θέμα δημοσιεύτηκε στο φύλλο 2019/2-9-2014 της εφημερίδας “Η Ώρα της Φωκίδας”

Η δεύτερη ευκαιρία του Δημάρχου Δωρίδας κ Γιώργου Καπεντζώνη και κατ’ επέκταση της περιοχής να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές που δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν την πρώτη θητεία, ξεκίνησε μόλις χθες.

Ο κ. Καπεντζώνης αξιολογήθηκε θετικά στις εκλογές του Μαΐου, παίρνοντας το εισιτήριο από τον πρώτο γύρο μάλιστα. Αυτό βέβαια, μπορεί να αποδειχθεί και τραγικό, αν κάποια μέλη της παράταξής του το ερμηνεύσουν αλαζονικά. Ο κόσμος της Δωρίδας αξιολόγησε θετικά την πορεία του και την υποψηφιότητά του έναντι των συνυποψηφίων του και ουσιαστικά με την εμπιστοσύνη του στο συνδυασμό του ζητάει περισσότερη και πιο σκληρή και επίπονη προσπάθεια, ώστε η Δωρίδα να γίνει ένας ανεξάρτητος και αυτάρκης δήμος.

Στο ενεργητικό του από την πρώτη θητεία έχει επιτυχίες έχει όμως και βαριές ήττες, όπως στον τομέα των έργων. Στα θετικά του πιστώνεται σίγουρα την προσπάθεια που καταβλήθηκε στον τομέα της καθημερινότητας, την άρτια Οικονομική υπηρεσία που έχει  δήμος, την διοικητική σύσταση και λειτουργία του νέου δήμου, αλλά και τη βελτίωση της εικόνας πολλών χωριών της περιοχής. Σίγουρα δε μπόρεσε να κάνει όλα όσα ενδεχομένως ήθελε, αλλά και κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κατά την πρώτη θητεία του ήταν ανεπαρκής.

Στα αρνητικά του είναι η κακή πορεία των έργων, αλλά και οι απεντάξεις μεγάλων έργων υποδομών, όπως ο παραλίμνιος αγωγός και οι βιολογικοί. Ο κ. Καπεντζώνης δεν ήταν και δυστυχώς συνέχισε την ίδια τακτική με την απένταξη του παραλίμνιου, όσο διεκδικητικός θα έπρεπε και όσο επιβάλλει η γενικότερη κατάσταση στη χώρα.

Επίσης, δεν είχε καλή αίσθηση των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των συνεργατών του, με αποτέλεσμα να δούμε, σε κάποιες περιπτώσεις με σοβαρές και ανεπανόρθωτες επιπτώσεις, τον λάθος άνθρωπο στη λάθος θέση την πιο κρίσιμη ώρα!

Με τη δεύτερη αυτή θητεία ο ίδιος δείχνει να έχει εντοπίσει τις αδυναμίες του, να έχει μάθει από τα λάθη που έγιναν –και δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν σε ένα δήμο σαν τη Δωρίδα στην πρώτη εφαρμογή των συνενώσεων.

Αυτή η θητεία, που μόλις χθες ξεκίνησε, θα είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για το πολιτικό μέλλον του ίδιου του Δημάρχου, αλλά και για την περιοχή. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή κατάφερε μέσα στη λαίλαπα της κρίσης και των μέτρων που τσάκισαν τα πάντα να έχει ένα εξαιρετικό ταμείο. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει ένα βήμα παραπάνω. Αλλά αν δεν γίνει τώρα, δε θα γίνει ποτέ. Η περιοχή είναι μοναδικού κάλλους και πρέπει να αναδειχθεί. Και για να γίνει αυτό χρειάζονται έργα υποδομής, αναπτυξιακά και σωστός σχεδιασμός από μια ομάδα που θα «πετάει». Αν η ομάδα σέρνεται, θα έχει χαθεί μια μοναδική ευκαιρία και ίσως το τρένο για πάντα!

Να επισημάνουμε ότι και ο ίδιο ο Δήμαρχος πρέπει ν’ αλλάξει στάση και να γίνει πολύ πιο διεκδικητικός, πολύ πιο πιεστικός. Για παράδειγμα, σε παροχή εξηγήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον παραλίμνιο είπε ότι συζητούν να αλλάξουν το έργο και θέλουμε να το περάσουμε στο νέο ΕΣΠΑ. Αυτά έπρεπε να είναι ληγμένα πριν την απένταξή του. Θα έπρεπε να έχει γίνει η διορθωτική μελέτη και αν έχει ολοκληρωθεί πριν το έργο περάσει γέφυρα και θα έπρεπε να έχει περάσει στο νέο ΕΣΠΑ πριν απενταχθεί!

Τέλος να αναφέρουμε ότι ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος της μειοψηφίας και ειδικά της μείζονος, η οποία λόγω αριθμητικής υπεροχής θα κληθεί να σηκώσει και το βάρος της κριτικής και του ελέγχου της πλειοψηφίας.

 

*Η Ώρα της Φωκίδας εύχεται στην νέα Δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο καλή επιτυχία, κουράγιο και δύναμη για να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα καθήκοντα που ανέλαβαν.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…