Home Δήμος Δελφών Ελέγχθηκε η Αρχιτεκτονική μελέτη για την οικία Πανουργιά: Για οριστική ένταξη θα προχωρήσει το έργο από το δήμο Δελφών
Δήμος Δελφών - 18 Μαρτίου, 2013

Ελέγχθηκε η Αρχιτεκτονική μελέτη για την οικία Πανουργιά: Για οριστική ένταξη θα προχωρήσει το έργο από το δήμο Δελφών

Συνάντηση με αρχιτέκτονες του υπουργείου Πολιτισμού είχε ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης την Πέμπτη το απόγευμα, για το κτίριο της οικίας Πανουργιά όπου ελέγχθηκε η Αρχιτεκτονική μελέτη για την αποκατάσταση του κτιρίου.
Η μελέτη έγινε με ίδια μέσα του δήμου και στοχεύει στη μετατροπή της οικίας Πανουργιά σε κέντρο ιστορικής ενημέρωσης των δρόμων του 1821. Το έργο έχει προένταξη στο πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων και μετά την έγκριση της μελέτης θα προχωρήσει η οριστική του ένταξη. Έχει προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που θα γίνουν για τους δρόμους του ’21, πρότζεκτ που έχει προετοιμάσει η αντιδήμαρχος κ. Μάρω Γουργουρή μέσα από την επιτροπή Τουρισμού του δήμου. Το πρόγραμμα αφορά την «αναβίωση» των μεγάλων σταθμών της επανάστασης του 1821 στα μέρη μας και συνδέεται με τα έργα στη Χάρμαινα, τη δημιουργία και λειτουργία του κέντρου, αλλά και φυσικά το Χάνι της Γραβιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…