Home Δήμος Δελφών Έτοιμος ο δήμος Δελφών για έργο 250.000 ευρώ από ΣΑΤΑ για το ΕΠΑΛ
Δήμος Δελφών - 18 Μαρτίου, 2013

Έτοιμος ο δήμος Δελφών για έργο 250.000 ευρώ από ΣΑΤΑ για το ΕΠΑΛ

Συνάντηση με τους Διευθυντές του ΕΠΑΛ κ. Παπαδήμα και του 1ου ΣΕΚ κ. Αναγνώστου χθες ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανάγκες του σχολείου.

Στη συνάντηση που έγινε με δυο μέρες καθυστέρηση λόγω απουσίας του Δημάρχου και επαφών με υπουργεία και υπηρεσίες σε άλλες περιοχές, αποφασίστηκε άμεσα, την ερχόμενη εβδομάδα μηχανικοί του δήμου με συνεργείο εργατών ν’ επισκεφθούν το κτίριο όπου θα σκάψουν και θ’ αφαιρέσουν τ’ επιχρίσματα για ν’ ανακαλύψουν αν υπάρχει ζημιά στο φέροντα οργανισμό της νότιας πτέρυγας του σχολείου. Αυτό είναι βεβαίως και το μεγάλο ζητούμενο, καθώς αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι των μηχανικών που το έχουν δει έως τώρα, θα πρέπει να απαγορευθεί η χρήση της προσωρινά και μέχρι την αποκατάστασή της. Αυτό θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα χωρητικότητας, καθώς ενδέχεται να μην αφορά μόνο την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αλλά ολόκληρη την πτέρυγα, αφού η Πολεοδομία στο πόρισμά της κάνει λόγο για γενικότερες καθιζήσεις.
«Πρέπει οπωσδήποτε να διαπιστώσουμε άμεσα αν έχει πρόβλημα στατικότητας ο φέρων οργανισμός, διότι στην περίπτωση αυτή αλλάζουν τα δεδομένα και αφενός θα πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται, αφετέρου διαφοροποιούνται και τα οικονομικά μεγέθη για την αποκατάστασή του», τόνισε ο Δήμαρχος στην εφημερίδα μας.
Επίσης, μας πληροφόρησε ότι σκοπεύουν άμεσα να πάρουν τα πιο επείγοντα προς αποκατάσταση κομμάτια των δυο μελετών (ΟΣΚ και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ) και να προχωρήσουν σε εργολαβία που θα αφορά αντικαταστάσεις κουφωμάτων και αποκατάσταση της στέγης και των υδρορροών. «Αυτό που φαίνεται ν’ επείγει είναι η θωράκιση του εξωτερικού κελύφους του κτιρίου», τόνισε και μας είπε ότι το έργο που θα προκύψει από τη σύνθεση τμημάτων των δυο μελετών θα έχει συνολικό προϋπολογισμό περί τις 250.000 ευρώ, τα οποία θα εξοικονομηθούν από τη Σχολική ΣΑΤΑ και τη ΣΑΤΑ του δήμου. Εξήγησε όμως ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να διαλυθεί η εργολαβία με τον κ. Θύμιο Ξηρό, καθώς ακόμη και αν υπήρχαν τα χρήματα από τον ΟΣΚ, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει το έργο, αφού είναι με προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΟΣΚ και Νομαρχίας.
Ήδη την Πέμπτη επισκέφθηκε το χώρο ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και τεχνικός όπου και έγινε η προετοιμασία για την αντικατάσταση του ενός παραθύρου στην αίθουσα κομμωτών που πλημμυρίζει και έχει πρασινίσει ο τοίχος από τη μούχλα, καθώς τα νερά τρέχουν ποτάμι.
Ωστόσο, το σχολείο δε χρειάζεται μερεμέτια, αλλά γερές και σοβαρές επισκευές, αν βέβαια δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας. Με τις 250.000 ευρώ που μπορεί να διαθέσει ο Δήμος σίγουρα δεν θ’ εκσυγχρονιστεί απόλυτα, θα ξεπεράσει όμως τα πολύ μεγάλα προβλήματά του, τα οποία είναι στις στέγες, στις υδρορροές και στα κουφώματα, από τα οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα υγρασίας.
Με όπλο τις ερωτήσεις των τριών Βουλευτών, δυο του ΚΚΕ και της Βουλευτού Φωκίδας, ο Δήμαρχος σε συνεργασία με την κ. Μανδρέκα μπορούν να πιέσουν το υπουργείο και να ζητήσουν έκτακτη χρηματοδότηση, μιας που υπάρχει πραγματικά μεγάλο πρόβλημα. Κάτι που ο κ. Φουσέκης είναι διατεθειμένος να κάνει και μάλιστα, αμέσως μόλις διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα στο φέροντα οργανισμό.
Τέλος να σημειώσουμε ότι και οι δυο Διευθυντές από την πλευρά τους έχουν ενεργοποιηθεί με όλες τους τις δυνάμεις, προσπαθώντας αφενός να πληροφορήσουν για την κατάσταση του σχολείου και αφετέρου να διεκδικηθεί δυναμικά η αποκατάστασή του. Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει είναι η ενημέρωση όλων των κομμάτων και των Βουλευτών Φθιώτιδας και Βοιωτίας, στους οποίους απεστάλη ενημερωτικό υλικό.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…