Home Δήμος Δωρίδας «Εγώ ήμουν ο στόχος!»
Δήμος Δωρίδας - 29 Ιουλίου, 2019

«Εγώ ήμουν ο στόχος!»

 Για την τραυματική εμπειρία που έζησε προεκλογικά, όταν στοχοποιήθηκε από την παράταξη Φλώρου, μιλάει ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Δωρίδας κ. Γιώργος Γλυμίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΩτΦ. 

Παράλληλα μιλάει για τους στόχους του, τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, αλλά και τις ευκαιρίες της νέας περιόδου. 
  

ΩτΦ: Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και τα πνεύματα ηρέμησαν, αλλά εσείς είστε ο άνθρωπος που δέχτηκε τις μεγαλύτερες επιθέσεις. Βρεθήκατε στο στόχαστρο της παράταξης Φλώρου και γίνατε το πρόσωπο των εκλογών. Πως το βιώσατε όλο αυτό;

Γ.Γ.:    Πράγματι οι εκλογές τελείωσαν, πιστεύω  τα πνεύματα ηρέμησαν!!
Εγώ ήμουν ο στόχος!  και ειδικά από συναδέλφους που ήμασταν στην ίδια παράταξη,     ήταν μια άσχημη εμπειρία που  το επίπεδο έπεσε τόσο χαμηλά στην Δωρίδα. Όσο για τον Κύριο Φλώρο και την παράταξη του  μόνος του επέλεξε να είναι υποψήφιος  καθώς  κανένας δεν του το επέβαλε αλλά ούτε   το κόμμα του έδωσε  χρίσμα. Ο καθένας έκανε τις επιλογές του και κρίθηκε στις εκλογές.


ΩτΦ: Θεωρείτε δικαιολογημένο τον κουρνιαχτό που σήκωσε η υποψηφιότητά σας προεκλογικά;

Γ.Γ.:   Θεωρώ ναι , εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος να πάει σε άλλη παράταξη φάνηκε πρωτόγνωρο για την τοπική κοινωνία .  Προσωπικά  δεν είχα πρόταση από την παράταξη Φλώρου,  πρόταση συνεργασίας υπήρξε από τον Κο Καπεντζωνη .                   Ολοι γνώριζαν ότι ο νυν Δήμαρχος ηγείτο μιας ανεξάρτητης παράταξης που  η πλειοψηφία προήρχετο από τον χώρο της δεξιάς .


ΩτΦ: Πως βλέπετε το γεγονός ότι δεν μπήκαν σημαντικά αυτοδιοικητικά στελέχη στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Γ.Γ.:   Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα  για τις τοπικές κοινωνίες  και πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, που νέοι άνθρωποι δεν θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά .
Νομίζω η οικονομική κρίση  η έλλειψη μιας σοβαρής υποψηφιότητας που θα προέρχεται από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης να  μπορεί συνθέτει απόψεις  ώστε να  δώσει ώθηση στους νέους ώστε  να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.


ΩτΦ: Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την παρούσα τετραετία;

Γ.Γ.: Οι κυριότεροι στόχοι είναι:                                                                                                                      το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής – αναβάθμιση των υποδομών.
Κοινωνική  πολιτική, υγεία , πολιτισμός ,και αθλητισμός 
Τοπική οικονομία και απασχόληση.


ΩτΦ: Τι πιστεύετε ότι έχει ανάγκη η περιοχή σας για να λάβει την αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται

Γ.Γ.:    Τα μεγάλα έργα θα πρέπει να είναι ο στόχος της τετραετίας ώστε να δομεί ανάπτυξη στο Δήμο . Τα μεγαλα εργα όλοι μας τα γνωρίζουμε και η Δημοτική αρχή( είναι προεκλογική της δέσμευση) θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την υλοποίηση τους υπενθυμίζω  δε ότι αυτά είναι: α) Η λίμνη του Μόρνου, άρση των περιοριστικών μέτρων  β) παραλίμνιος αγωγός ώστε να έχουμε  κτηνοτροφική και τουριστική ανάπτυξη  γ)  βιολογικοί καθαρισμοί και αποχετευτικά έργα  δ)Το φράγμα Τολφώνας ε) Οδικό δίκτυο κλπ..


ΩτΦ: Όλοι γνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος θα κάνει την τελευταία του θητεία. Τι σημαίνει αυτό για την παράταξή σας;

Γ.Γ.:Ο Δήμαρχος έχει εκλεγεί για μια τετραετία ,  επίσημη δήλωση δεν υπάρχει ότι θα είναι η τελευταία θητεία  του Για την παράταξη δεν σημαίνει τίποτα γιατί κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η θέση της  μετά από τέσσερα χρόνια. 


ΩτΦ: Κάποιοι θεωρούν ότι στελέχη που μπήκαν στην παράταξη τώρα στοχεύουν στη διαδοχή και υποστηρίζουν ότι αυτή αφορά κυρίως τα ιδρυτικά στελέχη. Ποια είναι η άποψή σας;

Γ.Γ. : Ακόμη είναι νωρίς να σκέπτονται κάτι τέτοιο μέχρι τις επόμενες εκλογές έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε. Τώρα τα προβλήματα τρέχουν και οι δημότες μας θέλουν κοντά τους.


ΩτΦ: Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι χωλαίνει πραγματικά η Δημοτική Αρχή και τι προτείνετε; 

Γ.Γ.:Ως Δημοτικός σύμβουλος  μοναδική μου ανησυχία είναι η ποιότητα της καθημερινότητάς μας.Αξίζουμε μια προσιτή και λειτουργική τοπική αυτοδιοίκηση, πιστή στο νέο ήθος που επιβάλλει η εποχή μας ότι το μέλλον είναι η συνεννόηση και ότι η συναίνεση βασίζεται στην ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό . Οφείλουμε να σχεδιάσουμε το νέο οδικό  χάρτη, αναβαθμίζοντας το Δήμο μας ξεπερνώντας τη μιζέρια τους συμβιβασμούς και τη στασιμότητα δεκαετιών.


ΩτΦ: Είστε ένας ιδιόμορφος δήμος, δίχως αστικό κέντρο, που να αποτελεί και κέντρο αναφοράς. Βλέπετε δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης; 

Γ.Γ.:Πράγματι   είμαστε ένας ιδιόμορφος Δήμος  η πολιτεία  θα πρέπει να δει και να διορθώσει το χωροταξικό .Η Δωρίδα χρειάζεται  τα μεγάλα έργα και την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου για έρθει ανάπτυξη.
    

ΩτΦ: Πως κρίνετε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, τόσο πανελλαδικά, όσο και στη Φωκίδα;

Γ.Γ.:Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο η κοινωνία έκρινε ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή. 
Όσο για την Φωκίδα εκλέχτηκε  Βουλευτής ένας άξιος άνθρωπος που θα πρέπει  να βοηθήσει τον τόπο ώστε να  υλοποιηθούν τα έργα που ανέφερα για να έρθει η ανάπτυξη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…