Home Συνεντεύξεις-Άρθρα “ δύναμη αλλαγής ο Τσίπρας”
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 25 Δεκεμβρίου, 2020

“ δύναμη αλλαγής ο Τσίπρας”

 

. “Δεν θα διαπράξουμε τυμβωρυχία όπως η ΝΔ με το Μάτι αλλά αντικειμενικά η ΝΔ δεν τα πήγε καλά με την πανδημία ” αναφέρει ξεκινώντας την  αποκλειστική του συνέντευξη   στην Ω.τ.Φ. το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις εκλογές του 2019 κ Χρήστος Τσαμαντάνης.

Στην κατεύθυνση αυτή ασκεί εντονότατη κριτική στη ΝΔ για την πολιτική της  στη Φωκίδα , ιδίως στον τομέα της Υγείας, τονίζοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ και Κωστοπαναγιώτου έγιναν πολλά βήματα προς τα εμπρός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη του κ Τσαμαντάνη στο ερώτημα  γιατί αποχώρησε από  το ψηφοδέλτιο της κας Μπατζελή ξεκαθαρίζοντας αφενός ότι ήταν υπέρμαχος της υποψηφιότητας Παπαθανάση και αφετέρου αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον έκανε να κουνήσει οριστικά το μαντήλι ήταν όταν κάποιοι προσπάθησαν να εμπλέξουν την οικογένειά του με “λασπολογίες”, κάτι που θεώρησε εντελώς ανήθικο.

Σε ότι αφορά τις εκλογές του 2019 και την τρίτη θέση που κατέλαβε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος αφού θα σημειώσει ότι δεν πολεμήθηκε από τους ανθρώπους του χώρου σημειώνει ότι είχε πολύ λίγο χρόνο για να το παλέψει και συνάμα δεν είχε εκλογικό μηχανισμό στο κόμμα και ταυτόχρονα προτάσσει τη συντροφικότητα λέγοντας ότι μαζί με τους συνυποψήφιους του ήταν μαζί από την αρχή έως το τέλος των εκλογών.

Για τις σχέσεις του με τον νυν δήμαρχο κ Ταγκαλή και τη θέση που ειδικού σύμβουλου που του εμπιστεύτηκε αφού θα σημειώσει ότι “ Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν πράγματι θέλουμε ανεξάρτητη και ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση.” θα απευθύνει στη συνέχεια το ρητορικό ερώτημα γιατί : “δεν προκαλεί εντύπωση ότι ο δήμαρχος Λαμιέων, που στηρίχθηκε επίσημα από τη ΝΔ έχει τοποθετήσει αντιδήμαρχο τον επικεφαλή της επίσημης δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ;”

Τέλος, κάνει τη σύγκριση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και απαντά στο ερώτημα αν θεωρεί τον Ανδρέα Παπανδρέου ή τον Αλέξη Τσίπρα περισσότερο  φιλολαϊκό

 

 

“το έργο που πραγματοποιήθηκε για το Νομό μας ήταν σημαντικό από

Κωστοπαναγιώτου και ΣΥΡΙΖΑ”

 

 

Aς ξεκινήσουμε από την επικαιρότητα. Πως θεωρείτε  ότι τα πάει η κυβέρνηση με την πανδημία; Συμφωνείτε με κάποιες ακραίες φωνές στο κόμμα σας που μίλησαν ακόμη και για «δολοφονίες» όταν λίγο-πολύ η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλον τον κόσμο;

 

 

Κε Μπελέρη, δυστυχώς οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση είναι αμείλικτοι. Έχοντας κατά μέσο όρο 100 νεκρούς κάθε ημέρα (εδικά τον τελευταίο μήνα) δεν μπορούμε να πούμε ότι η Κυβέρνηση τα κατάφερε. Προφανώς, δεν θα πράξουμε την τυμβωρυχία την οποία έκανε η σημερινή Κυβέρνηση όταν γινόντουσαν τα γεγονότα στο Μάτι, όπου έπρεπε να παρθούν αποφάσεις εντός λίγων λεπτών. Η Κυβέρνηση δεν άκουσε ούτε εμάς ούτε την υπόλοιπη αντιπολίτευση για το τι έπρεπε να πράξη και ιδού τα αποτελέσματα! Δείτε τι δημιούργησε το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων το καλοκαίρι για τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, ότι δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για τους συνωστισμούς σε πλοία, Μ.Μ.Μ., οι 25 μαθητές ανά τάξη και πολλά άλλα.

Επιπλέον, προτίμησε να «πετάξει λεφτά» στα Μ.Μ.Ε. και στην περίφημη «λίστα Πέτσα» παρά στην υγεία. Ακόμα βέβαια ηχεί στα αυτιά όλων μας η φράση του κου Πέτσα «Αν είχαμε ακούσει τη συμβουλή του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε πετάξει πολλές δεκάδες εκατομμύρια στο “πηγάδι χωρίς πάτο”», ή πολύ περισσότερο βλέπουμε πως αντιλαμβάνονται στην Κυβέρνηση την ανθρώπινη ζωή και τους απλούς πολίτες όταν ο Γενικό Γραμματέας της Κυβέρνησης κος Γεραπετρίτης μίλησε για «περισσότερους νεκρούς εάν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ».

 

 

Παρά την κριτική που ασκείτε βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις να μην μπορείτε να καρπωθείτε τη φθορά της κυβέρνησης . Που οφείλεται και ποιες διορθωτικές κινήσεις θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολιτευτική του τακτική;

 

 

Είναι φανερό ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση παρουσιάζει μια «επικοινωνιακή παντοδυναμία» στα συστημικά ΜΜΕ. Η περίφημη «λίστα Πέτσα» βέβαια σε αυτό ακριβώς αποσκοπούσε, που σημειωτέον κε Μπελέρη, αυτό γίνεται εις βάρος του Περιφερειακού τύπου, τον οποίο οδηγεί σε στραγγαλισμό, γεγονός το οποίο βιώνετε κι εσείς. Σκεφτείτε μετά από πόσο καιρό η Κυβέρνηση δημοσιοποίησε τη λίστα, δεν αναρωτηθήκατε γιατί; Ο σκοπός της είναι αργά ή γρήγορα να κλείσει τον περιφερειακό τύπο για χάρη των μεγαλοεκδοτών.

Εμείς, δεν μπορούμε παρά να αναδεικνύουμε διαρκώς τα κακώς κείμενα και να ελπίζουμε ότι όπως εσείς, έτσι και οι υπόλοιποι συνάδελφοι σας θα βοηθήσετε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε η εναλλακτική κυβερνητική μας πρόταση να φτάσει σε όλους τους πολίτες ακόμα και του πλέον απομακρυσμένου χωριού.

 

 

Ας πάμε και λίγο στα τοπικά σε σχέση με την πανδημία. Ασκείτε κριτική – και ορθώς- στην κυβέρνηση και στον κ Μπούγα για την κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά η παθολογική κλινική και η μεγάλη υποστελέχωση ξεκίνησε επί ημερών Κωστοπαναγιώτου. Τι απαντάτε;

 

 

Θα διαφωνήσω μαζί σας! Ο κος Κωστοπαναγιώτου και γενικά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Παρόλα αυτά το έργο που πραγματοποιήθηκε για το Νομό μας ήταν σημαντικό, δεδομένων των συνθηκών, ασχέτως εάν προσπαθούν πολλοί να το λοιδορήσουν και να το υποβαθμίσουν.

Ειδικά στον τομέα της υγείας, μάλλον ξεχνάνε σε ποια κατάσταση παρέλαβε το νοσοκομείο και τον τομέα της υγείας η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο κος Κωστοπαναγιώτου.

Αλλά για να σας απαντήσω:

– Το νοσοκομείο της Άμφισσας είναι πλέον ενταγμένο στα Άγονα τύπου Ά,

– Είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας προκήρυξη για 7 ειδικευόμενους γιατρούς,

– Εξοπλίστηκε με καινούργιο αξονικό τομογράφο και οφθαλμολογικό μικροσκόπιο για χειρουργικές επεμβάσεις,

– Αναβαθμίστηκε το νοσοκομείο από 80 σε 120 κλίνες,

– Έγινε η διασύνδεση με το «ΑΤΤΙΚΟ»

– Δόθηκαν αναδρομικά στο προσωπικό που είχαν να δοθούν από το 2012.

Ας μας πούνε οι σημερινοί κυβερνώντες τι έχουν υλοποιήσει για τον τομέα της υγείας στην περιοχή μας!

 

 

“….μάλλον θα με συνοδεύει για χρόνια ο τίτλος των

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΄τα άγρια μωρά της Φώφης”

 

 

Ήσασταν γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ , σας είχαν αποκαλέσει ως ένα από τα «άγρια μωρά της Φώφης», είχατε ανακοινωθεί ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Μπατζελή αλλά τελευταία στιγμή την …κάνατε για το ΣΥΡΙΖΑ. Τι ακριβώς συνέβη τότε; Ευσταθούν οι φήμες ότι υπήρξε πρόβλημα με τη  βουλευτή κα Παπαθανάση και το στενό της περιβάλλον;

 

 

Ο συγκεκριμένος τίτλος της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» μάλλον θα με συνοδεύει για χρόνια…Για να απαντήσω όμως και στην ερώτηση σας κε Μπελέρη, και να ξεκαθαρίσω κάποια ζητήματα! Ήμουν εξαρχής υπέρμαχος της υποψηφιότητας της κας Παπαθανάση και κάποιων ακόμα στελεχών που πίστευα ότι θα βοηθούσαν το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο, γεγονότα τα οποία μπορεί να τα επιβεβαιώσει και η ίδια η κα Παπαθανάση και η επικεφαλής κα Μπατζελή.

Όσον αφορά τους λόγους αποχώρησής μου, αναφέρθηκαν εκτενώς στην επιστολή παραίτησής μου, την οποία δημοσιεύσατε και είχαν να κάνουν κυρίως με εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι δεν προσπάθησαν να με σπιλώσουν ΜΟΝΟ πολιτικά, αλλά ΚΑΙ προσωπικά ΚΑΙ επαγγελματικά ΚΑΙ επιστημονικά. Παρόλα αυτά, ήταν μια κατάσταση την οποία μπορούσα να διαχειριστώ και να αντιμετωπίσω. Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι και με οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν το ότι προσπάθησαν σε αυτή τη «λασπολογία» να εμπλέξουν και τους γονείς μου το οποίο  θεώρησα ανήθικο και προτίμησα να αποχωρήσω

 

 

Σας είδαμε στη συνέχεια στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ . Το ερώτημα είναι πότε ακριβώς πήρατε την απόφαση να ενταχτείτε στο κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς; Ρωτώ γιατί οι πληροφορίες που έφταναν τότε στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια κάνουν λόγο για πολύ καιρό πριν…

 

 

Τα «δημοσιογραφικά πηγαδάκια» καλά κάνουν και «αφουγκράζονται» γιατί ο ρόλος τους είναι ΚΑΙ αυτός, αλλά εδώ, θα σας στενοχωρήσω, μιας και οι «πληροφορίες» δεν ήταν ορθές…

Καλώς ή κακώς η επιστολή που απέστειλα στα Κεντρικά του πρώην κόμματός μου διέρρευσε στις φυλλοκυβερνητικές εφημερίδες και ενδεχομένως να δημιουργήθηκε κάποια σύγχυση. Αλλά το τονίζω, η οποιαδήποτε επαφή, με στελέχη του χώρου στον οποίο βρίσκομαι ξεκίνησε αργότερα, μην ξεχνάτε ότι με αρκετούς γνωριζόμασταν από την κοινή πορεία μας στο ΠΑΣΟΚ, με άλλους επιστημονικά και με άλλους επαγγελματικά ή συνδικαλιστικά στο ΤΕΕ.

Το κυριότερο όμως ήταν ότι με όλη αυτή τη διαμορφωθείσα κατάσταση ήθελα και για εμένα και για την οικογένεια μου να υπάρξει ένα διάστημα ηρεμίας, μιας και αυτή η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη για εμάς!

 

 

Πάμε τώρα στις εκλογές. Στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ ήρθατε τρίτος, μετά τον Κωστοπαναγιώτου και την Γκιούλου. Αξίζει να ειπωθεί ότι τα ασταύρωτα ψηφοδέλτια ήταν πάρα πολλά , περισσότερα από όσα πήρατε. Το ερώτημα είναι διπλό:

α. Γιατί αυτές οι χαμηλές επιδόσεις και β. Ισχύει ότι πολεμηθήκατε από ένα κατεστημένο εσωκομματικό κονκλάβιο που είχε βολευτεί με την προηγούμενη κατάσταση;

 

 

Καταρχήν δεν θεωρώ ότι πολεμήθηκα, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό! Ίσα – ίσα που αναγνωρίστηκε από όλους τους ανθρώπους του χώρου η «υπέρβαση» που έγινε, με «αγκάλιασαν» και τους ευχαριστώ. Θα διαφωνήσω όμως με την άποψη σας αναφορικά με τις χαμηλές επιδόσεις γιατί θα θυμάστε ότι από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου μέχρι τις εκλογές ήταν σχεδόν τρεις εβδομάδες, αν μη τι άλλο μικρό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, δεν διέθετα κανέναν όπως λέμε στην καθομιλουμένη, «εκλογικό μηχανισμό» πέραν της οικογένειας μου. Όμως, να σας υπενθυμίσω ότι όλο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ο κος Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, η συνυποψήφια μου κα Γεωργία Γκιούλου κι εγώ σε όλη και το τονίζω όλη την πορεία από την έναρξη των εκλογών μέχρι και το πέρας ήμασταν μαζί , γεγονός που δε νομίζω να συνέβη σε άλλο ψηφοδέλτιο.

 

 

Θα σας δούμε ξανά υποψήφιο στο βουλευτικό;

 

 

Κε Μπελέρη με γυρίσατε 5,5 χρόνια πίσω στη συνέντευξη που είχαμε κάνει παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014! Τότε κλείνοντας τη συνέντευξη μου είχατε απευθύνει το ερώτημα «Μετά το Δήμο τι;»… Αυτό το ερώτημα δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ και ειδικά αυτή τη στιγμή. Θα σας πρότεινα να το απευθύνετε στον πρόεδρο κο Αλέξη Τσίπρα και στα όργανα του Κόμματος. Θα σας πω απλά, ότι παραμένω στρατιώτης της παράταξης και θα παλέψω από όποιο μετερίζι και εάν μου ζητηθεί!

 

 

“Ο κος Ταγκαλής με τίμησε με την επιλογή του ….”

 

 

Μετά τις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές σας   είδαμε στη  θέση ειδικού συμβούλου  δίπλα σε δήμαρχο Δελφών, που ιδεολογικά ανήκει στη ΝΔ. Αρκετοί , ακόμη και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν για ανίερη και παρά φύση συνεργασία. Θα θέλατε να μας το εξηγήσετε;

 

 

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν πράγματι θέλουμε ανεξάρτητη και ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική προτάσσει τις πολυεπίπεδες συνεργασίες. Γιατί προκαλεί εντύπωση η δική μου συνεργασία, ως ειδικός επιστημονικός σύμβουλος, με τον δήμαρχο κο Παναγιώτη Ταγκαλή, η οποία περιορίζεται σε τεχνική υποστήριξη και δεν προκαλεί εντύπωση ότι ο δήμαρχος Λαμιέων, που στηρίχθηκε επίσημα από τη ΝΔ έχει τοποθετήσει αντιδήμαρχο τον επικεφαλή της επίσημης δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ;

Να σας θυμίσω ότι εντάχθηκα στο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019, όταν οι Δημοτικές εκλογές είχαν ήδη ολοκληρωθεί, άρα οι ισχυρισμοί στους οποίους αναφέρεστε δεν στέκουν . 

 Ο κος Ταγκαλής με τίμησε με την επιλογή του όπως έπραξε- με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια  και με τους υπόλοιπους συμβούλους που επέλεξε, και όλοι μαζί θα κριθούμε για το έργο που θα παράξουμε!

Κάποια στιγμή θα πρέπει ειδικά ο Α’ βαθμός αυτοδιοίκησης να αποβάλλει αυτά τα στεγανά, για να μπορέσουμε σαν κοινωνία να κάνουμε βήματα μπροστά… Ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος ο κος Τσίπρας από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 συνεργάστηκε με τους ΑΝ.ΕΛ. σε κυβερνητικό επίπεδο, η αυτοδιοίκηση γιατί να μείνει με απολιθωμένες απόψεις;

 

 

Πως κρίνετε την απόδοση της νυν δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ Ταγκαλή ; Κι επειδή κρατάτε και κατά το ήμισυ από Δωρίδα ποια η γνώμη σας και για τον κο Καπεντζώνη;

 

 

Ο ρόλος του δημάρχου δεν είναι όπως ήταν κάποτε, πρέπει να είναι περισσότερο ένας manager, να μπορεί να εντοπίζει έγκαιρα τα προβλήματα του τόπου και να δίνει άμεσες λύσεις. Με τη μορφή και τις δυσκολίες που έχουν σήμερα οι δήμοι δεν είναι τυχαίο πως οι πλέον πετυχημένοι δήμαρχοι είναι συνάδελφοι μηχανικοί. Οπότε για να σας απαντήσω και για τους δύο δημάρχους που με ρωτάτε για τον μεν κο Καπεντζώνη οι τρεις διαδοχικές νίκες του τα λένε όλα, να σχολιάσω εγώ «ΤΙ»; Για να τον έχουν καταστήσει το μακροβιότερο δήμαρχο στην περιοχή (με διαδοχικές νίκες για να μην παρεξηγηθώ) και έναν από τους μακροβιότερους στην Ελλάδα σημαίνει ότι «κάτι κάνει καλά» για τους συμπολίτες του και γενικά για το Δήμο του.

Τώρα αναφορικά με τον δήμαρχο Δελφών κο Ταγκαλή, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ανέλαβε και από την πρώτη στιγμή κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν «κυκεώνα» προβλημάτων τα οποία εμφανίστηκαν (π.χ. απρόβλεπτες οικονομικές καταστάσεις, έλλειψη προσωπικού αλλά και προγραμματισμού προσλήψεων, έργα βαλτωμένα υπό απένταξη, χωροταξικοί και Πολεοδομικοί σχεδιασμοί ημιτελείς κ.α.), προσπαθεί να συμμαζέψει τα οικονομικά ώστε να είναι περισσότερο συνεπής στους προμηθευτές και τους δημότες.

Επειδή όμως τα έργα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν και κρίνουν έναν δήμαρχο, έχει επιδοθεί σε μια τεράστια προσπάθεια να ολοκληρώσει τα έργα τα οποία βρήκε ενώ προετοιμάσαμε πλήθος νέων, πολλά εκ των οποίων είναι ήδη ενταγμένα και οδεύουν προς δημοπράτηση, ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχθηκε…Τώρα εάν εκφέρω άποψη, ως ειδικός επιστημονικός σύμβουλος που είμαι σήμερα, αυτή η κρίση πιθανότατα να εκληφθεί ως μεροληπτική. Συνεπώς, προτιμώ να ακούω και να αφουγκράζομαι την κρίση των συμπολιτών μας, η οποία είναι και η πραγματική δύναμη του Δημάρχου κου Παναγιώτη Ταγκαλή.

 

 

Γιατί θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράστηκε αυτόνομα εκλογικά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές; Εσάς θα σας ενδιέφερε να ηγηθείτε ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Δελφών;

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ευθείς εξαρχής εκφραστεί υπέρ της αναλογικότητας και των συνεργατικών σχημάτων και για αυτό εφάρμοσε και την απλή αναλογική, ώστε να εκφραστούν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές. Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, άνθρωποι που προέρχονται από τον προοδευτικό χώρο υπήρξαν σε όλα τα ψηφοδέλτια σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, εάν όμως θα μπορούσαν να βρεθούν υπό τον ίδιο επικεφαλή αυτό δεν το γνωρίζω, γιατί ειδικά στον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης σημαντικό ρόλο παίζουν και οι προσωπικές σχέσεις.

Αναφορικά με το ποιος θα ηγηθεί κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλλει τις εξελίξεις γιατί αυτό το πρόσωπο θα προκύψει μέσα από τα όργανα και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

 

Κατά δήλωσή του ο κ. Λ. Αναγνωστόπουλος είναι κεντροαριστερός. Θεωρείτε ότι θα μπορούσε να τον στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που επιδιώκει να φτιάξει;

 

 

Ο ίδιος ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έχει καλέσει σε συστράτευση όλους τους προοδευτικούς πολίτες από όποιο χώρο και εάν προέρχονται. Εάν ο κος Λουκάς Αναγνωστόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί να ηγηθεί στο μέλλον ενός ψηφοδελτίου πιθανώς να πρέπει προηγουμένως να διαμορφώσει όρους και προϋποθέσεις οι οποίοι θα συνιστούν σημεία σύγκλισης σε μια προγραμματική βάση με προοδευτικό πρόσημο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…